bir sorum olacaktı @Kalem melek hanım ağır engelli raporlu halam var üzerinden araç almak istiyorum halam evli değil ben bakıyorum aracı aldıktan 5 yıl sonra aracı ben kendi üstüme alabilirmiyim ?
değerli arkadaşlar halamın üzerine araç aldım halam evli değil ben bakıyorum yanlız diğer halam evli engelli halam rabbim gecinden versin 5 yıl içinde vefat eder ise araç diğer halama kalıyor bunu engellemek için engelli halamdan verasetname alsam olurmu cevap verirseniz sevinirim.
Selam arkadaşlar engelli halam üzerinden araç aldım evli değil rabbim gecinden versin halam vefat eder ise diğer halama kalıyor araç peki bu aracı ben kullanıyorum sorun olurmu
Kullanmanızda bir sorun yok, ancak araç üzerinde hiç bir hak iddia edemezsiniz.
Diğer haladan başka mirasçı yoksa sorunsuz olarak ikinci halanızın üzerine geçirilir.
Ancak başka mirasçılar da var ve araçtan başka da miras yoksa bir kişinin üzerine ÖTV siz olarak tescil etmek o kadar kolay değil.
Z2 bilmem ama aparat yok aracı aldığım halamın raporu %96 ağır engelli süreklilik evet yazıyor raporunda ben yiğeniyim ben aldım aracı ben kullanıyorum rabbim gecinden versin aracı aldığım halam vefat eder ise araç varis olan diğer halama kalıyor öyle olduğu zaman aracı hala ben kullanıyor olacağım rabbim korusun herhangi bir kaza anında benim sürücü olduğum sıkıntı olurmu olmaz mı kanunen bunun açıklaması nedir cevaplarınız için şimdiden tşk ederim UfukalpbLaCkRaCe
42mustafa42 aracın ruhsatında z.2 bölümünde ne yazıyor bunu bilmeden bir şey diyemeyiz. Tahmin edeyim, halan % 90 üstü ağır engelli ve aracı kullanamıyor. Böylece akrabalarının kullanmasına izin var. Bu şekilde aldıysanız aracı sen kaza yapsanda aracın kaskosu varsa masrafı karşılar. Yani hukuki bir sıkıntıda olmaz.
Halana bir şey olduğunda aracın sana kalmasının mümkün olup olmadığını bir avukata sor. Belki noter imzalı bir vasiyetname ile sana aracın büyük kısmını bırakabilir.
%90 ve üzeri rapor ile alınmış araçlarda kullanıcı yönünden bir kısıtlama yoktur. Ruhsatta da o kullanır bu kullanamaz şeklinde bir şerh olmaz, aracı herkes kullanabilir.
Ancak bazı sigorta şirketlerinin kaskolu araçla kaza durumunda aracın engelli aracı olduğu bahanesiyle ödeme yapmaktan kaçınmak istediklerine de şahit olduk.