Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hakem hastaneden alınan sonuca göre tekrar rapora başvurabilir miyiz?

golden_heart

Aktif Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
0
Merhabalar. Bir arkadaşım ekpss sınavına başvurabilmek için rapor almak istedi. Önce Giresunda rapor için başvurdu % 18 verdiler. Oda memleketi olan Tokat'a gittiğinde verilen orana itiraz etti ve ordada % 35 verdiler. Son yol olarak itiraz etmemiz için bölge hastaneleri olarak çorum,amasya,samsun varmış. Oda Tokat'tan Hakem Heyet Kurulu sayılan Çorum Devlet Hastanesine sevk yaptırdı,itiraz için. Çorum'da hakem heyet kurulundan çıkan sonuç ise % 31 di. Arkadaşımın engeli kalça çıkıklığı vardı doğuştan. Küçükken bir kaç operasyon geçirmiş en sonda 1 yıl kadar önce platin koymak suretiyle bacağı biraz uzatıldı. Yine aksama var ama eskiye göre az tabiki. Ortopedik ayakkabı ile dahada aza indirgiyor aksamayı.

Burda sorcaklarım şu;
1-Hakem Heyet Kurulundan çıkan sonuç kesin sonuçmudur ? Buradaki sonuçtan dolayı 6 ay rapora başvuramama diye birşey varmı ? Varsa eğer böyle bişey birisi kanun maddesi falan bulup kaynak gösterebilirmi ?

2- Yeniden sıfırdan rapor için başvurabilirmi ?

3- Aynı hastalıktan olup bu şekilde rapor alamayanlar varsa benle irtibata geçebilirmi ?

bende de aynı olay lakin bana 24 verdiler ne olacak bu halimiz bilmiyorum

hakem hastanenin raporu kesin sağlık bakanlıgı kayıtlarına giriyor siz başka ilde bi hastaneyede gitseniz hakem hastane raporu oraya işlendigi için yeni alacagınız rapor geçersiz olur

tek şansınız mahkemeye başvurup özürlülük ölçütünüzün belirlenmesini talep etmek sanırım onlarda adli tıp yönlendiriyorlar

kunta

peki Altı ay sonra tekrar başvurma gibi durumlar olabiliyor mu ? Birde mahkeme süreci falan zorlu bi süreç olsa gerek. hemen neticelenmez sanırım demi ?

Ben bugün başvurdum hastalık artar diye not ederse sağlık kuruluna gönderiyolar 6ay geçecek yalnız

Benimde 3cü raporduda 38di yeniden grcem işitme arttı

İl sağlık dedi doktor yazarsa girebilir dedi kurula

Bekleyin 6ay

flora19

Ekpss başvurularına ve sınavına yetişmeyecek o zaman. Bu hiç iyi olmadı.

Aynen banada şubat veryodu öne çektim hayırlısı alacammı bakalım

Üst Alt