Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Haksız yere bakım aylığı alanlar hakkında?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ozcanerkus

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
sürekli takip ediyorum gördüğüm kadarıyla ihtiyaç sahibi olsun olmasın engelli bakım aylığını çoğu engelli arkadaş alıyor.Devlet bu engelli bakım aylığı şartlarını belirtmişken herkes kendi şartlarını bildiği halde engelli bakım aylığı almak için şartlarını buna uygun hale getirmeye çalışıyor bide burdan aklı yarımlar yol gösteriyor şöyle yap böyle yaparsan kesilmez diye evi olan varsa başkasının üzerine geçiriyor çalışsan varsa çalışmadığını beyan ediyor ya arkadaşlar bu aldığınız para haram lütfen Allah rızası için hak etmediğiniz bu paraları almaktan vaz geçin çünkü sizin yüzünüzden gerçek ihtiyaç sahipleri bu haklardan yararlanamıyor yada bu parayı alan kişi sayısı çok olduğu için daha düşük maaş veriliyor burdan bütün engelli arkadaşlara sesleniyorum hak etmediğniz bir şey sizin değildir devlet nasıl olsa bu parayı veriyor diyede bu parayı alma hakkı vermez size biraz vicdanınız varsa bu parayı haksız yere alan arkadaşlar bu durumdan vazgeçsin bu dünyada olmasa bile size bunun hesabını Allah ahirette sorar bilesiniz....

çok güzel bir konuya değinmişsin batıda ve belli başlı büyük illerde ağır engelli raporu alamayanların son zamanlarda doğuya gidip orda ikamet gösterip belirli paralar karşılığı ağır engelli raporu aldıklarını duydum kısa bir zaman önce mardinden gelen bir kişi bana yahu burası nasıl biyer (adana için) kimsenin maaşı yok bizim orda herkes emekli çocuk başı 200 250 tl alıyoruz refah içinde yaşıyoruz herkesin malı mülkü var ama resmiyette yok dedi. biz burda olsak açlıktan ölürüz dedi oan çok duygulandım nedenmi? daha geçenlerde forumda bir arkadaşla yazışmıştık neredeyse yatalak durumda olan kişiye ağır engelli raporu bir türlü alamıyorum çalışan yok ev yok para yok diyip isyan ediyordu ne yaptıysam başaramadım diyordu ben buna çok üzüldüm çünkü gerçekten çok ihtiyacı vardı sokskta kalacak duruma gelmişlerdi hal böyleyken altlarında son model arabaları ve evleri olan (ama akrabasının adına geçirmiş kızına amcasına falan) kişilerin her ay devlettem milyarlarca para almaları bana çok koydu .......sonra o kişiye sordum yahu engelli raporu alıyorsun tamamda sapasağlam adama ağır engelli nasıl alıyorsunuz dedim cevap korkunçtu; ver 5 bin sanada alayım dedi paranı birkaç ayda çıkarırsın dedi bende ona ben Allahtan korkarım bu dünyanın diğer dünyasıda var dedim oda bana amaaaaaaaan doğud aherkes bu şekilde alıyor almayana salak derler dedi şaştım kaldım doğrusu oysa burda çift koltuk değneğiyle kurula girip 40 alamayanları çok gördüm sonra şunu dedim kendi kendime demekki batıdan kısıyorlar doğuya bol bol dağıtıyorlar öyle ya bunun başka izahı varmı maaş girmeyen hane yokmuş herkes emekliymiş burdaki durumu görünce apışıp kaldı bu ne ya burda yaşanmaz kimsenin ne geliri var ne maaşı var dedi :)

Konu güzel de, sonraki mesaj iyi olmamış. "Mışmış'lar, onu bunu dedi'ler, doğu-batının şöyle böyle olmaları"...
Ülkece bilmediklerimiz konusunda fikir yürütmeye çok meyilliyiz, seviyoruz birinden bir şey duyunca, hemen genelleme yapmayı. Doğuda nelerin yapıldığını, ya da batıda nelerin yapılmadığını biliyor muyuz gerçekten? Koca bir hayır, bilmeden de ordaki insanları töhmet altında bırakmak, o suçu işlediğini söylediğiniz insanların yapmış olduğu suç kadar ağırdır, bu nedenle sözlerinizi söylerken kesin delillere dayandırın, ki zan değil suç aransın. Ortada bir hatalı, yamuk iş varsa niye şikayet etmiyorsunuz? "Yok! Ben Allah'tan korkarım" demekle vebal altından çıkılmıyor, madem bu olayı biliyorsunuz, niye ihbar etmiyorsunuz? Biz, ancak ya o yamuk işin nasıl yapıldığını öğrenmeye çalışırız, ya da "Allah korkusu var bende" deyip, uzak durmayı tercih ederiz. Otokontrol mekanizması ülkede koca bir sıfır, hal böyle olunca sözde hak savunuculuğu yaparken de sağa sola saldırıp dururuz(bu da ayrı bir sorun).
Bu ülkede kötüler olduğu kadar, iyiler de vardır(bence kötülerden çok daha fazladır), ve iyiler varken de "herkes kötüdür" yaftası yapıştırmak kimseye yakışmaz.
Körelmiş vicdanlarımız için başka da söz etmeye gerek yok, Özcan bey güzel açıklamış, bakım aylığı rant haline gelince(hakkı olan için söz edilmiyor), ve insanları buna bile "muhtaç" hale getirince sosyal devletin bu ülkede ne kadar da başarılı bir örneğinin sergilendiğini görüyoruz(30-40 yıl belki de çok daha uzun bir süredir hatalı yönetimlerin sonucu). İlgili kurumları suçlayamam, sonuçta ülkeleri, kurumları yönetenler de insan ve her şeyden haberi olmalarını bekleyemeyiz, tüm suç bizlerde, biz ihbar etmezsek, biz çıkıp bu konuları sesli ifade etmezsek, kendi içimizde bir otokontrol sistemi oluşturmazsak, ilgili kurumlar ancak kördür, sağırdır. Onların gözü kulağı da biz olmalıyız, biraz da biz onlara yardım edelim(her ne kadar onlar yardım almayı sevmese de).

Saygılar...

Valla doğuda ne oluyor batıda ne oluyor bilemem de sayın sarasota ya katılmamak elde değil kanıtı da her ay gelen elektrik faturalarında mevcut kimse kimseyi töhmet altında tamam bırakmasında elektriğe yapan diğerine haydi haydi yapar

Elektriğe, suya, doğalgaza vs. onu yapan, şunu da yapar, çok güzel bir yakıştırma. Doğuda yapılırken, batıda hiç mi yapılmıyor? Ya da batının yaptığını, doğu da yapıyor mu acaba? Falan filan diye uzar da gider. Türkiye'nin sosyo-ekonomik yapısı ile ilgili burda saatlerce yazı yazabilirim(on yıllardır gelen doğu batı arasındaki eğitim, sanayi, teşvik vb farkları, ayrıca zamanında devlet eliyle doğuda terörün teşviki ve ordaki insanların farklı sorunlar yaşaması vs...), ama burdan bir sonuç çıkmaz, batıdaki insan da çalıp çırpıyor, doğudaki de çalıp çırpıyor, yani ülke olarak biz bu işi seviyoruz, önemli olan burda çalıp çırpma işi ya da kimin çaldığı değil, burda odak noktası hak gasbı varsa ihbar etme olayı, otokontrol olayı, ve bunun sonucunda kendi kendimizi düzeltme olayıdır. Bir şekilde bir yerden otokontrol başlarsa çalma işi de azalır. Biz bu şekilde hala birileri bir şeylerden nasıl rant sağladı, bir kesim hep şöyle yapıyor, bu kesim hep böyle yapıyor gibi genelleme ile sadece kutuplaşma ve düşman doğururuz, yapıcı yaklaşım yerine yıkıcı söylem ve icraatlar sonucunda ne ele geçecek? Mehmet Akif'in dediği gibi iki ırgatla inen Süleymaniye'yi nasıl yeniden inşa edeceksiniz indikten sonra? Bu forumda eminim, hem doğudan hem de batıdan, hakkıyla vatandaşlık görevini yapan kişiler vardır, herkes yaşadığı bölgeden sorumludur, herkes kendi evinden başlarsa bu otokontrol mekanizması zaten büyür.
Doğuyu batıyı bırakalım da biz kendimize ve çevremize bakalım, o zaman çevremizdeki çarpıklıkları, haksızlıkları, çalıp çırpanları, hakkı olmadığı halde hak elde etmek için debelenenleri gördükçe, bu kutuplaşmaya zaman bile bulamayız.
O yüzden kutuplaşma yerine asıl konuya odaklansak daha iyi olur, vicdan hesabımıza yani.

UnFeeLinq 'e ek olarak, şunu söylemek istiyorum, vasıflı olduğu halde, ilgili işe girebilme özelliği olduğu halde, engelli kontenjanında çalışmayın arkadaşlar.
Vasıflı olup, zaten o işe girecekken, insan kaynakları çalışanları senin sayende hem mevcut pozisyona işi yapabilecek birini alarak boşluğu dolduruyor, hem de engelli kontenjanındaki açığı seninle kapatarak, bir taşla iki kuş vurmuş edasıyla patrona yaranmaya çalışıyor, bu aslında vicdansızlıktan başka bir şey değildir. Böyle vasıflı arkadaşlar, engelli kontenjanlarını gerçekten ihtiyacı olan kişilere bırakmalı.
Bunu da ayrı konu olarak eklemek istedim.

haksız yere kim alıyor. rapor almak kolaymı gerçek engelli gerçek engelli diye tutturmuşsun git sen başbakanın köşküne dil uzat millet vekillerinin kıyak emekliligine dil uzat onlarla ugraş verdikleri 3 kuruş para avrupada olsan kafayı yersin yardımlardan dolayı sen alışmışsın açlıkla terbiye edilmeyi

Ben ali okulu mezunuyum anlamam öyle sosyolardan ekolardan benim anladığım gözümle gördüğüm somyaya rezistans takıp ahır ısıtanlar veya kuyuya ısıtıcı atanlar veya 2-3 ay önce açıklanan elektrik kurum kayıp kaçaklarından doğu yapar batı yapmazmı? yapıyor doğu kaçak bedeli %80 batı kaçak bedeli %10 bakınız kaynak elektrik kurumları
paranoya arkadaşım siyasete girersek çıkamayız ve birbirimizi kırmaya başlarız ama şu var son altı ayda çevremde 2 kişi telefon ile 45 i aldılar ben buna şahit oldum şikayet et desen edecek makam yok arkadaş doğu batıda belki haksız olabilir ama gerçek engelli konusunda gerçekten haklı

Ben de batıdaki çalıp çırpmaları bahsetsem, ki bunlar elektrikteki kayıp kaçaklardan çok daha fazla, işin içinden çıkamayız, Ahır dediniz, sanırım çiftçilik var, batıdaki çiftçilerin TARSİM'den sigorta parası alma oyunlarından, olmayan hayvana teşvikli krediye, DGD ödemesine vs. kadar bir ton oyun var burada (ki doğma büyüme Kırklareliliyim, tarımda yapılanları az çok görebiliyorum) , ama bundan dolayı tüm batıyı da töhmet altında bırakamam, devlet teşviği denilen para da senin benim gibi çalışandan alınan vergilerden çıkıyor, ki bunun hesabını kimse yapamıyor, batıdaki sanayicilerin devlet teşvik oyunlarını saysam ne olur bilemem.

Neyse, bu doğu batı konusunu bıraksak iyi olur, siyasete de hiç girmeyelim. Asıl konu, engelli hakları ya da haksızlıkları. Bence konu ile ilgili BİMER'e mail atmayı deneyin? Valiliğe ya da kaymakamlığa da mail atın. Siz şikayetinizi yapın, gerisi artık ilgili makamlara ait. Siz şikayet etmezseniz, ilgili makamların da haberi olmaz.

Bende engeliyim doguda yasiyurum oyle bir sey yok yok elektrigi yok suyu bilmem rapor aliyurlarmis konusurken iftira atmayiniz gozunuzle gormediginiz seyi konusmayiniz Allah huzurunda nasil hesap verirsiniz biraz utanma olur insanda kari gibi dedikodu yapilmaz birde engeliyiz ya sozum ona tabi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt