Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hakem hastanenin verdiği rapora itiraz edebilir miyim?

Ulkudas60

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar

ben evde bakım maaşı için müracaat etmiştim ilk raporumu istanbul haseki hastanesi %80 verdi ama ağır engelli kısmına hayır yazdı
itiraz ettik ikinciye kanuni sultan süleyman hastanesine gittik onlarda% 80 ve evet dedi
ama iki rapor çelişkili diye okmeydanına hakem hastaneye yolladı onlarda %80 verdi açıklamada ağır derecede hareket bozukluğu diyo dr. ama ağır engelli kısmında yine hayır dedi
ne yapmam lazım itiraz edebilmem için hakem hastane kararı kati diyolar bozamıyormuyuz o kararı?

sağlık müdürlüğüne tekrar itiraz edin eğer kabul etmezlerse yasal yollara başvurun raporlarla,avukatınız yoksa gerekli şartlar sağlandığında ücretsiz avukat temin edilecektir, adli yardım bürosuna başvurmanız gerek avukat için .

selam,

arkadaşlar. 2005 sürekli %45 ortopedik raporum var. erken emeklilik için başvurduğumda yeniden rapor çıkartmam istenildi. aynı hastaneye gittim . % 12 verip yollamışlar. o arada işten çıkmıştım. tekrar işe girdiğimde tekrar vergi indirimi için raporu itiraz ettim. Marmara üni. hast. yönlendirildim. Burada bana ortopedi 36 fizik tedavi 10 ve genel cerrah 10 vererek % 48 almışım. il sağlık bana dilekçe yolladı ki %12 ile % 48 arasında uyumsuzluk var. göztepe eğitim hastanesine git diye. bu defa da oraya gittim ve 1 hafta önce raporum çıkmış. % 24 :( üstelik 2 yıl süreli.
tekrar itiraz hakkım yok sanırım. ayrıca sürekli raporum nasıl oldu da süreliye çevrildi(hiç bir iyileşme göstermemişken)
* şimdi ben nasıl br yol izlemeliyim ne yapmalıyım. mahkemeye başvurmayı düşünüyorum.ücretsiz avukat nerden bulabilirim. bir de bu konularla ilgilenen anlayan avukat olması lazım

Ücretsiz Avukat için İSTANBUL BAROSU ADLİ YARDIM BÜROSU na müraacat etmeniz gerekmekte. Merak etmeyin genelde durumu göre avukat veriliyor. zaten basit bir dava olacağı için bilmeyen avukat bile savunabilir. detaylı bilgiyi google a 'İSTANBUL BAROSU ADLİ YARDIM BÜROSU' yazarak bulabilirsiniz.

konuyu açan arkadaş kanuni yola başvurmadan önce şöyle bir yol izleyin ben yaptım ordan biliyorum bu konuyu başka bu şekilde olan formlardada yazdım hakem hastanesinin verdiği oran ancak şu şekilde bozulur denemenizde fayda var diye düşünüyorum , bunların kanununda 13. madde dedikleri bir olay var o da şu, hakem hastane bile olsa il sağlık müd gidip diyorsunuzki bende başka bir hastalık başladı beni 13. maddeye dayanarak başka bir hastaneye sevk edermisiniz ama biraz bekleyin öyle başvurun 13. madden hastaneye sevk alırsınız ama bi hastalık daha eklemeniz gerekir raporda olmayan bi hastalık söylemeniz gerekir örneğin gidin bi psklojiye bi görünün gerisini anlayın artık

muntada al ansar verdiğin bilgiçoğu arkadaş için faydalı olacaktır eminim arkadaşlarım adına ve kendi adıma teşekkr ederim.

rica ederim gayemiz yardım İNŞAALLAH yaparlar hak ettiklerini alırlar

İyi günler bendede bir çok rahatsızlık var bu hafta heyete girdim %36 verdiler dün yani %40 puan alamadım bazı doktorlar 60puan vermeleri lazim durumuna dediler yani hakkım olan puanı vermediler uzun lafın kısası itiraz hakkında bir şey bilmiyorum en fazla kaç kere itiraz yapılır ve suresi var midir kaç gün içinde yapılır suresi var midir bu raporu dun aldım yani kaç gün içinde itiraz hakki biter yapmassam bunları merak ediyorum cevaplarsanız sevinirim birde bazıları itiraz etme puanın daha düşer dediler yeniden sıfırdan başka bir hastahaneye başvur dediler belki orası verir dediler ne yapmam lazim kafam karıştı

1. Sorum itiraz etmessem 6 ay sonra yeniden engelli raporu almak için sıfırdan bir muracat hakkım var mi hic bir şey olmamış gibi
2.sorum itiraz edersem alamazsam bir 6 ay daha bekleyip yeniden sıfırdan müracaat edebilir miyim

şu algıyı bir kenara bırakın 6 ayda bir rapor çıkarma diye birşey yok 1. raporu alırsın itiraz edersin 2. rapora gönderirler oranlar değişik olursa son kez hakem hastaneye gönderirler nerde bu 6 ayda 1 rapor çıkarma bolluğu burası tc devleti ama parantez açıyorum senin 3. hakem hastaneden aldığın raporda olsa sgm veya maliye veya vakıfın yeniden rapor isteme hakkı var ama 6 ayda 1 rapor çıkarabilirim diye bir hak yok

Benimde %60 görme engelli raporum var vergi indirimi için başvurduğumda maliyenin kararı raporumun %39 da kaldığı oldu.
Raporumu 2014 senesinde aldım ve raporumda SÜREKLİ ibaresi var.
Bu durumda;
Aynı hastaneye gidip 2. bir rapor alabilir miyim ya da hastane aynı rapora ekleme yapabilir mi?
Başka bir hastaneden rapor mu almalıyım 2. raporu alırsam hangi raporu kullanıcam ilk raporumla engelli kartı aldım geçerliliğini yitirecek mi?
Ne yapmam gerektiği konusunda kafam iyice karıştı bazı kişiler 2. raporu al derken bazıları raporunda SÜREKLİ ibaresi ver itiraz etmen şart diyor. Bu durumda ne yapmalıyım?

Bildiğim kadarıyla 2. Raporu alirsan en son aldigin rapor 2. Rapor geçerli olur ve o sana vermeyen hast itiraz etme git farklı bir hastaneye almaya çalış zaten vermemiş %39 a düşürmüşler sen devlet hast mi tıp fakültesine mi gitmiştin

Forum aslında itiraz hakkında ilgili yazılı bir kaynak paylaşması lazim kesin ve net bilgiye nasıl ulaşacağımızı şaşırdık herkes mağdur oluyor bu konuda

bakın güzel kardeşlerim formun bi şey paylamasına gerek yok bağlı bulunduğunuz il sağlık müdürlüğünün raporlar bölümüne bakan kısmına ulaşın en gerçekçi bilgiyi ordan alırsınız ama 13. madde ayrı bir olay

Pazartesi soracagim bilgileri paylaşacağım benden önce giden olursa yine forumda paylaşırsa iyi olur

Üst Alt