Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Haksız yere mesvsimlik işçi olarak görevlemdirilmedim. Ne yapabilirim? [Hukuk]

ataka34

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ben sinop'un ayancık ilçesinde orman işletmesine 19993 yılında mevsimlik işçi olarak sağlık raporumla birlikte baş vurdum ve 2 aya yakın zaman çalıştım.
dairede benim dururmuma göre iş bulundu ve telsizde çalıştım... daha sonra yaz sonu girdiğim için sezon sonunda bütün mevsimlik işçiler gibi beni de çıkardılar.
ancak diğer senede ben hariç herkesi işe aldılar... ben de bazı mercilere danıştım ve benim de girmem gerketiğini söylediler. dilekçe verdim git gel git gel bana cevap geldi. daireye gittim beni alabileceklerini ama beni ilçenin dışında ormanın içinde, ilçeden yaklaşık 20 km uzakta olan, çangal diye bir yere yollayacaklarını söylediler.. ben engelli olduğumu orada yapamayacağımı söyledim.. onlar da bana gitmezsem iş hakımın fesh olacağını söylediler...
ben haklı olarak gitmedim ve iş hakkımı fesh ettiler.

şimdi duyduğum engelli birini daire haricinden bir yere özellikle ,engellinin duramıyacağı bir yere yollayamıyacakları....mahkemeye başvurursam sizce hakkımı alabilir miyim...
banden hariç herkes şu anda kadrolu...ve sağlam insanlar varken neden beni ormanın ortasına yolladılar

Üst Alt