Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hak edilen 2022 maaşı için yersiz ödemeden ceza kesildi!?

saltiks

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba
ben 4 yıla yakındır demans rahatsızlığı olan babama bakıyordum. bundan 3 ay kadar evvel mayısın 23 de vefat etti.
mayıs 26 da maaşını çekiyordum mahkeme kararı ile vasisi olarak. ben sorun olur mu olmaz mı çelişkisi içersinde 4 yıldır çalışmıyorsunuz kenarda köşede yok o maaşı çektim . vefattan sonra ki işlerde ve ihtiyaçlarda kullanıldı.
şimdi bir yazı gelmiş yersiz ödeme adı altında 1264 tl geri para istiyorlar.

sgk aradım çektiğimiz maaş mayıs ayının maaşımı diye sordum evet her ayın 25 yatar dediler. dedim bu zat ayın 23 vefat etmiş mantık olarak 23 günlük bir hakedişi yok mu dedim. biz bilmiyoruz kanun o şekilde dediler. yani siz bir yerde çalışıyor olsanız ve ayın sonunda ortasında işten çıksanız ölseniz o kadar günkü hak edişinizi alırsınız değil mi. ben mi yanlış anlıyorum sgk daki görevlimi yanlış anlatıyor . bilgi sahibi biri beni aydınlatırsa çok sevinirim itiraz hakkımız var mı yoka o para olduğu gibi iademi edilecek.

saltiks Merhaba arkadaşım öncelikle başınız sağolsun o parayı naparsanız yapın geri alıyorlar çok geciktirme faiz işler bizdede oldu aynı durum babam 22 şubatta saat 22,15 de rahmetli oldu biz parayı kardeşim parayı 23 de çekti eğer gece saat 12 den sonra rahmetli olsaydı o zaman haketmiş olurmuş ama saat 22,15 de oldugu için hak etmemiş sayılıyor dediler normalde maaşı 23 de alıyor o parayı annemden aldılar bilgine

devlette amma acımazsızmış yahu .. ölen adamın 23 günlük hakkını çalıyorlar resmen. para geri ödenecek bir şekilde de. benim aklıma takılan neden tamamı 3 günlüğünü veya vefat ettiği tarihten geri kalan 7 günlüğünü almalı. böyle saçma işmi olur ya hu...

ödeme diyen arkadaş yahu bunu sadece benden istemiyorki tum yasal varislerden talep ediyor biri ödemese biri ödeyecek neden başkasının başınıda ağrıtalım ama dediğim çok saçma ve adaletsiz bir uygulama .

saltiks arkadaşım emekliler memurlar gibi çalışmadan alıyor yani aldıkları maaş sonraki ayın parası oldukları ayın değil

yıllarca prim öde sonra çalışmadan alıyor maaşı ondandır demek bence çok mantıklı değil. burada bir adaletsizlik var gibime geliyor. ben parayı geri ödemeyeyim diye çırpınmıyorum. zaten bir kaybınız var birde bu şekilde bir hak gaspı olunca inanın insan üzülüyor. biri vefat edebilir ölüm ne zaman gelecek belli değil ölüm lamına bakarsın kaç günlük alaçağı var verçeği var hesaplaşılır. ama emeklinin biri öldü hayde ver hepsini geri sosyal devlet anlayışına pek uymuyor aklımca.

ikaruss07 doğru söylüyor devlet maaş vermez hiç bi memura ücret verir çalıştırır. yeni memur olan birisine çift maaş verir birisi çalıştığı ay diğeri önümüzdeki ay çalışacağının parasıdır yani devlet memurları ayın 15inde devletten para alır bunun karşılığında çalışır ödemiş olur

saltiks yanlış anladınız şimdi meselenin aslı şu normalde bir işçi bir ay çalışır ay sonunda maaş alır ama emekli böyle değil hakedişleri bir sonraki ayın parası oluyor bizede babanız gece saat 12 den sonra rahmetli olsaydı aylıgı haketmişti dediler bizimkiside 1 saat 45 dakikalık farkla geri alındı

Bu konunun 2022 aylıklarıyla alakası yoktur. Saltiks arkadaş babasının hangi aylığı aldığını net yazsın. Sonra da bu sayfa ilgili foruma taşınsın lütfen OturanBoğa

babam bağkur emeklisi valla uzun süredir cevap bekliyorum bende buradan belki cevap alabilirim diye buradan yazdım. kusura kalmayın.

2022 sonra yazıldı önce yoktu emekli maaşı olarak algıladık özür dilerim

özür dilenecek bir şey yok arkadaşlar. başlığı açan arkadaş emekli aylıgından bahsediyor ve siz de doğru anlamışsınız ve Allah razı olsun arkadaşı bilgilendirmişsiniz bildiğiniz kadarıyla. hata varsa bu forumlarla ilgilenen yöneticilerin. yöneticiler bu forumla alakası olmadıgı için hem başlığı içeriğe uygun düzeltecekti hem de konuyu ilgili foruma taşıyacaktı. ama okumamışlar sanırım burayı. o halde yeniden hatırlatalım da artık hem başlığı düzeltsinler hem de konuyu ilgili foruma taşısınlar: OturanBoğa , Liljan , Life , mac72

Üst Alt