Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hakem hastanesi raporunun geçerlilik süresi nedir?

UYGARCA

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ben 2012 yılında ehliyet almak için sağlık raporu almaya gittim ve olumsuz rapor verdiler hakem hastanedende aynı oluumsuz raporu aldım.benim öğrenmek istediğim bu hakem hastanenin raporunun geçerlilik süresi nedir? Yeniden rapora başvurabilirmiyim saygılarımla

UYGARCA
Hakem hastanenin kararı kati karardır.
Mahkeme dışında bozulmaz/Geçmiş olsun...

Bu arkadaşın başka caresi yokmu

bende biliyorum hakem hastanenin kaarrının kesin ve net olduğunu vede mahkeme yolu ile itiraz edebiliceğimi ama bunun bir süresi olması lazım başka bir yolu olması lazım lazım örneğin (süreli raporlarda süresi bittiğinde tekrardan sil baştan rapor işlemleri başlar bununda başka bir çözümü olmadlı mahkeme yolu olmadan benim %55 raporum var ben şimdi hiçmi engelli aracı kullanamıyacağım yada alamayacağım bunu öğrenmek isterim

UYGARCA
Hakem hastane kararı sonrasında mahkeme yolu açık tutulmuştur, derdinizi mahkemeye anlatacaksınız...

çok yardımcı oldunuz valla peki ben (0) araç almak istesem engelli indiriminden yararlanırmıyım yararlanamazmıyım yönetmelikte hiç bir değişme olmadımı ?araç almak için ehliyet ve rapor şartmı yada başka şartlar varmı

UYGARCA
Hakem hastane kararını genelde mahkeme bozar.ancak söyle bir yol izleyebilirsiniz.
Eğer hakem hastane kararından sonra hastalığınızda bir ilerleme ya da iyileşme durumu olduysa veya yeni bir tedavi olduysanız ya da ilave bir teşhis konduysa en son rapor aldığınız hakem hastaneye bir dilekçe ile başvurmanız gerekir. Başvurunuzda tedaviye yönelik doktor raporu, varsa ameliyat raporu, hastaneye yatmışsanız epikriz raporunu da dilekçenize ilave ediniz. Dilekçenizde rapor verildiğinden bu yana engel durumunuzda değişiklik olduğunu, yeniden inceleme talep ettiğinizi belirtiniz. Eğer hakem hastane sizi İl Sağlık Müdürlüğüne sevk ederse, aynı belgelerle İl Sağlık Müdürlüğüne başvurarak hakem hastane raporuna itiraz etme sebebinizi izah edip itiraz hakkınızı kullanınız...

çok teşekkürler bu yolu deneyeceğim çok sağolun

@OğuzHan112,

Hocam ben şimdi 38 suresiz rapor aldım ve itirazda bulundum beni başka bir hasteneye sevk ettiler burdan alacağım rapor 40 üzeri çıkarsa 3 hastaneye gitmeme gerek varmi. Ben raporu bireysel başvurdum

@by_ arabo
İtiraz edilen rapor ile itiraz sonucu verilen yeni rapor aynı sonuca varırsa rapor kesinleşir...hakem hastaneye gidilmez.

İki raporun sonuçları farklı ise il sağlık müdürlüğü tarafından en yakın hakem hastaneye yönlendirilir.
Hakem hastanenin verdiği karar kesindir.

Raporlara itiraz

MADDE 12 – (1) Raporlara, engelli birey, vasisi veya raporu talep eden kurum tarafından müdürlüğe itiraz edilir. Bireysel rapor itirazları, ilgilisine teslim tarihinden itibaren otuz gün içerisinde yapılır. Süresinde yapılmayan itirazlar değerlendirilmez. Kurum itirazları gerekçe belirtilerek yazılı olarak yapılır. (Danıştay Onuncu Dairesinin 25/10/2022 tarihli ve E.:2019/10303; K.:2022/4659 sayılı kararı ile iptal cümle; Kurum itirazlarında süre aranmaz.)

(2) Rapora itiraz edilmesi hâlinde birey, müdürlük tarafından yetkili en yakın farklı bir sağlık kuruluşuna ya da önceki raporu farklı sağlık kuruluşundan alınmış ise sürekli izleminin yapıldığı sağlık kuruluşuna gönderilir. İtiraz edilen rapor ile itiraz üzerine verilen rapordaki kararlar aynı yönde ise rapor kesinleşir. Rapor sonuçlarının farklı olması ve itirazın devam etmesi hâlinde, müdürlük tarafından en yakın hakem hastaneye yönlendirilir. Hakem hastane tarafından verilen karar kesindir.

İtirazın devam etmesi halinde diyor...itiraza devam etmezsen hakem hastaneye gitmezsin. @by_ arabo,

Üst Alt