Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hakem hastane bizi başka bir hastaneye sevk etti..?

kardas43

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba ,

3 aydır babama rapor almak için uğraşıyorum.
Babam bitap düştü..
Önce ilimizde hastaneye gittik. Ötv indirimi için sağlık kurulu raporu almaya.
Nerdeyse hiç muayene etmeden % 82 rapor verdiler.
Sonra itiraz ettik, il sağlık müdürlüğü ilimize en yakın hasteye gönderdi.
2 branş hariç iyi muayene edildik.
% 93 geldi.Az ama buna da şükür dedik. Sonra iki rapor arasında farklılık olduğu için,
bu kez ilimize en yakın hakem hastanesine gönderildik.
Buradan çıkan karar kesin karar olacaktı.Bir baktık rapora, şok ..!
Kbb ve göz den, tıp fakültesine sevki, ve raporun oradan alması uygundur yazıyor...

4. hastane olacak. 27 doktor 3 sağlık kurulu dolaştık. 2 tanede il
:(:( artık babam çok yoruldu. O' da Ben de, sahtekar ve üç kağıtçı muamelesi görmekten bıktık.
Yok mudur bunun bir kanunu, nizamı?
Hakem hastanesi son kararı vermek zorunda değil mi?
Şimdi nedir bu 4.hastane?
Bir dayanak varsa bana yazarmısınız.
Sadece sevk yazan bölümlere il sağlık müdürlüğü bizi gönderse,
onlar da teşhis sonucu son gittiğimiz hasteneye gönderse, olmaz mı?
Lütfen, yardım.
Kanun yönetmelik varsa lütfen gönderin...

bulunduğunuz il sağlık bakanlığı var oraya gidip sağlık müdürlüğü ile görşeceksiniz. sorunumuzu anlatip size 15 gün içinde problemi çözecekler ama il sağlık bakanligi yani il müdürlüğü sorun çözülmese BİMERİ ARA

teşk... ederim daha detaylı bilgisi olan arakdaşlar varsa cevap bekliyorum.....

Özürlü sağlık kurulu raporuna itiraz;

MADDE 10 – (1) Özürlü sağlık kurulu raporuna; özürlü, velisi veya vasisi veyahut raporu isteyen kurum tarafından itiraz edilebilir. İlgililer itiraz dilekçesi ve ilk özürlü sağlık kurulu raporunun tasdikli bir örneği ile birlikte, bulunduğu ilin sağlık müdürlüğüne başvurur. İl sağlık müdürlüğünce, özürlü sağlık kurulu raporu alacak kişi en yakın farklı bir özürlü sağlık kurulu raporu vermeye yetkili hastaneye gönderilir. İtiraz edilen özürlü sağlık kurulu raporu ile itiraz üzerine verilen özürlü sağlık kurulu raporundaki kararlar aynı yönde ise özürlü sağlık kurulu raporu kesinleşir.

(2) Özürlü sağlık kurulu raporlarının farklı olması durumunda, Sağlık Bakanlığınca belirlenmiş olan hakem hastanelerden, kişinin ikamet ettiği yere en yakın bir hakem hastaneye, kişi yeniden muayene edilmesi ve özürlü sağlık kurulu raporu tanzim edilmesi amacıyla yine il sağlık müdürlüğü kanalıyla gönderilir. Hakem hastanenin özürlü sağlık kurulunca verilen kararı kesindir..

İl sağlık müdürlüğüne sorununuzu belirten bir dilekçe ile başvurabilirsiniz. Sonuç alamazsanız, Neyzo arkadaşın dediği gibi BİMER'e yazabilirsiniz..

Üst Alt