Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Haksız yere trafik cezası yazdılar! Ne yapmalıyım?

SanalHayat

Üye
Konular
89
Reaksiyonlar
9
Merahan arkadaşlar, bana yardımcı olacak birileri vardır, ben 10 gün önce* engelli aracımala evden çıktım, bizim evin yakınında belediye harfiyat faln döküyordu , patika yolun ortasına park edilmiş belediye aracı vardı geri dönüş alırken biraz sıyırdı temponu

sonra belediye çalışanları biraz sert konuştular bende o sırada 155 aradım polisler geldiler, onlarda sert davrandılar, bana dediler sen bu aracı kullanamasın falan, bende ehliyetimi gösterdim, dedim okuman yazman yokmu, öyle biraz kızdılar bana. Sonra bende kızdım ordan ayrıldım, ertesi gün e devlet baktım 600 küsür ceza yazmışlar, ceza maddesi 74/B yayaya yol vermeme, polislerle tartıştığım aynı saate, şehir içinde bir yer yazmışlar. Oysa ceza verdikleri yerde ben hiç geçmedim, trafiğe gitim beni içeri almadılar, savcılığa gittim virüs nedeniyle kimse yok dediler, ne yapabilirim yardımcı olursanız mutlu olurum, bu zor günlerde kiramı zor ödüyorum, bide bu ceza çıktı başıma, bimere yazdım hiç sonuç alamadım.

Sulh Ceza mahkemesine cezaya itiraz için dilekçe vermeniz gerekiyor.

İtiraz süresini geçirme sakın.
Nöbetçi mahkeme hafta içi açık değil mi? İadeli taahhhütlü yolla...

Adliyeler özelliklede savcılıklar bu süreçte kapalı değil, bu belgi yanlış yada ordaki görevlinin işgüzarlığı, Her adliyede özellikle savcılık biriminde mutlaka nöbetçi savcı ve yeteri kadar personel bulunur bu bir.
İkincisi ceza tutanağında tam olarak ne yazıyor, Yani cezayı resmi polisler mi yoksa farhi trafik müfettişleri mi yazmışlar? Bu önemli,
Üçüncüsü ceza tutanağı size tebliğ edilmeden itiraz süreniz başlamıyor, artı adli yargıda süreler 15 Hazirana kadar durduruldu.
Dördüncüsü gerekli bir e imza edinirseniz (Nasıl edinileceği internette yazıyor, ayrıca gsm hatları aracılığı ile de yapabilirsiniz) savcılığa gitmeden de dilekçe gönderebilirsiniz.
Son olarak doğrudur itiraz merciii sulh ceza hakimlikleri dir.Cezayı fahri müfettiş yazdıysa ispat yükü sizin, resmi polisler yazdılarsa ispat yükü kurumundur. Geçmiş olsun.

Cezayı mahkemeye ver onlar ispat etsinler o zaman yayaya yol vermedigini sen dilekçe yaz mahkemeye ver virüsten sonra itirazın incelenir

Ha unutmadan altını birkere daha çizmekte fayda var. Zira çoğu vatandaşımız bu konuyu bilmiyor, Fahri müfettişlerin yazdıkları cezalarda ispat yükü cezayı yazanda değil, yiyendedir. Bu kural yanlızca fahriler için geçerli.Şaka gibi, oldukça ilginç ve tuhaf ama tam olarak böyle. Aksini ispat yükü sizde.Bu konuda AİHM dahil pek çok yere başvuru yapıldı ancak bir sonuç alınamadı.(Yapan kişide Guspe ÖZAY' ın babası Av. Senih ÖZAY )

Makiyato

Hukuk-ceza duruşmaları yapılmıyor mu? Dava celseleri ötelendi mi? Bu ne demek oluyor?

Sadece icra dairleri işlemleri yapılamıyor diye yazıyor e-devlette.

Geçmiş olsun öncelikle cezayı 15 gün içinde oda %25 indirimli ödersin sonra git Adliyeye kimliğin itiraz dilekcen ve ceza makbuzuyla Ceza ön büroya tarat onlar sana hangi mahkemeye verecegini söylerler mahkemelerde hukuk bölümü çalışmıyor ceza bölümünde çalışıyor eğer itirazın kabul edilirse Mahkemede aldığın kağıt ile maliyeden gider alırsın paranı eğer kabul etmezlerse de 15 gün içinde Ödemiş ol ki %25 indirimli Ödemiş olursun

Hepinize ayarı ayrı teşekkür ederim, ödeme gücüm yok, elimden geleni yapacağım, çünkü polis o cezayı bana kızdığı için yazdı, hatta başını salladı sen görürsün gibisine.
İnşallah adalet yerini bulur.

imQ kardeş allah yardımcın olsun uyuz polise deng gelmişsin kasada bir cürük misali sana deng geldi gecmiş olsun

asidadaş
Teşekkür ederim,
Öyle oldu, yaşamaya çalıştığımız şu zor günlerde, böyle durumlar olmsdı çok kötü can alıcı

imQ

sizin yine iyi beni cadde ortasında sacma bir park nedenden kelepce takacaktılar cevre halkı koymadı

k.sahin

Yanlış bilgi,duruşmalar,hukuki işlemler 15 Hazirana kadar durdu. Salgın seyri değişirse bu süre kısalabilir.
Tutuklu dosyalar ve mevcut tutukluluk halleri dışında adliyelerde mahkeme bazında işlem yapılmıyor.
Suça ilişkin yada 6284 sayılı yasa kapsamındaki işler ise moda tabirle devamke

Makiyato

Eminmisin? Telefonla adlidevlete ulaşılamıyor. Operatör bilmiyor... Siz nereden aldınız bu bilgiyi.
Vatandaşlar e-devletinde göremiyor dosyalarına ait bir duruşma ertelemesi v.s.

Tekrar soruyorum, ceza ve hukuk dava duruşmaları görülüyor mu? Gerçekten ''15 hazirana kadar durdu'' ise vatandaşlara niye haber verilmiyor? İnsanlar duruşma celselerine gitsin mi? Gitmesin mi? Bilgi kesin mi? Boşa yorulmasınlar, boşa corona riskine girmesinler.

Ek olarak cezayı ödemeden itiraz edemiyorsunuz. ( bir de geri geri giderken mutlaka şoförlüğü olan dışarıdaki birinden destek alın.Sokaklar dar olunca sıkıntı olabiliyor...)

TRAFİK CEZALARINA İTİRAZ Bu linkte örnek dilekçe var mahkaeme cezayı iptal ederse bağlı olduğun vergi dairesine IBAN numaranı ve mahkeme kararının bir örneğini içeren dilekçe yazman gerekiyor. Dilekçede belirttiğin IBAN kendi adına kayıtlı olmalı o hesaba gelir idaresi başkanlığı yatırıyor. Ayrıca Ceza tutanağında cezayı yazan memurun bağlı olduğu trafik bölge müdürlüğü ve isim soyadı vardır kişisel olarakta mahkemeye verebilirsiniz engel durumunuzdan dolayı manevi tazminat talebi isteyin 250 bin TL bir 5 yıl size çalışsın aklı başına gelir belki...

Duruşma günü gelmeden ertelemeyi göremez zaten, tutuklu ve niteliği olan örgütlü suç vsvs gibi dosyalar dışında duruşmalara erteleme veriliyor, hukuk mahkemelerinde ise anlaşmalı boşanma dahil hiçbir dosyanın davası görülmemekte. Altını bir kez daha çizelim adliyeler kapalı DEĞİL gerekli güvenlik tedbirlerini alarak adliyelere gidip dosyanız hakkında bilgi alabilirsiniz. Virüs olsun olmasın telefonla bilgi verilmesi yasaktır.x
Trafik cezalarının ödenmeden itiraz edilmeyeceği konusunda yanlıştır arkadaşlar. Ödemenin indirim dışında bir avantajı yok. Kazanırsanız ödediğiniz bedeli faizziz altını çizelim bir kez daha faizziz geri alırsınız. Kaybedersiniz cezayı faiziyle, bir kez daha tekrar edelim faiziyle öderseniz.Ancak itiraz için mutlaka ödeme yapılmalı diye bir kural yok.
2019 Nisan ayında resmi gazetede yayınlanan yönetmeliğe göre artık fahri müfettişlerinde ceza tutanaklarında kimlik numaraları bulunacak.Bu yönü ile keyfi cezaların önüne geçildi. Resmi polisler hakkında direkt dava açamazsınız. Kurumu dava açarsınız kurum ileride siz kazanırsanız ve isterse ilgili personele rücu eder.Fahriler ise memur olmadıklarından bu yol kapalıdır.

Üst Alt