Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hakim arabayı satmamıza izin vermiyor!?

tugsel78

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,
Babam 4 sene önce rahatsızlanarak %95 ağır engelli raporu aldı şuanda vasi olarak kardeşim işlerini hallediyor.

Hastalık geçirmeden yaklaşık 1 sene kadar önce banka kredili aldığı aracı kendi aralarında yapılan yazılı sözleşme ile bir miktar nakit para alarak ve geri kalan kredi taksitlerini ödemek şartıyla 3. bir kişiye satmış ve alım satım içinde aynı kişiye noter vekaleti vermiş. Şuanda ortada bir alacak verecek yok sadece satış yapılması gerekli.

Babam hasta olduğu için kardeşim mahkemeye araç satışı için dilekçe verdi fakat hakim satılamaz demiş.

Bu durumda nasıl bir yol izlemeliyiz?
Teşekkürler.

Cevap için teşekkürler Bülent bey,

Asıl öğrenmek istediğim yukarıdada belirttiğim gibi yapılan ıslak imzalı , şahitli sözleşmeler verilen noter vekaleti varken bu satış yapılamaz kararına itiraz için nereye başvurmalıyız.?

Ortada bir alacak verecek yok, sadece eski bir akde dayanacak devir işlemi olacak, çok sıkıntılı bir durumdayız...

tugsel78

İnanın bilemiyorum. Araç mahkemede kayıtlı ise hakimden onay alabilmek şart. Hakim "hayır" kararı vermişse, ona itiraz etmek lazım. Bunun prosedürünü bilemiyorum

Üst Alt