Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hakem heyetine çıkmadan başka hastaneye rapor için baş vurabilir miyim?

Onurkeles

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
1
Ben engelli raporuna başvuru yptım fakat psikojide hata oldugunu düşünüyorum itiraz ettim itiraza sadece tıbbı onkoloji ve genel cerrahi yazmışlar. Hakem heyetine çıkmadan başka hastaneye rapor için baş vursam sorun olur mu ? Uyum bozukluguna % kaç veriliyor ?

Rapor süreci

Ben geçen yıl rapor almıştım 2 yıl süreli burdaki yazılara göre 6 ay sonra yeni rapor alabileceğim başvuruda bulunabileceğim yazıyor hastaneve il sağlık müdürlüğü öyle birşey yok hastalığın artarsa başvuru yapabilirsin diyor ne yapmam gerek şimdi

Işte başvuru yaptırmiyorlar. Hastalığında değişim varsa ancak öyle eski rapor düzeltilir yoksa hiç bir şekilde yeni rapor alamazsın dediler

Onurkeles

"hastalığım ilerledi" deyip doktoru ikna etmelisin. Ya da yeni bir hastalık çıktı demek lazım

"(4) Yeni bir engel durumunun ortaya çıkması veya mevcut engellilik durumunda bir değişiklik meydana gelmesi hâlinde, bireyin talebi ve ilgili branş hekiminin sağlık kuruluna sevki uygun görmesi üzerine süre aranmaksızın engellilik durumu yeniden değerlendirilir ve yeni rapor düzenlenir."

ben benim yaptığım doğrudur demiyorum ama kendi tecrübem olması açısından paylaşmak istedim. yaklaşık üç ay arayla kendi başvurumla rapor aldım. birinci 28 di sonuncu 42 ve ben 42 ile emeklilik başvurusu yaptım. psikiyatri altı ay takip demişti. raporumun süresi dolunca eğer emekli olmamışsam tekrar aynı hastaneye başvuracağım ve psikiyatriden de oran alacağım. bana kimse bu ikinci raporun diye sormadı. ilk mi dediler evet dedim. aslında sistemde çıkıyor ama görmediler. yanımda biri daha vardı onun da durumu sizinki gibiydi. ikinci rapor almak için gelmişti. ona sordular daha önce raporun görünüyor neden tekrar başvurdun diye. o da hastalıklarım arttı dedi. ve kabul ettiler. siz de böyle diyebilirsiniz.

Şimdi hastalıgım arttı dediğimde test yapacaklar çünkü hastalıgım normal hastalık değil ultrason ve kan tahlili ile görüyorlar kanser hastasıyım. Ancak psikolog üzerinden yükseltebilirim fakat onuda nasıl yapacam bilmiyorum psikolojik durmum çok güzel

Mesela bir hastaneden rapor aldınız yüzde 40 'tan az çıktı , 6 ay sonra tekrar o hastaneye 2.kez başvuru yapabilirsiniz. yapılamaz diye hiçbir yerde yazmıyor. Ama burda önemli bir nokta var : ilgili branş doktorunun yazılı görüşü olacak yani sizi sevk edecek. belki kişinin engel durumunda değişiklik oldu.başvuramaz diye bir kural yok.

nostaljik

Peki oran aldığım hastalıklar değilde psikolojim bozuldu diyip psikologa girebilirmiyim sadece?

Üst Alt