Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hakim, vasi olarak en fazla 120 bin TL'ye kadar araba alabileceğimizi söyledi!?

Umit061

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar selam ; annanem uzerinden otv muafiyetli arac satin almak istiyorum zihinsel engelli olmasi sebebiyle vasi atanmasi gerekti vasi olarak dayim atandi ve arac alimi icin mahkemeye ek karar icin dilekce yazdik alicagimiz aracin proforma faturasi ile birlikte verdik.. sizde biliyorsunuz ki son olarak degisen yasayla birlikte devlet 247.000 tl ye kadar arac alimina izin veriyor benim alicagim aracta bu limitin altinda ve otv siz fiyati 185.000 tl fakat hakim bey hic bir hukuki dayanagi olmadan bu araci onaylamicagini otv siz 120.000 tl ye kadar olan arac alabilirsin diye karar verdi iyi de devlet bana ust limit vermis ve bu ust limitin altinda ihtiyacim olan araci almak istiyorum ve hakim bunu alma sunu al diyor arastirdim ve hakimin gunune gore degisir keyfi bir karar diyor ne yapmam lazim nasil bir yol izlim sizce ? İtirAz etsem dedim hangi avukatla gorussem sonuc degismez dedi. Ya hakimle yuzyuze gorusup durumu izah edip ikna etmen lazim dediler yada 120.000 tl alti arac bakman gerekir dediler benim gibi bir durumu yasiyan birisi varsa lutfen cok acil yardimlarinizi bekliyorum

Cinciumit@gmail.com
05351086121

Cevabı kendi içinizde vermişsiniz zaten. :) Karar tamamen hakimin insafına bağlı olduğu için ya hakimin değişmesini bekleyeceksiniz ya da dediğine uyacaksınız. Geldiğiniz bu aşama bile insanı oldukça yoran bir süreç olduğu İçin itiraz süreci daha fazla can sıkacaktır.

"Alacağım araç ÖTV siz 185 bin TL" demişsiniz. ÖTV siz derken ÖTV düştükten sonra engelliye geliş fiyatını mı demek istiyorsunuz ? Eğer öyleyse ÖTV siz 185 bin lira, 247 bin sınırını aşar zaten. Belirlenen 247 bin sınırı bütün vergiler dahil anahtar teslim fiyatı üzerinden.

Üst Alt