Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hafta içi izin kullanıp hafta sonu çalışıyorum. Mesai alabilir miyim?

tameryi

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhabalar ben özel bir bankada çalışmaktayım şuan bir avm de görev almaktayım ve haftalık iznimi perşembe cuma kullanıyorum ve yerine cumartesi pazar çalışıyorum. fakat hiç bir ek ödenek almıyorum bildiğim kadarıyla hafta sonu ve hafta içinde %100 mesai farkı olduğu. bu konuda bilgisi olan varmı iş mahkemesine versem nasıl bir sonuç alırım.

sevgili tamer benim bildğim haftalık iş kanunu na göre 45 saatlik çalışma saati sınırı söz konusu şuben avm de olduğu için haftasonu çalışıp haftaiçi izin verilerek herhangi bir hak kaybın zaten ortada yok.Hafta içi çalışmayla haftasonu arasında yüzde yüz olarak fark yok sadece resmi tatillerde çalışırsan öyle bir fark oluyor. Onu da zaten firman izin yada ekstra ödeme olarak sana yansıtır.

merhaba bahsetmiş olduğunuz perşembe ve cuma günleride çalışacak olursanız hak edilen o %100 lük ücret farkını ancak o şekilde alırsınız diye biliyorum vardiyalı sistemlerde de durum bu şekildedir

Üst Alt