Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Haksız yazılan trafik cezası ve memurların kişisel davranışları..? [Hukuk]

pinkgame

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
başımdan gecen bir olayı aynen yazıyorum ve yorum ve yardımlarınızı bekliyorum:

09.08.2009 tarihinde Erdek Bandırma karayolunda saat:03:00 civarında Erdek’den Bandırma'ya gelirken Erdek yolu üzerindeki Bagfaş fabrikasının önünde 10 *** ** PLAKALI BMW marka aracı sollayarak geçtim.
Ben bu aracı gectikten sonra arabanın ön tarafında motor kaputunun icinde bulunan ızgaralarda polis sireni yakmaya başlamış ve sivil polis edasıyla peşimizden gelerek bizi korkutmaya çalışmıştır.
09.08.2009 tarihinde saat 03:03'te 155 telefonunu arayarak konuyu detaylı olarak anlattım ve ayrıca Balıkesir Emniyeti web sitesinden detaylı olarak bilgi verdim.
01.09.2009 tarihinde Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğünden bana mail geldi gelen mail aşağıda yazmaktadır.

Sayın ........ .........,
Müdürlüğümüze göndermiş olduğunuz mailde bahsi geçen 10 *** ** plakalı araç ile ilgili yapılan araştırma neticesinde; aracın ...... ......tarafından kullanıldığı tespit edilmesi üzerine, şahıs Asayiş Büro Amirliğine davet edilmiş, araç üzerinde yapılan incelemede, motor kaputunun içerisindeki ön ızgaraların arka kısmında kırmızı ve lavcivert iki adet stop lambanın bulunduğu görülmüş, ...... ...... bu spotları kendisinin aksesuar olarak taktığını, suç olduğunu bilmediğini beyan etmiştir. Üzerinde spot lambaların takılı bulunduğu 10 *** ** plakalı araç trafikten men edilerek ...... ..... 'a gerekli trafik cezası uygulanmıştır.
Bilgilerinize arz eder iyi günler dileriz.

BALIKESİR EMİNYET MÜDÜRLÜĞÜ​

Ve bu olaydan hemen sonra 10 *** ** plakalı araç .... adresinde bulunan ....... isimli iş yerimin önüne gelerek aracı ile bir kac kez durmuştur. Tanıdık bir arkadaşımın arkadaşı çıktı benim şikayet ettiğimi ve adımı soyadımı öğrenmiş ben de tatsızlık ve olay çıkmaması icin ceza dekontunu bırak ben öderim dedim ve ceza dekontunu alarak 61 tl tutarındaki cezayı ödedim.
18.09.2009 tarihinde bandırma trafik büro amirliginden telefonla beni trafik büro amirligine çağırdılar ve gittiğimde 10 ** *** plakalı araçımla yüksek seste müzik ve engelli plakam olmadığı icin şikayet olduğunu söylediler. ben işitmiyorum ama işitme engelilerin araçlarında özel plakadan yoktur, elimde konu ile ilgili EGM TRAFİK DAİRE BAŞKANLIĞINDAN yazı var ektedir . beni şikayet eden kişinin isminin ............... olduğunu gördüm olay tamamen öç alma amaçlıdır dedim. balıkesirden gelen mail cevabıda trafik amiri.................... verdim. olayı anlattım.
18.09.2009 tarihinde yaklaşık 2 saat kadar trafik amirliginde kaldıktan araç incelendikten sonra trafik amiri ...... gidebilirsin dedi. 23.09.2009 tarihinde tekrar çağırdılar trafik amiri .............her şeyin tamam olduğunu ama kameralı park sensörünün yasak olduğunu ve sökmem gerektiğini sökersem ceza yazmayacağını söyledi. ben itiraz ettim. EGM bilgi edinmeden yazı alacagımı berirtiim. ısrarla kişisel mesele gibi söktürmek istedi görevli trafik polisler ile birlikte yazı almak icin TOFAŞ SERVİSİNE gittik orada yetkili teknik servis uzmanıda rapor yazdı.
daha sonra ben bu park sensörünü sökmekten kurtuldum fakat kişisel mesele yaptıgı icin ilce emniyet müdürlüğü ve kaymakamlık makamına şikayetci oldum. olay araştırma aşamasındayken 12.ekim.2009 tarihinde trafik amiri beni kaymakamlık binasının önünde gördü ve ters ters bakmaya başladı. kendisini şikayet ettigim icin 500 mt gitmeden aracımı cumhuriyet meydanı sinema önünde trafik polisleri durdurdu. nöbetci amir anons etmiş ceza yazılmasını istemiş. hangi suctan diye sordum, tehlikeli hızlı araç kullanıyormuşum.
itiraz ettim amirin emri var bişey yapamayız dediler. 61 tl ceza yazdılar. ben de elimdeki şikayet ettigim yazı ve delillerle nöbetci savcıya çıktım. savcı bey kaymakama gitmemi eger sonuçtan memnun kalmassam kendilerine gelmemi söyledi. ayrıca trafik ceza tutanagının not kısmına nöbetci amirin anonsu üzerine yazdırdım.

tüm arkadaşlarımdan yardım bekliyorum adam bana takmış cünkü keyfi ceza yazıyor. Ne yapmalıyım?

Hımm durumunuza çok üzüldüm. Bende işitme engelliyim ve araç kullanıyorum. Sizin durumunuz için bir yorum yapamıyorum çünkü daha önce buna benzer bir konuda çok başım ağrıdı, bir emniyet yetkilisine bende haklı gerekçeler ile kafa tutmuştum ve olay öyle bir seyir izlediki kendimi savcının odasında ardından mahkemede buldum, detaylara girmek istemiyorum. Dili yanmış biri olarak eğer maddi gücünüz yerinde ise sonuna kadar hakkınızı aramanızı tavsiye ederim (ki benim başıma gelen olay sırasında maddi durumumun o an yetersiz olmasından takip edemedim, fakat şu anda olsa sonuna kadar giderdim...)...Benim önerim bu kardeş maalesef burası Türkiye ????

Eğer kaymakamlıktan bir sonuç alamazsanız hemen cezanın iptali için dava açınız ve trafik polisinin elinde radar sonucu ve kamera kayıtları olmadığı için ceza hemen iptal edilecektir ve konuyu içişleri bakanlığına email yolu ile anlatın ve yardım isteyin, inanın ki konuyu sonuçlandırırlar ve bu durumu yerel gazetelerde demeç vererek mağdur olduğunuzu duyurun.

SULH CEZA MAHKEMESİNE itiraz dilekcesi verdim hakim cezayı iptal etti herkeze teşekkürler MAHKEME KARARI EKTEDİR
81BDC780F12D493DA463BD2C3674A55D.jpg

----------

AYRICA arabamda bulunan yasak dediği kameralı park sensörü hakkında
03C4621568624613883C93A21392FB72.jpg

----------

hakkımdaki asılsız ihbarları değerlendirmeler icin soruşturma devam ediyor
FC1B7BA6C0BC419D9EF4323338565808.jpg

benimde engelli plakama park cezası yazmıslar 2 adet ve hiçbnir sekilde trafiği engellemeyen bi yerde, eski evim ve iş yerim orada oldugu için mecburen koydugum bi yerde bunu iptal etmenin bi yolu varmıdır?

Yazdığınızda okumuştum bu akıl almaz olayı ama nasıl olduysa aklımdan çıkıverdi ve yanıt yazamadım... Gelişmeleri de paylaştığınız için teşekkürler.
Saçmalıklar son bulmuş. Şükür! Nihayet aklı başında kamu çalışanlarına denk gelmişsiniz...

Nova, eğer üzerinden çok zaman geçmediyse ve aşağıdaki genelgede belirtilen şartlar varsa, Valiliğe dilekçe verip cezanın iptalini iste.

MALUL, GAZİ VE ENGELLİLERE AİT ARAÇLARIN PARK ETMELERİ KONULU GENELGE:

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
Emniyet Genel Müdürlüğü

Sayı: B.05.1.EGM.0.85.03.03/64032-9995-171808
Tarih: 13.10.2006
Konu: Malul, Gazi ve Engellilere Ait Araçlar

İlgi: a) 29.01.1996 tarih ve 023 sayılı genelge
b) 01.08.1996 tarih ve 172 sayılı genelge
c) 14.12.2001 tarih ve 0230 sayılı genelge
d) 12.07.2005 tarih ve 122458 sayılı talimat

BAŞBAKANLIK ÖZÜRLÜLER İDARESİ BAŞKANLIĞINA

İlgili sayılı genelge ve talimatlarda engelli vatandaşlarımızın araçları için park yerlerinin tahsis edilmesi için gerekli çalışmaların yapılması ve trafikte kendilerine gerekli kolaylığın sağlanması istenilmesine rağmen, Bakanlığımıza gelen şikayet ve müracaatlarda; plakaları üzerinde sakatlara mahsus işaret bulunan engelli vatandaşlarımızın ve gazilerimizin araçları ile özel tertibatı olmayıp sakatlık derecesi % 90 ve üzeri olan malul ve engellilerin araçlarına inme ve binmeleri esnasında, karayolu üzerinde kısa süreyle park etmelerine müsaade edilmediği anlaşılmaktadır.

Bilindiği gibi 01.02.1989 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğümüz ile Bedensel Engellileri Güçlendirme Vakfı arasında imzalanan protokole göre, bedensel engelli vatandaşlarımızın kullandıkları araçlardan, tescil plakaları üzerinde “özürlü” olduğunu belirleyen işaret ve özürlüler için park kartı verilmiş bulunanların 15 (onbeş ) dakika süre ile park etmelerinin sağlanması gerekmektedir.

Bu nedenle görevlilerimiz tarafından ;
Vatanın bölünmez bütünlüğünün müdafaası esnasında sakatlanıp gazi olanların, plakasında engelli işareti bulunan araçlarıyla hastane, banka, postane, alışveriş merkezleri gibi yerlere gidiş gelişlerinde yaptıkları park esnasında, gazi olduklarını gösteren belgelerini araçlarının ön camında bulundurmaları halinde, özürlüler için park kartı uygulamasından faydalanmaları sağlanacaktır.
Tescil plakalarının üzerinde engellilere mahsus ayrım işaretleri bulunan araçların park etmelerine yardımcı olunacak, engelli araçları için tahsis edilen park yerlerine, başka sürücülerin park etmeleri önlenerek, aksine hareket edenler hakkında 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 61/o maddesi gereğince gerekli cezai işlem uygulanacaktır.

Özel tertibatı olmayıp, sakatlık derecesi %90 ve üzeri olan engelliler adına tescilli olup, araç sahibi malul ve sakat kişinin kanuni mümessili, üçüncü dereceye kadar kan ve sıhri hısımlarından bir sürücü veya sakat kişi tarafından iş akdine bağlı olarak istihdam edilen bir sürücü tarafından kullanılan araçlara park etmelerinde yardımcı olunacaktır.

Engelli vatandaşlarımız ve gazilerimizin araçlarını karayolu üzerinde 15 (onbeş) dakikayı geçmemek üzere park etmelerine trafik güvenliği açısından alınmış tedbirlere uymak ve araçlarının ön camına park kartı/gazi belgesi koymak koşulu ile izin verilecek, bu vatandaşlarımızın hareket güçlükleri dikkate alınarak, kendilerine daha hoşgörülü davranılacak, ayrıca yaya durumundaki engelli vatandaşlarımızın karşıdan karşıya geçişlerinde de gerekli yardım sağlanacaktır.

Yukarıda belirtilen konulara tüm personelimiz tarafından azami özen gösterilmesini ve herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesini rica ederim.

Abdulkadir AKSU
İçişleri Bakanı

Gelişmeler devam ediyor

Gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edecegim
bandrmaemn.jpg

Üst Alt