Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Haksız yere çeyiz parası alınmasını engellemek istiyorum. Nasıl yapabilirim?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

nuri5858

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar tanıdığım bir aile vardı sözde boşanmışlar ama aynı evde kalıyordu yaklaşık babasının 10yıldır ölüm aylını alıyordu bende ihbar ettim ama ihbar edileceni önceden duymuş 1 hafta icinde kocasıyla evlendi şimdi cehiz parası almaya calışıyor kimliğim ortaya cıkmadan nasıl engellerim acele yardım edin teşekkürler

Boşanmışsa aynı evde yaşaması SSK tarafından bir şeyi değiştirmez.
Yani yine alabilir boşanmışlara da babasının aylığı devroluyor.
Ayrıca ilk evlendiğinde cehiz parası almamışsa şu an evlendiğinde cehiz parası alabilir.
Bunda da bir problem yok.

Ve sizin yapmanız gereken bir şey yok.
SSK'ya başvurduğunda eğer durumu müsait olmazsa zaten cehiz parası verilmiyor.
Bu arada cehiz parası da 2 yıllık maaşı zaten yani almazsa da her ay düzenli olarak annesi alacak bu parayı.
Nesine takıldınız anlamadım :S :confused::confused::mad:
@nuri5858

@Plumeria
hanım okuyunca şok oldum bu nasıl adalet sizin dediniz ğibi olsa herkez aylık almazmı 170 şikayet hattı neden var ozaman sgk neden ceza yazıyor (bu arada anneside yok)

nuri5858 Ne için şok oluyorsunuz ki?

Kız çocuklarına anne ve babanın vefatı durumunda hangi hallerde aylık bağlanır önce buna değinelim.
5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda kız çocuklarının hangi durumlarda hak sahibi olacağı tek tek sayılmıştır.
Buna göre bir kız çocuğunun hak sahibi sayılabilmesi için ülkemizde yada yurtdışında herhangi bir işte çalışmaması şartıyla 18 yaşını,
şayet 18 yaşını geçmiş ise lise ve dengi bir okulda öğrenim görmekteyse 20 yaşını,
üniversite öğrenimi görmekteyse 25 yaşını doldurmamış olması gerekmektedir.
Şayet malul çocuk ise çalışma için en az %60’ını kaybetmiş olması şartıyla veya kız çocuklarının evli olmaması,

şayet evlenmiş ise sonradan boşanmış ya da dul kalmış olması durumunda anne ve babasından gerekli şartları sağlamaları halinde iş kazası ve meslek hastalığı sigortası fonundan gelir dediğimiz,
ölüm sigortası fonundan da aylık dediğimiz haklara hak kazanmaktadırlar.
Bu şartlara bağlı olarak kendisine daha önce aylık bağlanmış kişilere bir kereye mahsus olarak evlenme durumunda çeyiz parası adı altında yardım yapılmaktadır.
Peki çeyiz parası yani halk arasında bilinen adıyla evlenme ödeneği alma şartları nelerdir,
kimler çeyiz parası alabilir? Şimdi bunlara değinecek olursak.

Sosyal Güvenlik Mevzuatına göre anne ve babasından gelir veya aylık almakta olan kız çocuklarının evlenmesi halinde kendilerine yapılan parasal yardım tutarına evlenme ödeneği ya da çeyiz parası denilmektedir.
Evlenme ödeneğinden yararlanabilmek için kız çocukları vasıflarına sahip olmak ve yukarıda anlattığımız şekilde kendisine aylık bağlanmış olması gerekmektedir.
Bu taktirdeyken aylık veya gelir alırken talepte bulunmaları durumunda kendilerine evlenme ödeneği yapılmaktadır.

Bekar olarak çalışırken evlenen kızlar SGK’dan evlenme ödeneği alamazlar.
Çünkü bir kız çocuğu çalışıyorsa kendisine anne ve babasından dolayı herhangi bir yetim aylığı bağlanmaz.
Yine aynı şekilde dul kişilerin yeniden evlenmesi durumunda herhangi bir evlenme ödeneği alma hakkı yoktur.

Kız çocuğunun evlenmesi durumunda kendisine çeyiz parası ödendiğini varsayarsak;
bu kız çocuğu 2 yılı doldurmadan boşanırsa,
kendisine bir daha gelir ya da aylık bağlanması için bu iki senenin sonunu beklemesi gerekmektedir.
Bu iki yılı doldurduktan sonra kız çocuğu çalışmamak şartıyla isterse başvuruda bulunarak gelir veya aylık alabilir.

nuri5858 yaw siz ne yaptığınızın farkında değilsiniz nuri bey size ne o ailenin alacağı aylık gelirden sizene ben anlamadım. annesi babasının hakkından faydalanıyor. sizin alıp veremediğiniz ne başka işiniz yok mu gidiin başka işlerle uğraşın... çok boş bir konu hiç mantıklı bulmadım.. ayrıca Plumeria bu kendini bilmeze açıklama yapmana gerek yok.. anlamaz şikayet eder herşeyden saçma!!!

hullo;

siziene ne bize ne dersek sonumuz işte böyle olur haksız yere dul ve yetim aylığı alanlar ile çok önceden malulen emekli olanların sayısı arttıkça o hükümet bu hükümet fark etmiyor illaki bir yerlerde tırpanlama yapıyorlar buda kurunun yanında yaşın yanmasınada neden oluyor eşinden anlaşmalı boşanıp bir evde kalıp beraber yaşıyor ise kanun hükmündede bu yetim aylığını hak etmez hak önündede bunun hak etmez ben hakkımı helal etmem bir kere bu haksız yere dul aylığı yetim aylığı alanlar mahşeri alemde tüm türkiyeden helallik isteyecekler ve cocuklarımızdan bu kişiler yüzünede auylık bağlama oranları düşüyor ve hak ettiğimiz zamlarıda alamıyoruz emekli olan kişi sayısı az bak dul aylığı yetim aylığı emekli olanın iki katı çalışıp emekli olan vefat ediyor arkada kalan eş alıyor dulsa tamam alsın birde kalkıyor imam nikahıyla evleniyor ama hala eski kocasının aylığını almaya devam ediyor vebalmi bu hadi kadın ölüyor yada eş ölüyor diyelim bu sefer kız cocuğu çıkıyor ortaya anlaşmal boşanma başlıyor oda maaş almaya ben böyle kişileri çok gördüm kadının kendisi emekli ölen kocasının aylığının alıyor birde kalkıyor imam nikahıyla evleniyor toprak doyursun gözünü diyorum nri bey siz doğru olanı yapıyorsunuz şikayet wetmek bile çözüm olmuyor bir evde yakaltsanız dahi nifusdaki boşanma ayrılıkğa bakıyor kaunun kadın konuşmaya geldi cocuğunu görmeye geldi diyor yine devam ediyor aylık almaya elimizden geldiğince fazla bu kişileri şikayet etmeliyizki bunların önü kesilsin size itiraz edenler de bu haksızlıktan yararlananlardır yada kimin hakkını kimin aldığını bilmeyenlerdir ben helal etmiyorum hakkımı cocukalrımın hakkını helal etmiyorum

nuri5858;

siz dopğru olanı yapıyorsunuz size helal olsun siz hakınızı ve bşizlerin hakkını arıyorsunuz bşir kez daha tebrik ederim sizi size karşı gelenler anaların babaların hakkın almıyorlar bizlerin hakkını devletin haklarını alıyorlar haram olarak anne babasının hakkının alanlar kanun ve nizam önünde eşi ölen ve dul olan eşler ile bekar yada malul sayılan cocukalrdır başkası ile evlenmeyen bayan alsın dul aylığı ona bir şey yok ama başka erkekler beraber orurup aylık alıyorsa yetim aylığı ve dul aylığı alan haram zıkkım olsun bin kere daha söylüyorum zehir zıkkım olsun adaletsizce maaş alacaklarına gidip bir yerlerini sıkıp iş bulup çalışsınlar ben bu kadar açık ve sert konuşyorum alduığım emekli aylığı bu gibi kişilerin yüzünden düşük ve bu engelliğimle yeniden çalışmak zorundayım ben kime hakkımı helal edecekmişimki Adam gibi hakkı ile anasının babasının aylığı alana helal olsun ama haram ile dolan ile aylık alana her kuruş zehir zıkkım olsun

Arkadaşlar

Bir insan öksüz yada yetim kalmışsa anne yada babasının maaş yada SSKsından yararlanması kadar doğal bir şey yok.

Eğer bu arkadaş boşanmışsa haklarından yine yararlanır.
Başka bir erkekle yaşaması sizi yada bizi yada SSKyı hiç ilgilendirmez.
O onun ahlak anlayışıdır.
SSK eğer öksüz yada yetim kalmışsa bunu belgeleyebiliyorsa ve anne babasının SSKdan hakkı varsa
Yani kısaca şartları uyuyorsa SSK haklarını vermek zorunda.
Öksüz yada yetimin bunu sonuna kadar almakta hakkı, bir suçu yok.

Başkasıyla yaşaması ayrı bir konu
Öksüz yada yetim kaldığı için anne babanın maaşından yararlanması ayrı bir konu.
Eğer evli görünmüyorsa maaşından yararlanabilir.
Ve eğer yeni evlenecekse yada ilk evliliğinde çehiz parası almamışsa çehiz parasını da almaya hakkı var.
Ve bu hakkı eğer evlenirken kullanmadıysa 6 ay içinde başvurma hakkı var.

Devlet zaten kimseye öyle incelemeden vs para vermiyor.
Yani öksüz yada yetim kalan bir insan da rahatlıkla parasını almıyor.
Eğer benim söylediğim şartlar dahilinin dışında da bir eksiklik yanlışlık görüyorsanız yapın şikayetinizi.

Benim söylediğim evlilik dışı başka bir insanla yaşaması SSK'yı bağlamaz.

Bu arada aynı evde yaşaması yaşadığı kişinin SSK'sından faydalanmasını sağlamaz
Bu durumda anne yada babasının SSK yada maaşından yararlanması gerekiyor zaten.

babadan anneden maaş alan anlaşmalı boşananların maaşı kesilir .kadın dul kocadan maaş alıyor tabi ölmüşse isteği kişiyle yaşar yargıtay kararları var

Yaşamasın efendim sgk dan aylık alacaksa bir başkası ile yaşamasın beraber yaşıyacağı kişide onun maddi ihtiyacını karşılasın banan en hem sgk öyle çok çok inceleme yapmıyor bir kere dul aylığımı alacak bakıyor eş ölmüşmü prim yeterlimi v.s. Kalkıpda yetim yada dul aylığı için mahalle muhtarına sormuyor komşuya sormuyor yetim aylığı için vukuatlı nif kayıt örneği boşanma ilamı v.s. Gibi şeyler lazım siz diyorsunuzki kolay aylık bağlamıyor esas zor aylığı biz hakkı olup da emekli olacaklara bağlamıyor çıkar yaşı yukarıya imnnidr maluliyetleri aşağıya falan filan yetim aylığı alırken doğum yapan kadınları tanıyorum ben şikayet ettinmi dersen ettim kocası öleli 17 sene olmuş imam nihakıyla başkası ile evli alıtor kocasının maaşını evleniyorsan yada beraber yaşaıyorsan düşünceksin yalnız kalmamak için mi berabersin maddi durum içinmi berabersin iyi ozaman susalım hep hakkımızı aramayalım kuruların yüzlerine bizlerde yanalım yandık zaten yanacağımız kadarı ile ben susmuyorum kim ne derse desin

TAMER;

Yaşar tabiki zina suç olmaktan çıktığı için yaşasınlar yaşasınlar ama haram zıkkım olarak yaşasınlar

kanun öle diyor imam nikah yaşıyorlar

hilal72 hilal hanım konuyu başka yerden başka yerlere çekiyorsunuz ama benim demek istediğim bu kişi şikayet edecek kişinin neyi oluyor sözde belli değil neden isimsiz şikayet ediyor belli değil ne amaç gütüyor oda belli değil... bu belirsiz varlık çıkar amacı gütüyor... Hem şikayet etse ona ne faydası olacak merak ediyorum.. sevinecektir belkide iyi arkadaşı ama düşmanı olabilir... Annesi yok babası yok kimsesi yok yalnızmı yaşasın eğer anne babasının aylığından alıyorsa alabilir zaten evlenince kesiyor maaşı falan çeyiz ne demek? yeni evlenen bir bayanın evine aldığı bazı araç gereç bunun parası devletten alınıyorsa tabi birde yeniden evleniyor neden almasın böyle bir hak tanınmış bu varlığın neden engellemeye çalıştığı belli değil... saçma ya..

tamer;

bende hak kanunundan bahsediyorum ve haram zıkkım olsun diyorum bu kadar o hasksız yere maaş alanlar varya senden benden iyi vayyy vay hak savunurlar bir konuşurken gör onları aman dersin yetim aylığı alan bir bayan vardı anlaşmalı boşandı sonra hamile kaldı geldi bana dedi özel hst doğurcem maaşım keslirmi kesilirse eğer aldırayım cocuğu bak şimdi lafa bak sen adamla beraber yaşamya devam et evli gibi maaş kesilcek diye cocuğu aldır sonrada gelip aylıkalra zam olacakken geçinemiyoruz bu aylıkalr kime yetcek deeee o ytim aylığı alan bayan benden fazla maaş alıyor ve ben kendim emekliyim iş kazası geçirdim sgk %10 altında karar veriyor hep niye aylık bağlamak için kurumun gönderdiği hst durum bildirir raporları olduğu halde kim ne ne haktan bahsediyorki kanun önünde benim hakkım nerde onların kanun önünde hakları varsa benim hakkım nerde soruyorum sizlere anlaşmalı boşanan bir kadın eşiyle beraber ise aylık kesilecek ceza gelcek korkusu ile yeniden evleniyorsa ve ceyiz parası talebinde bulunuyorsa bunun neresi vebal çeyizinmi kalmış onun bu gerçek hakkı alacak olanların hakları nerde gerçekten dul kalıp twek başlarına evlatlarını büyüten annlerimiz var yetimlerimiz var diğerlerin haksızca maaş alacaklarına onlar alsın ben hakkı savunuyorum adalet ise kanun önündede ben hakkımı soruyorum eyyyy sgk sen neden aylık bağlama oranlarını düşüyüyorsunki düşürüpte benim mesai saatlerimimi düşürdün haftanın 3 günümü çalış dedin yada günde 5 saatmi çalış dedin kanunna da soruyorum ben bir yerde bir şeyler yaparken bozmayın

hullo;

o kişi de şikayet etmek isteyende konuşsun gördüğüm kadarıyla benim anladım sanırım haksız yere aylık alanı iyi tanıyorki aylık kesilecek diye anlaşmalı olarak boşandığı kocasından yine evlenme kararı aldı diyor bunun okudum ismininde açıklanmasını istemiyor kadın yada erkek bir tarafın iyi tanıdığı olduğu belli aralarında dülşmanlıkta olabilir bu beni ilgilendirmez ben konuyu başka bir yerden alıpda götürmüyorum diyorumki kardeşim geçinemiyorsan git iş bul çalış diyorum neden eşinden anlaşmalı boşanıpda kapğıt üstünde ayrı ama gerçekte berabersin diyorum yapma senin benim hakkımı yeme diyorum ne kadar çok para gelirse okadar çok para harcarsın diyorum bunun gibi kişilerinde aylık almasını ve çeyiz parasını kabullenmiyorum gerçekten yetim kalan bir bayan evleneceği biri karşısına çıkınca evlensin diyorum ozamana kadar aylığını alsın helal olsun çeyiz parasınıda alsın helal olsun diyorum ben sahtekarlığa karşıyım sgk da emekli olan dan çok dul ve yetim aylığı alan var ben ubunun içindedim gördüm yaşadım biliyorum dizi dizi bilezikleri kollarına yapıpı kanunun açıkalrınından faydalanmak ve senin benim hakkımı yemelerinden bahsediyorum biliyormusun ben çok gördüm böyle aylık alanları antalyalarda tatil yapanları bende emekli oldum çalışıyorum ve hataa iki iş birden yapıyorum ama hala antalyada hiç tatil yapamadım düşünün bir kere devlet 1999 sonuna kadar %70 ortalama aylık bağlarken artık kademeli olarak %30 indi aylık bağlama oranları emekli olsak ne olacakki asgeri ücretin altında kalan bir emekli aylığı ile ne yapabilirsiniz diyorum engellemeye çalışana neden engel istediği onu ilgilendirir tam adlet ise başından itibaren bu kişi anlaşmalı boşandı diyerek şikayet etmesi gerekir ben sahtekarlık yapanlara kızıyorum

hilal72 hilal hanım şimdiki konuşmalarınızda yazdıklarınızda yere göğe haklısınız evet bende sahtekarlığa karşıyım ama ne yazıkki süregelen hayatlarda bunlar var tamamda ben sadece bu şahsın tanımadığı birşeyi olmadığı kişiye karşı şikayetçi olmasına kızıyorum... onane ki ben olsam karışmam herkesin günahı kendi boynunadır.

Vaybe adalet arayan insanlara bak ben daha devletten cöp alamadim 20 yil vergi vede bagkur ytirdim şu an engelliyim kimse iş vermiyor ve ben hakkim olan emekliligi almaya calişyorum siz neyin kavgasindasiniz şikayet edecekmiş birakk alyorlarsa helal olsun de devleti korumak vede hakkini aramak size düştuyse benim hakkim olan yatirdigim gun pirimimi verin sayin cok bilmişler emeklilikte sizin olsun

moverek;

hakkın olan emekliliği işte bundan alamıyorsun aç oku bak bakalım bir internete bir gece % 70 malul olan engellilik oranları nasıl % 20 lere düştü diye bırak devlet benim hakkımı versin diğerlerin banan ne dediğimiz için zaten bu günlerdeyiz. Eğerki sahtekarlık ile maaş alan varsa ilk önce onun yüzüne söylerim sahtekarlığını sonrada gider şikayetimi yaparım her sahtekarlık sonunu senin benim hakkıma girer sen engelli isen bende engelliyim engel zaten ilk önce bu hayatta insanlarda bende çok iş aradım engelli işi normal iş başvurmadığım iş kalmadı 51 iş başvurumda kabul edildim. Demişsin çok bilmişler yatırdığım gün primi verin demişsin sen ilk önce benim yazdıkalrımı tam oku ondan sonra yazı yaz bak bakalım ben neler demişim yazmışım bende kanun devlet hakkım ver sen neden emekli aylıklarını bağlama oranlarını düşüyorsun sen neden özür oranlarını iki de bir genelge ile aşağı çekiyorsun yaz tabi okudun bi tane yazı yaz bak bakalım neye itiraz etmişiz.

hullo;

Sende haklısın bende haklıyım bazı arkadaşlar demiş neyin kavgasını yapıyorsunuz adalet arıyanlar benim primlerin karşılığını verin ilk önce demiş haaa bizde onu diyoz bizden niye istiyon devletten iste ben kendi fikirlerim ile bu konuyu kapatıyorum son sözüm banane demem haksızlık yapan varsa ilk önce yüzüne sonrada gider şikayetimi yaparım paşa paşa açık açık gizli saklıda yapmam adam açmış bir konu valla biz adamdan daha çok gerildik

hilal72 hakkınız haksızlığa karşı susmanız haksızlık olur :) demek ki zamanında bu konularla çok zaman geçirmişsiniz.. neyin kavgasını diye soran kişi bizim ne demek istediğimizi anlamamıştır. herkes kendi derdinde

kimse kendini kandırmasın,kanunları kendinize göre çarpıtıp esnetebilirsiniz,peki vicdanınıza göre nasıl esneteceksiniz?devlet bu kanunu kız çocukları evlenip boşanrsa magdur olmasın,annesinin babasının maaşını alsın diye çıkarmış,ama maaş almak için eşinden boşansın yada kılıfına uydurup maaş alsın diye çıkarmamış.benimde çevremde çok var bunlardan,ve heryerde var,annesinin babasının maaşını almak için boşanıyor,birde imam nikahı yapıyor yada ilagel ilişki yaşıyor ve kendinide vicdanlı ahlaklı birisi olarak görüyor,oh ne güzel dünya yaaa:) bunun adı resmen hırsızlık sahtekarlık başka bişey degil yani..
son olarak şikayet eden arkadaşa helal olsun diyorum,gerçi onlar yinede bu işi kılıfına uydururlar ama erdemli ve dürüst olmak her insanda olması gereken bir davranıştır..

hakancan06;

ellerine sağlık benim fikrimdensin sende

sayın hilal72,sizin güzel yorumlarınıza katılmamak münkünmü? erdemli ve dürüst insanların yazması gereken herşeyi yazmışsınız,siiznde elinize yüreginize saglık,ama bu ülkede o kadar çok haksız ve adeletsiz maaş alan ve bunuda çok normalmiş gibi gören insan varki anlatamam,bunlar olmasa emekli,memur,engelli daha çok maaş alacak,egitime saglıga daha çok imkanlar yaratılacak.sonuç itibarıyla kanunlara göre hakeden herkes maaşını alsın ona bir sözümüz olmaz,ama böyle kanunun açıklarından yararlanıp haksız maaş alanda bilsinki aldıgı para helal degilidr..

Yok artık..
Yetimlerin adını çıkaracaksınız.
Benim babam vefat etti ve evlendim evlenirken çehiz paramı aldım.
Evlilik sonrası 2 yılı geçti ve maaş anneme devroldu.

Allah göstermesin aileyi kaybetmek, evlilik yada boşanmak kolay mı ki
Sırf babasının 3 kuruşunu almak için boşansın ve babasının maaşından yararlansın
O zaman hiç evlenmesin direk babasının maaşından yararlanıyor zaten.

Arkadaş çehiz parasından bahsetmiş
Siz daha farklı konulara geldiniz.
Çehiz parası tek haktır.
1 kez alınır ve 2yıl için ödenecek tutarın toplamıdır maaş olarak alınmaz da toplu alınır.
Kızın evlenirken de eğer anne babası yoksa bu çehiz parasını alması kendi hakkıdır.
İster 1 erkekle beraber yaşasın ister 10 erkekle beraber yaşasın..

Siz olayları farklı yönlere çekiyorsunuz.

Eğer çehiz parası daha önce aldıysa arayın şikayetinizi yapın
Hatta e-devletten insan hakları ihlali bölümünü doldurabilirsiniz.
İsminizin gizli kalması konusuna bir şey diyemem
Ama bu kadar eminseniz kızın hile yaptığından isminizin çıkması da bu kadar sorun olmaz sanırım..

Allah kimseyi öksüz yada yetim statüsüne düşürmesin.

size ne isteyen istediğiyle yaşar
ha kanunlar bu kadar örfe geleneğe göre olunca olay da karışıyor, kadının hakkı var erkek aç kalsa yapacak bişey yok, sonra eşitlik oluyor adı

sayın gül hanım,biizm kimsenin aldıgı yetim maaşında gözümüz yok,hakkıysa zaten alıp afiyetle yesin,bizde bu ülkede yaşıyoruz,bizimde bu maaşları alan yakınlarımız var,benim karşı oldugum şey,kendine tanınan kanunu hakları suistimal etmektir.benimde çevremde eşinden ayrılan ve maaş alan çok bayan var,sırf maaş kesilmesin diye kadın imam nikahıyla yaşıyor.ben bunun dürüst bir davranış olduguna katılmıyorum,bu paralar benim ödedigim vergilerden çıkıyor,bana yazık degilmi?öbür tarafta bu devlete 25 yıl prim ödemiş bir bayana sen emekli olabilirsin ama sana 5 sene sonra maaş baglarız deniyor,bu bayana yazık degilmi?benim demek istedigim kanuna göre hakeden alsın afiyetle yesin ama kanunun açıklarından yararlanarak bu devleti,bu milleti soyan şarlatanlarada haram olsun,şahsen ben hakkımı helal etmiyorum.

Boşanmışsa aynı evde yaşaması SSK tarafından bir şeyi değiştirmez.
Yani yine alabilir boşanmışlara da babasının aylığı devroluyor.
Ayrıca ilk evlendiğinde cehiz parası almamışsa şu an evlendiğinde cehiz parası alabilir.
Bunda da bir problem yok.

Ve sizin yapmanız gereken bir şey yok.
SSK'ya başvurduğunda eğer durumu müsait olmazsa zaten cehiz parası verilmiyor.
Bu arada cehiz parası da 2 yıllık maaşı zaten yani almazsa da her ay düzenli olarak annesi alacak bu parayı.
Nesine takıldınız anlamadım :S :confused::confused::mad:

Aynen öyle ara şikayet et bir şey değişmez. Sana verecekleri cevap kimsenin özel hayatı sizi ilgilendirmez diyecek. Kanunda boşluk var ve bizim halkımız bundan yaralanıp dost hayatı yaşıyor bunun nedeni ise ; hayat şartlarının zor ve acımasız olması ben kızmıyorum artık. herkes istediği gibi nikahsız yaşasın dost hayatı gibi yasayıp zina yapsın. Dinimizde çok büyük günah ve haram ayrıca kul hakkına girer.

nuri5858

yaptığınız düpedüz ahlaksızlık,jurnalcilik,kişilik bozukluğu.. tedaviye muhtaçsınız. engelinizi bilemem ama acilen psikolojik tedaviye ihtiyacınız olduğunu düşünüyorum.. utanmanız lazım. tabii utanma duygunuz varsa...

@tarsuslu69 senin bu şekilde yazmanla senin ne kadar adi namussuz şerefsiz kişiliksiz oldunu onursuz gurursuz hasiyetsiz oldunu belli ediyon SEN PARA İCİN NAMUSUNDAN VAZ GECMİŞ birisin BİRDE KALKMIŞ BANA UTANMADAN BAHSEDİYORSUN senin tedaviye ihtiyacın var HIRSIZ UTANMAZ ARLANMAZ bak ne paylaşmışsın senide şikayet edecem bulamazsın deme internete girdiğin İP adresinden savcılık bulur sayın yönetici

ben bağkurdan yetim maaşı alıyorum(300 tl) eşimde 2022den engelli maaşı alıyor ve oturduğumuz daire benim üzerime.
eşimin maaşı kesilir diye korkudan nikah yapamıyoruz. üstelik 25 günlük bir bebeğimiz var. ama nüfusta üzerimize kayıt yaptılar ve kimliğini çıkarttık.
nikah yaparsak eşimin maaşı iptal veya kesinti olur mu?

şimdiden teşekkürler..

Son düzenleme:
DİGER ARKADAŞLARDAN ÖZÜR DİLERİM AMA O ŞEREFSİZ DAHASINI HAKEDİYOR YARASI OLAN KOCUNUYOR -- AYRICA BEN ŞİKAYAET ETTİĞİM AİLEYİ HİC TANIMIYORUM BİLE YURTTA KALAN COCUKLAR ABLANIN DURUMUNU ANLATTI bende kadının yakınını aradım üstü kapalı tehdit ettim onlarda gidip kadına söylemişler kadında evlendi( bunu aileye düşmanlığı var diye düşünenler için acıkladım)BENİM ZORUMA GİDEN BUNLAR 2 KARDEŞ 45-50 YAŞLARINDALAR ŞİKAYET ETTİĞİM ŞAHIS EVLİ 2TANE OGLU VE KOCASI VAR 3DE CALIŞIYOR 1DE BU KADIN TAM 15 YIL BABASININ ÖLÜM AYLIGINI ALMIŞ İŞİN TRAJİK TARAFIDA DİĞER KARDEŞİNİN EVİNDE EKMEGİ OTURMAYA HALISI OLMAYAN KIZ ÖGERENCİ YURTLARINDA TUVALET TEMİZLEYEREK GECİMİNİ SAGLIYOR YURTTA KALAN BAYAT EKMEKLER İLE EVE EKMEK ĞÜTÜRÜP KARNINI DOYURUYOR bunları yazarken bile ğözlerim doluyor teyzeyi bir tanısanız cocugu yaşındaki normal konuşsa bile sesi titriyor ŞİMDİ SİZLERE SORUYORUM SİZ OLSANIZ NE YAPARSINIZ BUNU HANĞİ VİCDAN DAYANIR ADALET BUNUN NERESİNDE BAZILARI GEREKSİZ YORUM YAPMIŞ HAK EDEN ALSIN ALLAH DAHA COK VERSİN AMA BU ŞEKİLDE AYLIK ALANLARIN ALLAH AYAĞINA DOLAŞTIRSIN COLUĞUNDA COCUGUNDAN CIKARSIN DOĞMAMIŞ YETİMİN HAKKI VAR doğuda kacak elektirik su kullanıyorlar diye zorunuza gidiyor sesiniz çıkıyor ozaman aldınız herşeyin verğisini verince konuşuyorsunuz bunlar sizin benim paramla yıllarca aylık alıyor söylenecek daha cok şey varda neyse HERKEZ İŞİNE GELDİĞİ ĞİBİ YORUMLUYOR (HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSAN DİL ŞEYTANDIR)[FONT=Times New Roman][SIZE=4] "Haksizlik onunde egilmeyiniz , çünkü hakkınızlazla beraber serefinizide kaybedersiniz" şimdi bana yardımcı olacak varsa yorum yapsın yoksa şu şöyle bu böyle diye boş boş konuşmasın[/SIZE][/FONT]

Son düzenleme:
@hullo ve @moverek @tarsuslu69 ne kadar gereksiz insanlarsınız sizin işiniz ğücünüz hayınlık hırsızlık fesatsınız onun için işiniz rast gitmez sizler hangi allaha hangi kitaba neye inanıyorsunuz bilmiyorum niye bu kadar gocunuyorsunuz ben burda kötü birsey yazmadım kimseye sövmedim doğru olduna inandığım birşeyi yaptım yardım istedim boş boş konuşmuzsunuz işin aslını astarını bilmeden konuşuyorsunuz cebinizden kardeşiniz 5 Kuruş çalsa onu öldürürsünüz bunlar milyonların tüm insanlığın hakkını yiyor kalmışsınız boş konuşuyorsunuz bunlar gibi aylık kac bin tane var yazık günah değilmi ihtiyacı olan alsın DİNİNİZ İMANINIZ ALLAHINIZ VARSA BAŞKA YORUM YAPMAYIN yeter sizin yüzünüzden sabah oldu sinirden 1 paket sıgara bitirdim

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt