Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hala kullandığım haklarıma rağmen yeni rapor oranı düşük olursa ne olacak?

ultraslan

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
benim h sınıfı ehliyetim var
özürlü maaşından yararlanıyorum 2003 den beri maliye %40-60 arası onaylamıştır yazısı var şu an bile internette
ötv muafiyetiyle araç alabildim
en son h sınıfı sürücü olur %40 sakattır diye bir rapor almıştım bu yeni kanun çıkmadan önce 2006 yılında
o raporun fotokopisi var sadece elimde aslını yurtkura gönderdim
bi de elimde askerlikten muaftır diye askeriyenin verdiği rapor var sadece onda yüzde yok

benim sorum yakınlarada işe gireceğim zaman nasıl olsa benden yeni tarihli bir rapor istenicek ve bu yeni raporu bana %40 altında verirlşerse ne olucak
yukarıda belirttiğimiz gibi onca kazanılmış hakta söz konusu değil mi dava açsak kazanırız herhalde bu durumda
bunlar benim kafamı baya meşgul etmeye başladı rapor almaya gitmeye korkar oldum arkadaşlar sizce ne yapmalı
bu arada benim hastalığımda sağ bacakta polio sekeli yani çocuk felci
tşkler ilginizie

Ultraslan eğer daha önce süreklidir ibareli vergi indirimi hakkı kazandı isen kazanılmış bu hakkın elinden şuan için alınamaz. emekli olana kadar geçerlidir. Vergi indirimi hakkı aldınmı tam anlayamadım ???

serkan abi vergi inidirm hakkı derken işe girmedim ben hiç daha yeni giricem o konuda vergi indirimi almadım fakat ben 2006 yılında ötv muafiyetinden 0 km araç almıştım yani ötv den muaf tutulmuştum bunu vergi dairesi onaylamıştı .
elimde sadece h sınıfı sürücü olur raparunun fotokopisi ve askerlikten muaftır raporunun orjinali var .hepside eski tarihli ne yazık ki
ayrıca özürlü maaşı alıyorum ve internetten sorguladımda maliyenin raporu onayladığı ve beni %40-60 arası engelli olarak kabul ettiği yazıyor 2003 tarihinde

ben şu anda ilk kez geçici olarak işe gireceğim sonrada devlet işi çıkarasa devlete geçmek istiyoreum ama rapor almaya cidden korkuyorum yeni rapor alırsak ve düşük verilirse diye bi yandanda kazaılmış hakları sıraladım sizlere bunları öne sürmek bişeye yaramaz mıu diye de düşünmekteyim gerçekten sinir bozucu bir durum
ne yapsam bilmiyorum

Çalışırken vergi indirim hakkı elde etmek ve ona istinaden erken emekli olabilmek için şahsen defterdalığa başvurmak ve %40 üzeri işgücü kaybını belgelemek şart: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Bu başvuruda da kamuda çalışmak için yapılacak başvuruda da, İşkur'a kaydolmak çin yapılan başvuruda da eski tarihli raporlar hiç bir işe yaramaz.

Ehliyet ve araç söz konusu olduğunda evet, yeni rapor şart.
Ama elindeki güncel raporla vergi indirim hakkı için defterdarlığa başvurabilirsin.

sevgili oturanboğa kardeşim ben daha bugün özel bi şirkette işe girdim özürlü maaşı bağlanmıştı bana 2003 te ve maliye beni %40-60 arası onaylamış olarak gözüküyor internette sorguladığımda maaşımı

yani maliye beni 2003 te %40 -60 arası özürlü olarak zaten kabul etmiş olmuyor mu ben şimdi örneğin vergi indirimi veya kamuda engelli olarak çalışmak için illa gidip yeni raporla tekrar kabul ettirmek için yeni iişlem mi yapmak zorundayım
2006 dan bu yana raporum yok yeni cetvele göre eskiye göre %40 tı açıkçası korkuyorum rapor almaya gitmeye bu ne biçim iştir arkadaşlar ya

Bir kez defterdarlığa vergi indirimi için başvurmuş ve o hakkı elde etmişseniz, o hakkınız bakidir. Tek yapmanız gereken şey işyeri değiştirdiğinizde defterdarlığa gidip sakatlık indiriminden yararlandığınızı gösterir belge almak ve yeni işyerinize vermektir. Ayrıca erken emeklilik zamanınız geldiğinde de vergi indirim hakkınızın olduğunu sgk'na beyan edeceksiniz ve erken emekli olabileceksiniz. Bu hakkınız da baki.

MERHABA

Benim sorunum özürlü raporlarıyla ilgili olacak öncelikle genel durumdan bahsediceğim ve en sonunda da soru sormak istiyorum

Bilindiği üzere rapor verme yönetmeliği 2006 yılında değişti ve çoğumuz bu durumdan mağdur oluyoruz .
ben de raporu yenilemek ve son günlerde sıkça gündeme gelen engelli alımlarında güncel rapor istenir diye Salihli devlet hastanesine başvurdum bana %39 verdiler %40ı bulsunlar diye bir üst kurula izmire(Yeşilyurt) sevk ettiler bir üst kurul ise %23 verdi bu nasıl bir çelişkidir anlamıyorum resmen kafayı yiyecem.ben daha önce defalarca %40 rapor almış ve durumu asla değişmeyecek engelli olarak :

1- Antalya devlet hastanesinden 24.02.2006 tarihinde aldığım 1813 rapor no’lu raporda belirtilen %40 özür oranım işkur tarafından 29.08.2006 tarihinde onaylanmıştır.bu şekilde özel şirketlerde engelli olarak çalışmalarım oldu.

2- 2022 sayılı kanuna göre evrak takibim incelendiğinde özür oranımın %40-69arasında 16,09,2003 tarihinde 22986 nolu kararla kabul edildiği ve halen aktif olarak bu aylıktan yararlandığımın üstüne basmak istiyorum .bu aylığı kaybetmeye razıyım istihdam edilirsem

3- 07,06,2006 tarihinde aldığım H sınıfı sürücü belgem mevcuttur.

4- 03,11.2006 tarihinde tescil edilen özel tertipatlı 0 aracı ötv muafiyetiyle alabilmeme Antalya defterdarlığı tarafından onay verilmiştir.

SORU1: Tüm bu haklara sahip olabildim ve aşağıda yönetmlikte belirtilenlere göre kazanılmış haklarım var ve önceki rapor oranlarım geçerli olmalıdır diye anlıyorum bu konuyu bilen aradaşlar sizce nasıl ?

SORU2: Eğer öyleyse bu oranı kullanarak istihdam ilanlarına başvurup yerleşebilir miyim sonrasında da vergi indirim vs kazanabilir miyim ve şuda varbu raporların orjinallerini hep kurumlar aldı bende fotokopileri var tekrar orjinallerini hastane verir mi

SORU3: Eğer öyle değilse ben bu rapora itiraz edebilir miyim yine böyle düşük verdiklerinde artık dava etsem bu yönetmeliği sizce hak kazanabilir miyim

Lütfen kardeşlerim bi el atın resmen çökmüş ve bu yönetmeliği çıkarnları gözümü kırpmadan vurma psikolojisine kadar geldim halk arasında buna cinnet diyorlar J

Atıflar
MADDE 18 – (1) 6/2/1998 tarihli ve 98/10746 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik ve eki cetvellerine yapılan atıflar bu Yönetmelik ve eki cetvellerine yapılmış sayılır.

Kazanılmış haklar
GEÇİCİ MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce;
a) 18/3/1981 tarihli ve 8/2620 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sakatlık İndiriminden Yararlanacak Hizmet Erbabının Sakatlık Derecelerinin Tesbit Şekli ile Uygulanması Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre alınan ve Maliye Bakanlığı Merkez Sağlık Kurulunca nihai olarak karara bağlanan raporlarda yer alan çalışma gücü kayıp oranları,
b) 20/6/2006 tarihli ve 26204 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşları ile Özürlü ve Muhtaç Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Yönetmelikle yürürlükten kaldırılan 6/1/1994 tarihli ve 21810 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre alınan ve Emekli Sandığı Sağlık Kurulunca verilen nihai raporlarda yer alan vücut iş görme gücü kaybı oranları,
c) 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanunu’nun 30 uncu maddesi gereğince kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörde istihdam edilen özürlülerin işe girişlerinde almış oldukları özürlü sağlık kurulu raporlarındaki çalışma gücü kaybı oranları,
ç) 6/2/1998 tarihli ve 98/10746 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümleri doğrultusunda verilmiş olan özürlü sağlık kurulu raporlarındaki çalışma gücü kaybı oranları,
geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez.
(2) Ancak, süreli verilen raporlar ile ilgili olarak hastaneye yeniden sevk işlemi uyarınca veya herhangi bir sebeple yeni bir rapor istenmesi durumunda, özür durumuna göre tüm vücut fonksiyon kaybı oranları, bu Yönetmelik hükümlerine göre yeniden belirlenir.
(3) Bu Yönetmelik yürürlüğe girmeden önceki mevzuat hükümlerine göre başlatılmış olan Özürlü Sağlık Kurulu Raporu ile ilgili işlemler, bu Yönetmelik yürürlüğe girmeden evvel yürürlükte bulunan mevzuat hükümlerine göre sonuçlandırılır​

1- Kazanılmış tüm haklarınız geçerlidir, kullanmaya devam edebilirsiniz.
2- İşkur kaydınız varsa, oradan sakat statüsünde çalışabileceğinize dair yazı alıp yeni iş başvuruları yapabilirsiniz
3- Aslolan sakatlık oranı cetveli'dir. Bu cetvele aykırı karar vermişse kurumlar, hem itiraz hakkınız hem de konuyu mahkemeye taşıma hakkınız baki. Yeter ki ilgili cetvel sizin lehinize olsun

sevvgili arkadaşlar

bugün işkura gittim

24.02.2006 tarihinde aldığım raporda süreklidir x işareti var dedim
bunu kullanabilirim değil mi dedim aslını bul dedi aslıda antalya da geençlik spor il müdürlüünde illa bul onu dedi aslı gibidir falan olmaz dedi

gidip bi şekilde bulucam artk yarın manisadan antalyaya gidicem

şimdi şunu sormak istiyorum o sürekli raporluen her işimde kullanabilir miyim (emeklilik verdgi,araç alma,işe girme vs vs) yeni rapor istemek yönetmeliğe aykırı olması gerekmez mi

bir de bu yeni aldığım %23 lük rapor başıma iş açar mı kayıtlarda falan karşıma çıkıp engel teşkil eder mi

O raporun İşkur kaydı için kabul edileceğini sanmıyorum. Vergi indirimi, araç alma vb. için zaten kabul edilmesi mümkün değil...

Bu rapora istinaden daha önce kazanılmış bir hakkınız varsa, yani o rapora istinaden zamanında defterdarlığa başvurmuş ve bu hakkı elde etmişseniz, ne bilim İşkur kaydı yaptırmışsanız, işte o haklarını devam eder. O rapora karşılık yeni bir hak elde etmeniz mümkün değil.

yardım istiyorum

ben eski raporuma göre çalışıyorum yeni raporun %20 verdiler sürekli olan bir rapor nasıl düşübilir ne yapmam gerek yeniden alamammı raporu maduriyetim çok büyük dava açsam nasıl raporu alabilirim yeniden yaa bu nasıl bir iş ben bütün herkezin gözünde engelliyken devlet kabul etmiyor bunu

Döndü hanım, eski raporunuzla hak ettiğiniz haklarınız var mı? Mesela, defterdarlığa başvurup vergi indirim hakkı elde etmiş miydiniz? Veya memursanız, sakat statüsünde mi memur olmuştunuz?

Üst Alt