Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hakem Hastaneden alınmış rapor ile vergi indirimine başvurabilir miyim?

SEYHANCANCAN

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
1
Merhaba;
İstanbul da bir hakem hastaneden %82 oranında kronik hastalık kanserden sürekli engelli raporu aldım.
Raporun kullanım amacı:
Eğitim =karşısı boş
istihdam= karşısı boş
sosyal yardım: x ile işaretli
özürlü kimlik kartı:x ile işaretli
diğer açıklama: x ile işaretli
engelli raporu almak: x ile işaretli

Rapor kullanım amacı:2022 SAYILI YASA yazmakta.

Bu bilgiler ile vergi dairesine vergi indirimi-sakatlık indirimi için başvurabilir miyim?

Yönetmeliğe uygun Engelli Sağlık Kurulu Raporu olması yeterli, kullanım amacı vergi indiriminden önem teşkil etmiyor.

1- Şu an bir işyerinde çalışıyorum. Vergi indirim talebim olumlu sonuçlanırsa emeklilik için başvurduğumda SGK nın raporu yeniden değerlendirme işlemi oluyor mu? Yoksa direk engelli raporum ve vergi indirimimle emeklilik işlemlerin başlatıyor mu?

Yani evet senin %82 engel raporun var ve vergi indiriminde onaylanmış ama biz sgk olarak değerlendirdik ve seni emekliliğe uygun görmedik dediği oluyor mu?

Bu arada sigorta girişim 1998 ve 6100 gün ödenmiş primim var. Yani kademeli vergi indirimli emeklilik şartlarına taşıyorum.

2- Ben engelli sağlık kurulu raporumu 5 gün önce şahsi başvuru ile hakem hastaneden aldım. Vergi dairesi beni tekrar sağlık kuruluna sevk eder mi? Var olan raporumu kullanır mı?

5 yıldır bu hastalıkla mücadele ediyorum sürekli hastanelerde doktorlardayım ve ne yazıkki kimse böyle bir hakkım olduğundan bahsetmediği için ancak bu site sayesinde haberim oldu. Site kurucularına ayrıca teşekkürler

Son düzenleme:
SEYHANCANCAN sgk emekli ederken vergi indirimine bakar ve kurum seni emekli yapar
Zaten tüm şartların oluşmuş
Cevap gelince hemen başvura bilirsin

Merhaba 23 mayıs itibari ile raporum aynen onaylanmış. Tam 3 ayda sonuçlandı.

umut2135 Teşekkür ederim. Darısı tüm bekleyenlerin başına olsun.
Yalnız ben şimdi emeklilik için başvurmak için ne yapmalıyım. Yazı işyerime gelmeden gidip elden alabiliyor muyum. Sgk o yazıyı kabul ediyor mu?

SEYHANCANCAN sonuç e tebligatla iş yerine gönderiyor
Normalde elden tesmil etmiyorlar ama istersen şansını bir dene bu ay bitmeden şartların uluşmuşsa emeklili için sgk baş vurursan senin açından iyi olur en azından ramazan bayramı öncesi 1000 tl ikramiyeden yararlana bilirdin.

23 mayısda ankaradan onaylanmış vergi indirim yazım evisde tahmini ne zaman görünür.Şu an halen evisde beklemede yazıyor.

E tebligat ile vergi indirimi yazım geldi. Aslı henüz gelmedi.
Bugün emeklilik için başvurumu sigorta ya yaptım.

Üst Alt