Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hakem hastanenin raporunu Yüksek S.K. incelenmeden SGK emekli aylığımı kesebilir mi?

isa70

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ssk denetimde hakem hastanenin gonderdigi rapor ile ankara yuksek saglik kuruluna gondermeden kontrolden gecmeden emekli maasimi kesebilirmi yetkisi varmi.resmi evraklarin zorunlu kontrol sarti var diye biliyorum

isa70

Hayır. Raporları değerlendirme yetkisi yerelde değil, yetkili sağlık kurullarındadır. Onlar karar verene kadar zaman geçerse maaşınız durdurulabilir ama sağlık kurulunun kararı ile birlikte tekrar kaldığı yerden bağlanır

Dediginiz gibi maasim durdurulmus öyle dediler fakat saglik guvencemde durdurulmus bu nasil bir is anayasal duzene ve hukuka aykiri düşüyor.

isa70

Maaşa son verildiği tarihten itibaren 90 gün süresince sağlık güvencesi devam eder! Sizde farklı bir uygulama mı yapıldı? Öyleyse sigorta müdürlüğüne gidip konuyu sorun derim

OturanBoğa

ankaranin sonucunu bekliyorum hakem hastanede inanilmaz bir hata yapti doktor sft sonuc yerine sft sonucu kabul edilebilir basari oranlarini yani analiz rapor sonuclarini yazdi 90,95,100

halbuki sft sonucum 50,52,133 dü. Orta derece rapor sifir geldi ssk maasimi ve saglik guvencemi dururtu. Haber gelsin onlarda hatayi farketmesse tck 257 ,204 resmi evrakta gercege aykiri beyandan bulunmak gorev ihmali suclarindan dava acacam

raporu duzenleyen doktorlar hakkinda.ha onlar duzeltirsede ssk ya acacam yürürlüğe girmeyen kontrolden gecmeyen bi evrak la işlem yaptiklari icin devlet hastanesinde ucretli muayene makbuzu var elimde onlarada kamu gorevlisinin gorevini kanunlarin ongirdugu sekilde yapmamadan gorevi kötüye kullanma sucu oluyor

isa70

Bu derece önemli bir hata yapmaları çok can sıkıcı. Ama düzelteceklerdir mutlaka. Hatta durumun önemine binaen elden evrak verirler belki?

Bir de bu süreç 90 günü aştı mı da sağlık güvencenizi kestiler?

isa70

Aman Allah'ım, nasıl bir hata bu böyle.... Nasıl yaparlar böyle bir hatayı...

Hangi hastane bu?

Erdogan Er Selçuklu üniversitesi tip fakültesi konya. Sanirim poliklinik doktoru dalgindi fakat heyette ki doktor da kontrol etmeden imza atiyorlar birbirilerine fazla guveniyorlar sanirim. Bakalim ankaranin rapor hakkindaki cevabini bekliyorum ssk kesmedik durutuk diyor

Yok ayni anda saglik guvencesinide durutmuslar Oturanboga

Arkadaslar ssk hakem hastane raporu ile maasimi ve saglik guvencemi duruttu.70 gun oldu hala haber yok ankarayi aradim bizde yeni gelen evragin yok 2007 tarihli raporun var dediler. Avukat ssk nin 60 gun yasal suresi var demisti napabilirim simdi

Ha birde yeni duzenlenen raporda inanilmaz doktor hatasi var acik ve net heyetteki doktorlarda tahlil ve test sonuclarini incelemeden rapora poliklinikteki doktorun yazdiklari ile yuzde sifir verdiler.dosyaki sonuclar ile rapora yazilanlar uygunsuz

Raporda dokuz doktorun imzasi var hepsinin ismini yazdim görev ihmalinden dolayi dava acacam maasimi ve saglik guvencemi durutmalari yeterlimi sikayetci olabilmem icin

Hastne evarterlerinde kayit altinda tutmak zorundalar bilir kisi olarak üç göğüs hastaliklari uzmani icerigini incelediklerinde bariz yanlis teşhis anlasilir bunu mahkemeden talep edebilirmiyiz

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Merkezi Avukatı Adile Hanima sorabilir misin 0 212 449 96 18

Hakem hastanesi raporuna karşı nasıl dava açabilirim?

Arkadaslar hakem hastane raporuna karşı nasil bir dava acariz adli tiptan neye göre rapor isteyecez maluliyet tesbitimi yoksa vergi indirim raporuna goremi. Yuzde kirkti benim asil raporum. Maluliyet dersek yüzde altmisa göre yok derler sanırım bilgisi olan varmi

isa70

Siz vergi indirimine istinaden %40-59 arası raporla mı emekli olmuştunuz?
Kontrole çağıran defterdarlık mı yoksa sgk mıydı? Hastaneye hangi kurum sevk etti?
HAstanenin verdiği oran sakatlık oranı cetveli'ne göre hatalı mı verilmiş? Karara karşı itiraz ettiniz mi?

Arkadaslar peki hakem hastanede yüzde yüz doktor hatasi ve ihmali sonucu sifir rapor verilip ssk maasimizi sağlık guvencemizi duruttu ise nasıl bir yol izlicez. O duzenlenen rapor kontrol edilmek zorunda deilmi ankarada. Ssk inceleme devam ediyor diyo sürekli alti aydir bekliyoruz cevap gelsin diye.

Doktorlara karsi zaten görev ihmalinden dolayi kamu guveninide bozduklari için dava acicam..SSK yada incelemeyi kanunlarin ön gördüğü zaman icinde tamamlamadigi icin (2ay) işi savsaklamak ve gecikme göstermeden dolayi ayni suctan dava acmayi dusunuyorum..rahatsizligima gelince sağ akcigerin tamami yok buna bagli orta derece restriksiyon kaybindan yüzde40 sürekli raporum vardi..

tek hastaliktan cevremde şerefsiz uckiyatci parayla rapor almış gibi duruma dusurduler sinirden ne uyku kaldi ne huzur pisikoloji felan kalmadi sokaga çıkıp soyunuyorum yokmu daha si..cek olannn topunuz gelin diye bagirir oldum..kamu güveni sıfır eğer Birgün hukukun ve yarginin da bittiğini görürsem bu ülkede benim için devlet bitmistir demektir...ve adima sürülen bu lekeyi temizlemek bana düşer..

isa70

hakem hastaneden ne zaman almıştınız raporu? SGK hakem hastanenin kararına uyacaktır. Sonra mahkeme süreci açabilirsiniz. Mahkemenin yeniden hastaneye sevk etmesi ile hakkımızı yeniden kazanabilirsiniz. Ama çok uzun süreçlerdir doğrusu...

OturanBoğa
Abim evet %40 sürekli vergi indirimi ile emkli olmustum SSK kontrole çağırdı neden dedim sahte raporlari tesbit icin dediler peki dedim gittim ilk gonderdikle

Ilk gonderdikleri hastane yirmi vermis rapor rapora benzemiyo dedim böyle rapor olmaz hakem hastane diye bir yere daha gonderdiler onlar gayet duzenli rapor hazirladilar fakat poliklinik doktoru rapora sft sonucunu deila

Oturanboga abim 2018 ocak ayinda gonderildim ve rapor o tarihte duzenlendi mart 9 da emekli maasim ve saglik guvencem durduruldu bimerden yazdim sebebini hakem hastanede yapilan kontrolde engellik durumunuz bulunmadigi icin durdurulmustur dediler.

Hastaneye gittim raporun nushasini istedim baktim ki sft sonucu yerine sft sonucu kabul edilebilir basari oranlari yazilmis ve %0 rapor verilmis sft sonucum fevi %52 fvc%50 fvc /fevi %133 orta derece restriksiyon kaybi olmasına ragmen..ssk ya bimer uzerinden onlarca yazi gonderdim her seferinde inceleme devam ediyo dediler. Benim tek hastaliktan yuzde kirkti raporum ve yeni duzenlenen raporda bariz acik doktor hatasi var inceleme detayli yapilmasi gerekiyor dün müdür yardimcisi ile gorustum bir aya kadar resmi yazi eline ulasir davayi ondan sonra ac resmi yaziyi bekle dedi..

ilk acacagim dava doktorlara görev ihmalinden dolayi olacak hastaneden rapor dosyasini talep ettirip üç kisiden olusan göğüs hastaliklari uzmanlari tarafindan incelettirmeyi dusunuyorum..heyetteki göğüs uzmani imzalamadan önce kontrol etseydi hatayi görürdü ama malesef sadecce cay içip imza atmayi biliyorlar raporda 9 doktorun imzasi var.

Müfettiş bana raporu paraylami aldin diye sormustu bende yargi önünde siz diplomayi bakkaldanmi aldiniz demek istiyorum.. sağ akcigerin tamami alinmisti abim yani 3 lop raporda yaziyo öküz doktorlar demiyo ki ya bu sonuc nasil cikar bir inceleyelim demiyorlar. Abim görev ihmalinde n dolayi dava actigim ve kazandigim zaman duzenlenen raporun hükmü bozulurmu ve maddi manevi tazminat talep edebilirmiyim alti aydir hastaneye gidemiyorum saglik guvencemi duruttukleri icin rast gele agri kesici ilaclar kulaniyorum diş agrilarim var hidrolik döküyorum.. kamu calisanlari işi ni düzgün yapsa kimse magdur olmas ama nerdeeee...

psikolojim bozuldu artik kendimden korkuyorum Birgün kendimi kaybedip kötü şeyler yapicam diyee..Allahım sabır sabır diyorum ..

@isa70

boktan bir durum! Dava süreci işletmek lazım. Davada şunları talep etmelisin:

1- Verilen rapor maddi hata içermektedir. Hastalığımla ilgili değerlendirme tümüyle eksik olarak rapora yansıtılmıştır. Bunun düzeltilmesini istiyorum
2- SGK'nın bu yanlış rapora karşılık emekli maaşımı kesmiş olması büyük bir zarara uğramana neden oldu. Raporun hatası ortaya çıktığında emekli maaşım kesildiği tarihten itibaren ödenmelidir.
3- Raporda maddi hatayı yapan ve denetim görevini yapmayan, raporda imzası bulunan ilgili doktorlardan şikayetçiyim,idari ceza ve tazminat talep edilebilir.
4- Tam yargı davası açılmalı bu dosyada
a) yürütmenin durdurulması
b) işlemin iptali
c) maddi tazminat ile kesildiği günden itibaren aylıkların ödenmesi
d) yapılan işlemlerde disiplin soruşturması açılarak görevi ihmalden kamu davası açılması

Normalde iş mahkemeleri görmeli bu davayı. Rapordaki maddi hatadan kaynaklı işlemin iptalinde idare mahkemesi görevli olur mu tam bilemedim. Mutlaka bir uzman avukatla görüşmek gerekir. Ancak davaları bir bütün halinde düşünmelisiniz. Ayrı ayrı açmayınız!

Konya SGK maluliyet talebinde Meram tıp fakültesi veya Selçuk üniversitesi tıp fakültesi ile çalışıyor işlemler Selçuk tıp ta daha hızlı ilerliyor bendende ara kararla 3 hekim imzalı ftr istemişler ve işim olmamıştı doktor mesleğinde yeni be ne yazacağını tam bilmediğinden hocasıyla istişare etmişti demek istediğim işin erbabına düşmediğimi düşünüyorum

Üst Alt