Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Haksız yere evde bakım aylığı alanları nereye şikayet etmeliyiz?

barisvan

Üye
Konular
36
Reaksiyonlar
7
Slm arkadaşlar burda tanıdığım bazı ahlaksızlar hiç bir hastalığı yokken pisikiyatride torpile yani parayla hem bakıcı hemde 2022 maaşı alıyurlar bunu nereye şikayet etmemiz lazım çunkü inanın bu bir kaç kişi değilmiş burda ihmalı olan cok kışı cıkar meydana yanı bunlar şebeke hemde büyük şebeke dokturundan tut dışardaki sivil ve hastane personeli varmış bu şebekenin cçökertilmesi lazım adamlar yatarak para aliyurmuş bu haksızlık kaç defa sosyal yardımlaşmaya şikayete bulundum bir sonuç yok

sadece alınan raporlarla maaş bağlanmıyor.gelir kriteride var.2022 maaşını öyle kolay kolay kımse alamıyor.bakımı almak daha kolay ondada rapor hem ağır engellı evet olacak hemde ondada gelrı krıterlerı var.buna rağmen alan varsa bimere şikeyet edin.

Yazdıklarını bende biliyurum buna rağmen aliyurlar şebeke var çete var diyurum adamı taniyurum hiç bir iş yapmiyur o maaşlarla geçiniyur sağlığida yerinde

her sey tamamda kurumdan gelip inceleme yapıyorlar ondan sonra maaş bağlanıyor nasıl oluyor o zaman bu işler

@barisvan ilk mesajında hastanede bir usülsüzlük ve yolsuzluk yapıldığını anlatmışsın. sorun rapordaysa ve engelli raporunun usülsüz şekilde verildiğini düşünüyorsan hastaneyi şikayet edeceksin. sabim 184'ü arayıp hastane hakkında şikayetçi olabilirsin.

adamın elinde %40 ve üstü engelli sağlık kurulu raporu varsa ve hanede kişi başına düşen aylık geliri 483,63 TL altındaysa vakıf bir şey yapamaz elbette baglar aylığı.

evde bakım aylığında ise agır özürlü rapor gerek. ama tek şart bu değil. hane geliri uygun olsa bile raporu uygun olsa bile evde bakım aylığının baglanması için yeterli değil bu 2 şart.

evde bakım aylığının baglanması için aile ve sosyal politikalar bakanlığı tarafından hanesine bakım hizmetleri değerlendirme heyeti gönderilir. bu heyet agır özürlü rapor olsa bile bakıma muhtaç durumda değilse evde bakım aylığı için onay vermez. heyet onay vermeyince de il müdürlüğü evde bakım aylığı baglanmaz. bakım kriterleri şunlardır:https://www.engelliler.biz/forum/ev...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html

A,B,C,D bentlerinden en az birinde tam olarak bir başkasına bağımlıysa, ya da en az iki bentte bir başkasına bagımlıysa heyet olumlu onay verir.

bahsettiğim heyetin hastane ile alakası bile yok. tamamen aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüklerine baglı çalışır.

agır özürlü raporu olup evde bakım aylığı baglanmayanlar da çoktur. yani agır özürlü rapor olsa bile evde bakım aylığı baglanacak diye bir kural yoktur.

raporda bir üçkağıtçılık yapılsa bile vakıfların gözünden kaçabilir ama bakım hizmetleri değerlendirme heyetinden kaçması zor.

yine de madem raporlarda bir usulsüzlük var diyorsunuz ve bu kadar eminsizniz o zaman o hastaneyi sağlık bakanlığının iletişim hattı olan SABİM 184'e şikayet edin. çünkü bu işin içinde doktorlar vs birçok kişi var diyorsunuz. yolsuzluk yapıldığı yönünde elinizde kanıtlar varsa, hastaneyi şikayet edin.

Kalem Ablam verdiğınız cevap ıçin teşekür ederim şimdi ablacım bu şahıs daha önce büyuk bir şehirde yaşiyurdu şehir ismini vermeyeyim eşiyle beraber bu şahış bu bakıcı maaşıni bağlamak ıçin doğudaki bir şehire geldi ve bu şehirde birini nası birini bulmuşsa yine doğudaki komşu bir şehirde pisikiytrı adı altında deli raporu alarak tabiki beli bir ücret karşılığında almış raporuda iki yılda bir süreyle vermışler ve bu şahıs hem bakıcı maaşı hemde 2022 maaşi aliyurmuş adam sağlam evde bakım icin denetlemeye geldiklerinde bunu önceden bildiriyurlarmış aracı olan sivil kişiye bunu bildirende herhalda sosyal yardımlaşmadaki elamanları bunun raporuda sürekli değilmiş iki yilda bir tekrar yeniletiyurlarmış ıste bende araştıriyurum o hastaneyi tam emin olayim şikayet edecem zaten şu an dedığim hastaneler engeli raporu veremiyurlar müfetiş incelemesi var inşalah cıkar meydana

Ablacım anladığım kadarıyla hem hastane hemde sosyal yardımlasmaďa vede sivil birinin aracılığla bu rüşvet carkı dönüyormuş yani aradaki sivil olan parayı alıp dağıtıyurmüş bu adamın yazihanesi falanda varmış ama araştıryurum alahın izniyle bu yetim hakını ve gercek engeli hakını yiyenler allah kabul etmesin

Ablacım anladığım kadarıyla hem hastane hemde sosyal yardımlasmaďa vede sivil birinin aracılığla bu rüşvet carkı dönüyormuş yani aradaki sivil olan parayı alıp dağıtıyurmüş bu adamın yazihanesi falanda varmış ama araştıryurum alahın izniyle bu yetim hakını ve gercek engeli hakını yiyenler allah kabul etmesin

Ya kardeş allah aşkına başka bi işin göcün yokmudur yoksada git kendine bi iş bul bir uğraş bul bu uğraştığın şey sana bişey kazandırmaz kim bilir gerçekten ak edenin adamın ekmeğiylede oynuyorsundur kendimden biliyorum ben omirlik felçlisiyim tekerlekli sandalyede yaşıyorum ama sanırım akrabada diyebileceğim biri bir kere aynı senin gibi şikayette bulunmuş sosyal himetlerde araştırmadan bakmadan evde bakım kestiler ha sonuçta tekrar bağlandı farkıyla beraber geri aldım ancak uğraştığımla kaldım o yüzden gerçektende öyle bişey varsada allaha havale et sen kendine başka bir iş göç bul.

Can feda kusura bakma ben dengesiz biri değilim dengesiz biri varsa onuda bilemem ayrica bende omurilik felcliyim kimsenin günahınıda almiyurum göruyurum şahsı sapa sağlam yuruyur diyurum ben kimsenin ekmeğiyle oynamam o benim karekterimde yoktur ben ilk omurilik hastası olduğum süreçte bir türlü engeli raporu alamiyurdum heyeteki dr beni azarlayıp dısarı cikariyurlardı yani kisacasi sürunuyurdum hastane köselerinde sapa sağlam olan kişilerde hiç bir seyi olmadan rapor alabiliyurda kusura bakma o kadar cahil değilim o yapanlarıda delil olarak peşine düstum ve ve cazalarıni cektiler benim burdaki amac böyle terbiyesizleri deşifre etmek engeli haklarını gasp etmemek kusura bakma beyefendi başka işim yok uğraşacam hak bulana kadar

Barisyan kardeş,devleti sömürenleri, engelleyebilme adına ne gerekiyorsa yapmak lazım.Doğru yoldasın.

Aynen dediğinız gibi yapacam sözkonusu devletse gerisi teferuatır bu işi yapanlarda zaten devlet düşmanı maaşıni al devlete birde üstüne ihanetlik yap Allahın izniyle az kaldı hepsi cıkacak meydana ben bu ısin peşini bırakmayacam üçgölge kardeş

nasıl bi iş bu yahuu bende psikiyatrist hastasıyım dışarıdan fark edemezziniz kimin nesi olduğunu nerden bileceksin kardeş bu şhıs doktorları satın aldı heyeti satın aldı sosyal hizmetleride satın aldıı ooo bence buşahıs bunlarla uğraşacağına kendini başbakan veya cumhurbaşkanı yapsın kendini nedeolsa herkesi satın alınıyoo... gidin allah aşkına boş boş işlerle uğraşıyonuz

Mertcan sen pisikiyatri hastasısın engeli maaşi evde bakım maaşı aliyurmusun veya aliyursan gidip başka iste calışiyurmusun eğer çalışiyursan seni çalıştıriyurlarsa demek senin bir şeyin yok kul hakına girip devletini zarara uğratiyursun demek bu şahıs böyle eğer sende böyleysen demeki sende haksız yere bu maaşları aliyursun ben diyurumki adam hasta değil her pisikiyatri hastası bir ilac kulandı diye devlete yersiź maaşmı alacak iyicd oku ona göre yorum yap mertcan kardeş

Barisvan Kardeşimiz, bu söylediklerin çok ciddi ithamlardır. Akciğerimin yarısı yok, şeker desen 400'lerde dolaşıyor, yaşım 63. Hal böyle iken %59 raporu zor aldım. Ağır engelli raporu buna benzemez, çok farklı bir şey. Yaşamını yalnız sürdüremeyecek hastaya verilen rapordur. Heyetteki bütün doktorlar karar veriyor. Bu raporu alan hastaya bakan yakını olacak. Evin konumu, kişi başına düşen aylı gelir vs. hepsini dikkate alıyorlar. heyet eve gidip inceleme yapıyor ve maaş bağlandıktan sonra zaman zamanda kontrol ediyor. Bütün bunları aşabilmek için çok büyük çete olması lazım. Diyelimki çok büyük bir çete var. Sen bunu nasıl tesbit ettin? Onlarca doktoru, sağlık görevlisini ve sosyal hizmet yetkililerini töhmet altında bırakmaya kimsenin hakkı yoktur. Benim sana tavsiyem; vicdanınla iyice yüzleş önce. daha olmadı, psikiyatriye git. Ne deyim başka?

Eğer böyle birşey varsa, aslı astarı varsa biz mağdurların hakkı zehir zıkkım olsun.benim evladım yüzde 98 ağır engelli saçını taramak tırnağını kesmek gibi en basit işlerde bile bana muhtacken gelir kriteri şartı yüzünden ki oda kişi başı ucu ucuna geçiyor diye alamıyoruz.boyle dolaplar dönüyorsa yazıklar olsun

Üst Alt