Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Halamın oğlunun adına olan aracı kullanabilir miyim?

blackdread

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Geçenlerde babam aracı kullanırken trafikte çevirmeye girdik fakat bilgisiz memur babamın soy adının tutmamasından dolayı aracı bağlatabileceğini ve birkaç şey saçmaladı babamın yani dayısının kullanabileceğini biliyoruz ama ben kullanabiliyormuyum bu aracı?

Birde raporu % kaç şuan bilmiyorum eğer %90 üzeriyse herkes yani akraba olmasa bile kullanabiliyor mu aracı?

blackdread

Yüzde 90 ve üzerindeki raporlu engelli adına alınmışsa, hiç bir kısıtlama yok. Herkes kullanabilir.

Vasi tayin edilip ruhsata isim olarak işletilmesi gerekiyor. Benim bildiğim birinci derece yakınları oluyordu. Engellinin Anne/baba/kardeşi vs. gibi. Araç tertibatlı ve raporu %90 altında ise siz kullanamazzsınız. Herhangi tertibat yok ise engel sadece sol alt ekstrimite de olduğu durumlarda otomatik vites tertibat sayılacağından siz de kullanabilirsiniz.

burock

araç manuel hocam hiçbir ek donanım yok babam 3 yıldır kullanıyor fakat trafik memuru biraz üsteleyince araştırmak istedik %90 altında ve manuel aracı dayısı kullanabilir fakat dayısının oğlu kullanamaz yani yanlış anlamadım değil mi ?

blackdread

Dayısı birinci dereceden akrabası değil, eğer vasi tayin edilmediyse kullanamaz. İşini bilen bir polis aracı bağlayabilir. Birinci dereceden kan bağı bulunan akrabaları aracı alırken Trafik tecilden ruhsata ismini yazdırdı ise kullanabilir. Zaten hiç bir tertibat olmadan yeni yönetmelikte, ötv indiriminde sorun yaşanır. Engele durumuna göre araç uyarlanmalı ki, ÖTV muaffiyeti olsun.

Üst Alt