Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hafif zeka geriliği olan kardeşime araç almak için vasi atanması şart mıdır?

paqyon

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, herkese iyi günler.

Kardeşim için geçenlerde %90 engelli raporu aldık. Engel oranları Hafif Zeka Geriliği %50, Konjenital Miyopati %80.
F70 Hafif Düzey Zeka Geriliği, Davranış Bozukluğu Hiç Yok yazıyor ve ötv indiriminden faydalanabilir ibaresi var.

Ötv'siz araç almak için bir Renault bayisi mahkemeden Vasi Kararı almalısınız dedi. Avukatımıza danıştığımızda ise birinci derece yakınısınız buna gerek yok dedi.
Konu hakkında detaylı bilgi verebilecek var mı?

Vasi araç alımında mahkeme Bilirkişi raporu istedi

Merhaba vasi olarak mahkemeye araç alımı için başvurdum. Ek karar çıktı ve sosyal hizmetlerden bilirkişi ataması istendi. Bu süreç ne kadar süre alıyor ve ne yapmak gerekli bilgisi olan yardımcı olabilir mi. Bilirkişi ataması uyap portalda görünür mü?

paqyon

Bu bilirkişi de yeni mi çıktı? Var mı deneyimi olan kimse burada?

Biz bayiye parayı ödedik proforma fatura ile gittik 3 haftada ek karar çıktı. Şimdi de sosyal hiz. gelip bilirkişi raporu sunacak dediler. Daha ne kadar bekleyeceğiz bilmiyoruz. 2 senedir uğraşıyoruz.

18 yaşının üstünde engelli kişiyse evet dedikleriniz şart , 18 yaşının altında olmuyor ?

kardeşiniz kaç yasında

21 yaşında. Şu an bilirkişi atadı mahkeme. Raporu hazırlamasını bekliyoruz. Bu süreci yaşayan varsa desteğini rica ederiz.

paqyon süreç zaten belli değil mi. Mahkemeye başvurmuşsunuz vasi olmak için. Hakim bakmış size ve kardeşinizin engelli durumuna. O an kararını vermemiş çünkü kararı oluşmamış Hakimin. Bilirkişi'den yardım istiyor. Konuyu araştır, raporla bana sun bende kararımı vereyim diyor Hakim. Bilirkişi araştırır sizin durumunuzu ona göre Hakime raporunu sunar. Mahkemenin kaleminden sorabilirsin kimin Bilirkişi olduğunu.

Üst Alt