Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hakkında icra takibi olan emekli kredi alabilir mi?

HakanEs26

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
35
Arkadaşlar şuan 3 icram var birde emekli aylığımdan sgk prim ödemesi icrası var ( eski şirketten ) ptt maaşını taşırsan 60.000 e kadar kredi çıkıyor dedi ? benim gibi durumu olupta kredi çeken var mı acaba ?

HakanEs26

Reklam sms i atmışlardır . O sms ler herkese gidiyor .

Hayal kurmayın , icralıklara kimse kredi vermez ...

serafim en yakın merkez ptt ye gittim veznedeki kadına durumu anlattım oda çıkabilirde çıkmayabilirde ama taşıyın 2 ay bizden alın başvuru yapalım dedi. Bu arada sms gelmedi mynete kocaman haber çıktılar :)

maaşının üzerinde üzerinde icra varken hiç bir yer kredi vermez riske girmez ancak konut araba vs ipotek gösterirsen alırsın her vatandaşın kredi risk durum bilgisi var sanırım e devletten veriliyor

PTT ye maaşınızı taşıyın Aktifbank üzerinden kredi alırsınız maaşınız yeterliyse hem icraya hem krediye kesin çıkar rahat olun

Hayal kurmayın icralıklar falan bu cümleler insanı rencide edici konuşmanıza dikkat edin

Bence üzerinde icra olan maaşı taşıtmazlar alacaklı o bankaya işlem başlatmış tekrardan ptt ile yeniden icra işlemi başlatmaz

İcrayı maaş yatan banka koyduysa taşınmaz doğru

İcra sgk tarafıbndan otomatik konuldu arkadaşlar. Eski şirket borcu vardı. 3/1 ini kesiyor yani. Dün veznedeki yetkili memur çıkabilirde çıkmayadabilir. icra olmasında sorun yok dedi. O esnada yanda işlem yapan bir abla olsun bendede var 20.000 çektim dedi. Valla arada kaldım :)

Ne kadar ve kaç ay vadede ödeyeceğinize bakarlar emekli maaşı garanti paradır aylık ödeme tutarınız da önemlidir bankalar kişinin kredi borcunu ödedikten sonra hayatını idame ettirecek kadar elinde gelir kalmasına bakarlar. Aylık ödeyeceğiniz tutar önemlidir. kredi üzerine bir kredi daha veren bankalar var tamamen aylık gelir ve ödeyeceğiniz tutarla ilişkilendirilir bu durum

umetinn 10.000 Çekmeyi planlıyorum 24 ay umarım çıkar diğer ay taşıcam nasipse.

HakanEs26

Değerli arkadaşım ,büyük bir şirkette bankaların finans işlemlerini de takip ediyorum .

Veznedeki kadın ,maaşını ptt'ye taşıyasın diye ona verilen taktiği sana anlatıyor .

Kredi alabilmen için findex kredi notuna ve durumuna bakarlar .

Eğer kredi limitlerin doluysa , ya da icran ,idari takibin varsa ,ya da 2 aylık kredi ödemesi gecikmen varsa

asla ve de asla kredi vermezler .

Kredi haberleriyle ilgili mynette çok reklam çıkıyor .

Ayrıca son zamanlarda facebook'ta da ,icralık emeklilere kredi veriyoruz diye reklam yapan bir sürü firma var .

Gel beni dinle ve böyle işlere bulaşma .

Çok başını ağrıtırlar .

10.000 Çekmeyi planlıyorum 24 ay umarım çıkar diğer ay taşıcam nasipse.

Bu rakamı çekmek ve çıkmasını istiyorsan taksit vadelerini düşük gösterbilmek için 60 vadeli diye başvurmalısın .

Ama daha önce dediğim gibi mevcut icran varsa eğer 10 bin değil , 10 lira bile vermezler .

Bankalar güneşli havalarda size şemsiye verirler

yağmur yağdığında ise şemsiyeyi geri isterler .

Bulaşmayın onlara , kanınızı içerler , drakula'dan ve @MeTePe'den daha tehlikelidirler.

PTT den emekli maaşı alanlara findex kredi notuna bakılmaksızın Aktifbanktan kredi çıkıyor kesin biliyor ve söylüyorum

parzanda HAKLI OLABİLİR ÇÜNKÜ ARKADAŞIMIN BABASI VEFAT EDİNCE EMEKLİ MAAŞINA İCRA GELDİ ANNESİ PTTYE TAŞIDI MAAŞINI 1 AY SONRA 10.000 TL ÇEKTİ.

parzanda

Bence de kesin bilmiyorsun ve de atıyorsun .

Yahu ,adama boş yere ümit vermeyin , sizin yaptığınız tencereye taş koyup çocuklarına yemek pişiriyorum diyen kadının yaptıklarından farksız .

Şu an kredi veren herkes findex'i bırak , e- devlet'ten kredi risk raporunuzu çıkarıyorlar .

Risk raporunuz olumsuz ise 1 lira bile çekemezsiniz.

yav denesin ne kaybedecek ki.

serafim konuşmalarına dikkat et!!!atıyorsun falan terbiyeni takın!!!...Ben bilmeden yorum yapmıyorum..Tekrar söylüyorum çekeceğin kredi ve icra kesintin emekli maaşından az olmalı

Sakin olun arkadaşlar. Valla sorduğuma pişmnan oldum :(

@serafim konuşmalarına dikkat et!!!atıyorsun falan terbiyeni takın!!!...Ben bilmeden yorum yapmıyorum..Tekrar söylüyorum çekeceğin kredi ve icra kesintin emekli maaşından az olmalı

İki yumurta kırda terbiyeli olalım :rolleyes:

Senin söylediğin neden yanlış açıklayayım ;'' Demek istiyorsun ki , çekeceğin kredi ,gelir durumunun dörtte birini geçmiyorsa her türlü kredi çekebilirsin ...''

İyi de Hakan arkadaşımız ,icralık dosyası olduğunu baştan açık açık söylemişken , yok yere onu ümitlendirmenin ne anlamı var ?

Ne iş yapıyorsun , mesleğin nedir bilmiyorum ama ben bu işlerin içinde olan biriyim .

Mesela e devlette ki kredi risk raporunu aldığın zaman , orada hangi bankadan ne kadar kredi çekme hakkın olduğu da çıkıyor .

Yani , kişiler kredi başvurusunda bulunmadan önce ,mutlaka e-devletteki kredi risk raporunu incelemelidirler .

Kredi risk raporunu ayda bir defa alma hakkınız oluyor .

Bir de kovboy ben senin atın değilim , öfkeni kontrol altında tutmalısın . :rolleyes:

Sakin olun arkadaşlar. Valla sorduğuma pişmnan oldum :(

Ben sakinim Hakan .

Timsah ,kendi kendine celalleniyor :rolleyes:

yav denesin ne kaybedecek ki.

Ne kaybedecek ? güzel bir soru :)

Yaptığınız her kredi başvurusunda findex kredi puanınız düşer .

üç kere kredi red aldığınızda ise banka sizi ''şüpheli alacaklar ''listesine alır ki

o zaman da 1 yıl kadar kredi çekemiyorsunuz . :rolleyes:

Timsah,kovboy ve yumurtayı beraber kırarız bir gün

Timsah,kovboy ve yumurtayı beraber kırarız bir gün

Seni anlıyorum ,

Sende herkes gibi Hakan arkadaşımıza yardımcı olmaya çalışıyorsun .

Samimiyetimle söylüyorum ,karekterine ya da kişiliğine saldırı amaçlı hiç bir şey söylemedim .

Zaten böyle bir hakkım da yok .

Eğer yanlış anlaşılmaya mahal verdiysem özür dilerim .( Diye bir cümle kurup gönlümü alman gerekirdi :rolleyes: )

Neyse ki sana dargın değilim . Bu nedenle sorun yok arkadaşım .

Düşündüğün gibi terbiyesiz biriysem , beni de böyle kabul ediver olur mu :)

Borç sgk ya ise maaşıda sgk veriyorsa icra olmadan zaten drek maaşından keser vede bankaya kalan maaşını yatırır

Son düzenleme:
Aynen öyle dostum işte maaşın üzerinde icra gibi görünüyor sanırım.

umetinn 10.000 Çekmeyi planlıyorum 24 ay umarım çıkar diğer ay taşıcam nasipse.

Umarım istediğiniz vade de çekebilirsiniz. Emekli aylığınız icra kesintisi olduktan sonra kredi taksit tutarını karşılıyorsa bir miktarda olsa elinizde para kalıyorsa olur. eğer çıkmazsa vadeyi uzatıp maalesef daha fazla faiz ödemeyi göze almalısınız

şerafim maaşını pttden alan emekliye icralıkta olsa ptt kredi veriyor ama faiz oranları biraz daha yüksek,benim yakın akraba var,emekli oldu işyeri açtı,işleri batırdı iflas ettibir tarafına fel indi,bir kaç bankadan icrası var,maaşını aldıgı banka bile kredi vermedi,bizde gecen ay maaşını pttye taşıdık,haziran 27 de maaşını aldı,bir kaç gün önce 17800 tl kredi aldık ona,45 000 tl çıktı ama kullandırmadık fazla diye,17 800 tl ye aylık 500 tl ödeyecek,60 ay vadeli,faiz oranı 1.59,1700 tl de sigorta parası kestiler,kendisine bizzat yardımcı oldugum için biliyorum,yani ptt aktifbank icralıkta olsan kredi veriyor emekliye.bilginiz olsun ama faizi çok yüksek oluyor,onuda söyleyeyim.

Arkadaşlar şuan 3 icram var birde emekli aylığımdan sgk prim ödemesi icrası var ( eski şirketten ) ptt maaşını taşırsan 60.000 e kadar kredi çıkıyor dedi ? benim gibi durumu olupta kredi çeken var mı acaba ?

hiç teredüt etme kesin kredi çıkar size,sagda solda emekliye kredi ççekiyoruz diyenlerede kanma,onlar dolandırıcı,direk maaşını taşı,ilk maaşını aldıktan sonra başvur,ptt den başka yere gitme,zaten memurlar yardımcı oluyor orda size.

İnsanları resmen soyup soğana çeviriyorlar .
hakan06Verdiğin tutar çok aşırı .Yazık bu insanlara .
Biraz el insaf desinler 🙏

denesos

haklısın ama yapacak birşey yok,kendisi zaten rahatsız,hiçç bir banka kredi vermiyor,ufak tefek biz yardımcı oluyoruz ama biizmde imkanımız kısıtlı,çok fazla borcu var,bankalar tefeci bir nevi,allah kimseyi düşürmesin.

hakan06 Amin 🙏 Bankalara elini
veren maalesef kolunu kaptırıp geliyor.

HakanEs26
Normalde hiç bir banka maaşında 3 ayrı icra takibi olup ödenmeme durumunda kendisi 4. icra sırasında olacağını bile bile kredi vermez.
Çünkü maaşın en fazla %25 i haczedilebilir.
Ancak emekli maaşı alınan banka isterse otomatik ödeme şartıyla, maaşınızın icradan sonra kalan kısmını aşmayacak miktarda taksitlerle kredi verebilir.
Kredi vadesi bitimine kadar maaşınızı oradan almaya devam edeceğinize dair taahhüt ve taksitlerin maaştan otomatik alınmasına dair talimat imzalatırlar.

60 ay vadeli,faiz oranı 1.59,1700 tl de sigorta parası kestiler,

Oha! Bu ne yahu? Bari nikah da yapsınlar da gayrimeşru olmasın.

Bu arada SERAFİM'in de haklı olduğu taraf var. Bankalar kredi risk raporuna bakmadan kredi vermiyor. Bizzat kendi raporuma baktığımda 10 yıl önceki kredi kartı ödemelerimin bile sisteme işlendiğini gördüm. Bir gün geç yatırdığınız ödemeler bile gırmızı gırmızı işaretleniyor.

Puanınız düşükse üstünüzde icra olmasa bile kredi vermekten kaçınıyorlar.

Bu arada @SERAFİM'in de haklı olduğu taraf var. Bankalar kredi risk raporuna bakmadan kredi vermiyor. Bizzat kendi raporuma baktığımda 10 yıl önceki kredi kartı ödemelerimin bile sisteme işlendiğini gördüm. Bir gün geç yatırdığınız ödemeler bile gırmızı gırmızı işaretleniyor.

Puanınız düşükse üstünüzde icra olmasa bile kredi vermekten kaçınıyorlar.

Metepe'cim bu yaptığın yorumun çerçevelendikten sonra sitenin girişinde ,

kesin kredi çıkar diyenlerin boynuna iple asılması lazım :rolleyes:

kONUYU AÇAN ARKADAŞIMIZ GİTSİN BAŞVURU YAPSIN VE GÖRELİM NE OLACAK :cool:

Üst Alt