Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hakerman akülü sandalye bakım-onarım-akü değişimi güvenilir olarak nerde yapılır?

Capricorn

Aktif Üye
Konular
75
Reaksiyonlar
12
Arkadaşlar

2 yıl önce aldığım Hakerman marka akülü sandalyemin aküleri bitti değişmeleri lazım
ayrıca epeydir kullanmadığımdan tekerleri de söndü hava vurup şişirdiğimizde bir süre sonra tekrar sönüyor,
motorlarında bişey yok ama tıkırtı gibi mekanik bir sürtünme sesi geliyor,

bu sorunları halledebilecek İstanbulda bildiğiniz iyi ve güvenilir bir yer var mı ?
Ee malum yaz geldi yollar beni bekler :)

Akın abi af buyur bilgisizliğimide, Hakerman markamı, yoksa bildiğimiz şu Meyra ve Permobil satışı yapan Ankaradaki firmamı? :) Ben sitelerinde kendilerine ait Hakerman die bir ürün göremedimde :S

Meyra'ya ait sanırım tam bilmiyorum alper. :)

Yalçın bey, tabi arayacağım ama buradan da beni bilgilendirirseniz hem bana hem benim derdimden müzdarip diğer arkadaşlara da yardımcı olursunuz.

Öncelikle teknik donanımından 2 yıl kullanmama rağmen bi-haberim aracın.. Yani değişmesi gereken aküler kaç walt, kuru mu jel mi bilemiyorum. Aldım kullandım sadece hiç kurcalamadım..
Kesin olarak yaptıracağım bakımın nerde nasıl yapılacağından emin olmak istiyorum.
Şu noktada detaylı bilgi istiyorum.

1-Bakım-onarım yaptığınız yer nerde?
2-Sandalyeyi nasıl ulaştıracam size, bağlı veya anlaşmalı olduğunuz bir kargo şirketi var mı ?
3-Sorunum ile ilgili ortalama bir fiyat verebilir misiniz ?
4-Bakım-onarım süreci tahminen kaç gün sürer ve aracım bana tekrar nasıl ulaşacak ?
5-Sandalyeme takılacak akülerin teknik özellikleri ve markası hakkında bilgi verebilir misiniz ve bu markaya ne kadar güvenebilirim ?
6-Bakım-onarımdan sonra herhangi bir sorunla karşılaşırsam bu durumda ne olacak ?

Not : Bu soruları kaba taslak soruyorum çünkü daha önce forumumuzda tecrübe eden arkadaşlar vardır muhakkak ki bazı şirketlere güvendiklerine pişman olmuşlardır. O yüzden bu sorularımı mazur görün.

Akın abi be aklımı karışdırdın. :) Aracı yeni aldıysan 2 yılda motorundan tıkırtı gelmemesi gerek yahu. Bide bu araç Meyra :) Akü değişmesi neysede, Meyra 2 yılda motordan tıkırtı verirse biz hangi aracı güvenip alacaz acaba. Tüm bu endişelerim, bende Hakerman ile iletişimdeyim Meyra bir araç düşünüyorum ondan :)

Yok Alper Meyra sağlam da 2 yıl boyunca çok hor kullandım. Düşün tarlaya bile girdim 3-4 defa son sürat sağa sola çarptım dikkatsizlikten. Yoksa arabanın bi kabahati yok. :)

Akın Bey,
Bahsettiğiniz sorunlarla ilgili bakım-onarım (eğer markaya özel bir parça temini gerektirmiyorsa) 1 işgünü içinde teslim edilir.
Lamira Makina, İstanbul İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'ndeki tesisinde hem sıfır akülü sandalye imalatı gerçekleştirmekte, hem de ayrı bir birimde bakım-onarım hizmeti vermektedir.
Akü olarak tanınmış bir Amerikan firmasının deep-cycle ve jel akülerini kullanmaktayız. Aküler imalat hatalarına karşı 2 sene garantilidirler.
Aras Kargo ile anlaşmamız sayesinde sandalyeniz Aras Kargo ile indirimli olarak tarafımıza gönderilebilir ve bakım-onarım sonrası tekrar tarafınıza geri gönderilir.
Sandalyeyi ve sorunları görmeden bir fiyat belirtmek yanlış olacaktır, ancak size fikir vermesi için 40Ah akülerin tanesi 200TL civarındadır.
Bakım-onarım sırasında sıfır değişen parçalar 2 sene garantilidir, tamir gören parçalar ise (aksi özellikle belirtilmediği sürece) 6 ay garantilidir.
www.lamira-easylife.com

Akın,
aküleri haze al,5 yıl paşalar gibi kullanırsın.

Sertelsen,

Peki bu aküler kaç km yol götürüyor, bununla ilgili bir bilgi verir misiniz ?

Bununla ilgili olarak forum'da daha önce de bir miktar bilgi verilmişti:
http://www.engelliler.biz/forum/tek...-icin-onerebileceginiz-marka-ve-modeller.html
Özetlemek gerekirse:
Akülerin kaç km yol götürdüğü sorusu aslında doğru bir soru değildir, çünkü bir şarj ile gidilebilecek mesafe bir çok faktöre bağlıdır:
- akü cinsi ve kalitesi
- sandalyenin üzerindeki motorların gücü ve çektiği akım
- kullanıcının ağırlığı
- kullanım şekli (dur-kalk yapmak, süratli kullanmak vs.)
- yokuş çıkmak
vb. vb.
Önemli olan, sandalyenin başlangıçta tasarlanmış olduğu akü kapasitesine uygun, ve deep-cycle veya jel özellikte akü kullanılmasıdır. Bunlara uyulduğu takdirde aslında markanın da çok fazla önemi yoktur, çünkü belli başlı bir çok üreticinin jel ve deep-cycle modelleri mevcuttur. Önemli olan, hangi marka olursa olsun bu modellerinin seçilmesi ve kullanılmasıdır.

Şimdi şöyle anlatayım, bende bulunan aküler ortalama ağırlık (60-100kg) ve uygun kullanım koşulları ile 24 km gidiyordu.. Bu önerdiğiniz aküler de aynı performansı gösterebilir mi?

Aynı Ah (amper-saat) kapasitede aküler kullanılır ise, ve aynı kullanım koşullarında (yukarıda belirtilen) aynı mesafeyi gitmemeniz için hiçbir teknik sebep yoktur..

1-Bakım-onarım yaptığımız yer Kocaeli/Gölcük'te
2-Sandalyeyi nasıl ulaştıracam size, bağlı veya anlaşmalı olduğunuz bir kargo şirketi var mı ? cevap : sürat kargo ile anlaşmamız var 3/1 maliyet ödersiniz.
3-Sorunum ile ilgili ortalama bir fiyat verebilir misiniz ? cevap:araç bize ulaşsın hertürlü yardımcı oluruz.sorun olmaz.
4-Bakım-onarım süreci tahminen kaç gün sürer ve aracım bana tekrar nasıl ulaşacak ? cevap : tahminen 2 gün sürer ve yine sürat kargo ile size ulaştırırız.
5-Sandalyeme takılacak akülerin teknik özellikleri ve markası hakkında bilgi verebilir misiniz ve bu markaya ne kadar güvenebilirim ? Cevap : Bizim kullandıklarımız ve müşterilemizin memnun kaldığı marka ritar dır.Bu konuda çok engelli müşterimiz bizlere teşekkür etmiştir.
6-Bakım-onarımdan sonra herhangi bir sorunla karşılaşırsam bu durumda ne olacak ? cevap : yaptığımız kısımla ilgili zaten size detaylı olarak teknik servis formu düzenlenecek ve aracınıza etiketi yapıştırılacaktır.Bu da şirketimizin garantisi anlamına gelir.

Başka herhangi bir konuda sorunuz olursa arayın yardımcı olalım.

Saygılarımızla

Akülü Araba Tamiri | Engelli Araç Tamiri | Beyin Tamiri | Joistik Tamiri | Akü Şarj Cihazları | Türkiye Geneli Hizmet

www.emoteknoloji.com sitesinde arıza takip bölümündeki linki tıklayınca çıkan telefonu veya sitedeki irtibat telefonlarını arayarak bize bu konu ile ilgili ulaşabilirsiniz.
sağlıcakla kalın

alperencsm;

sevgili alperencsm Hakerman firması çinden getirdiği akülü arabasının arka döşemesine kendi logosunu diktirmiş akın beyde ona istinaden marka gibi düşündü sanırım

Üst Alt