Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Haksız yere bakım aylığı alanların kuruma bildirilmesi..?

bilisimtr

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar.
Köyümüzde yaklaşık 5 kişi bakıma muhtaç olmadıkları halde bakım aylığı almaktadırlar. Bunlar eski belediye başkanımızın zamanında nasıl yaptıysalar belediye başkanının desteğiyle bakım aylığı çıkardılar. İnanın kendimizi diğer gerçekten bakıma muhtaç olan kardeşlerimize karşı borçlu hissediyoruz. Bu yüzden bu kişilere bir dur demek istiyoruz.
Sizden ricamız bu durumu nerelere ihbar edebiliriz, veya nereye başvurmalıyız. Bu konuda hiç bilgimiz yok. Bu konu gayet hassas bir konudur. Yardımlarınızı bekliyoruz.

Şimdiden teşekkürler.

bence karışmaaa onlarındaa ihtiyaçları var elbbett bakıma muhtaçlarıı senin için azda görünsede karışmaaaa :)

Ben sizin gibi düşünmüyorum bence bakım parası tüm engelli çocuğu olan annelere verilmeli avrupada olduğu gibi ihtiyacı olup olmamasına bakılmaksızın.Engelli çocuğu olan anne çalışamıyor çünkü çocuğuna ondan başka kimse bakamaz çalışsa çocuğunu bırakacak bir kreş yok bence tüm anneler hakediyor.

Bakıma muhtaç ve yoksul olmadıkları halde evde bakım aylığı verilmesi hem haksız hem de hukuksuz bir durum tabii ki.
İhtiyaç sahibi olmadıkları konusunda yeterli bilgiye sahipseniz ve vicdanen doğru olduğunu düşünüyorsanız, il/ilçe sosyal hizmetler ve çocuk esirgeme kurumuna bildirimde bulunabilirsiniz: SHÇEK danışma hattını arayabilir (183) veya İstanbul SHÇEK'na yazabilirsiniz

Karışma diyen arkadaşlara sesleniyorum. Ne demek onlarında ihtiyaçları vardır? Bazen şahit oluyorumda gerçek ihtiyacı olanlar bile o maaşı almaya hak görülmezken böyle kişiler nasıl olurda hak görülür. o zaman bize de verilsin bizde alalım. İhtiyacı olmayan kim var ki. Ona bakarsanız ihtiyaçta sınır yoktur. Buna nasıl seyirci kalırız ki. Biraz duyarlı olalım lütfen. Arkadaşlar ilgi ve duyarlılığınız için teşekkür ederim.

Devlet kanun çıkarmış maddeler halinde sıralamış uygunluk durumunu ve uygunsa devletin memurlarıda inceleyip veriyor.iki tarafta suçlu hem haksız yere alan hemde haksız yere onaylayan.Ben üstteki mesajımda sadece olması gerekeni söylemiştim ama yasaya aykırılık varsa tabiki haklısınız.

haksız yere beyazkart kullananlarıda çok gördüm ama maaş zonk yani. araya torpil giriyordur başka bir şey değil. beyaz kartı haketmeyen kendisi söyledi bana "dayın oldu mu? işin bitmiştir demektir." diye. artık gerçekten maaş ta veriliyorsa bizler gitti gidiyoruz arkadaşlar...

Üst Alt