Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hakem hastaneden çıkan rapor oranıda düşük çıktı. Ne yapmalıyız?

Konular
138
Reaksiyonlar
0
bir arkadaşımın durumunu anlatıyorum arkadasım sakatlık vergi indirimi için rapora başvurmuş hastane % 20 verince itiraz edmiş hakem hastane %80 rapor vermiş bu raporla vergi indirimine baş vurmuş defterdarlıga sadece raporu vermiş ankara saglık kurulu hastalıklar tam belirtilmedigi için teklar hakem hastaneye göndermiş bu seferde % 22 0ran almış ve vergi indirimi oneylanmamış ben raporlara baktım % 80 aldıgı raporda belirlenen hastalıkllar % 22 lik raporda çogunlugu yok sayılmış bu neden oldu dedim bu hastalıklardan dolayı muayne bile olmamış numara vermemişler teklar 6 ay bekleme şartı varmı yoksa il saglık müdürlügüne hastalıkların vasfı degişti diyerek hakem hastaneye gönderilebilirmiyiz
özürlülük ölçütü sınıflandırılması ve özürlülere verilecek saglık kurulı raporları hakkıkda yönetmelikte
10. madde 2 de özür durumlarının farklı olması durumunda hakem hastaneye gönderilir deniliyor
bizde ilk rapor % 20 hakem hastane % 80 daha sonra ankara saglık kurulunun gönderdigi hakem hastane% 22 rapor var ne yapılabilir
bence hastaneye gönderilmesi halinde rapor almaması mümkün degil bu duruma düşmesi sadece kendini ifade edememmesinden kaynaklanmış hastalıkları
ıakciger koah nefes darlıgı 200 metre yolu normal bir şekilde nefes darlıgı yüzünden yürüyemiyor
hiper tansiyon ve kalpte hiportrofi
işitme kaybı
epilepsi ayda 2-3 deffa bayılıyor
hormon bozuklugu testlerlede hastalıgı tesbit ediliyor
hafif derecede işitme kaybı

Oranlar farkli oldugunda Hakem hastaneye gider , sizi direk hakem hastaneye yolladiklarindan 2. hakem hastane yollanmaz.

Su an icin yapabileceginiz tek sey , farkli hastaneye gitmek . Ayni sehirde baska hastane kalmadiysa , farkli sehirde hastaneye gidin.

Üst Alt