Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Halı saha maçım ve sonrasında gelen hastalık belirtileri [O An]

yiğido_fatih

Yeni Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
2005-2006 yılı Teknik meslek lisesi 2. sınıfı okurken herşey normaldi taki okul turnuvaları için yapacak olcağımız sınıf içi seçmelerine kadar.16 yaşına kadar hareketli ve dinamik bir yaşamım oldu yerinde duramayan bir insandım çok enerjik ve hiperaktiftim.O sene aksilikler peşimi bırakmaz oldu öncesinde okulda atölye derslerinde sürekli dikkatim dağılıyor son an reflekslerimlerimde torna ve freze makinalarına kendimi kaptırmaktan kurtarıyodum eve yorgun bir şekilde bitkin halde geliyordum.sürekli yorgun ve bitkin hissediyordum kendimi.İlerleyen zamanlarda turnuva için arkadaşlarla hazırlık maçı yapmaya karar vermiştik ve maç günü okulumuzun halı sahsında toplandık başladık maça.Daha ilk 10 dk içinde kalbime ağrı saplanmıştı biranda yere çömeldim dinlenme gereği hissettim. Arkadaşlarımda korkmustu benim biranda çömelip dinlendiğimi gördüklerinde.Neyse güç bele maçı bitirdik.O hafta bende şiddetli bir şekilde göğüs kafesi ağrıları ve bel ağrıları başlamıştı o süre zarfındada okullar ara tatile girmişti.Kendi kendime tatilde iyice dinlenirim hiç bişeyim kalmaz diyordum ama nerdeee :D Bir anda kemik ağrılarım şiddetlendi ve yürüyemez hale geldim sürekli istifar ediyordum,hiç bir şey yiyemiyordum 15 gün boyuncca hastane hastane dolaşıp yapılmadık tahlil ve çekilmedik film bırakmadım ama teşhisi koyamıyorlardı.Vel hasıl benim böbrekler kusmaktan iflas eşiğine geldiğini öğrendiğimizde doğruca boyladık vakıf gureba hastanesini.22 gün boyunca tedavi altına alındım ve 60 kilodan 42 kiloya kadar düşmüştüm ve sonucunda hastalığımın teşhisi konmuştu (AKUT LENFOBLASTİK LÖSEMİ)ailemin büyük bir şok geçirdiğini anlamıştım doktorlar ve ailem hastalığımı benden gizliyordu bende merak içerisinde önüme gelen herkesi fırçalıyordum tabi hastalığım ne öğrenmek istiyorum diye.Vakıf gureba hastanesi ozamanlar devlet hastanesi olduğu için beni tedavi etmediler çünkü hematoloji ve onkoloji bölümü yoktu.Aileme bu çocuğa bir hafta içinde üniversite hastanelerinde yer bulun yatırın yoksa mezarını alın demeleri bizimkileri bir kat daha üzmüştü.Çünkü üniversite hastanelerinin hiç biri yer olmamasından yada tadilat olmasından dolayı hasta kabul etmiyolardı.Sonunda beni taburcu ettiler hastanade mikrop kapmayayım diye.3-4 gün evde geçirdikten sonra bi akşam üstü saat 8:00 suları bir telefon arayan Marmara Ün. hastanesi Hematoloji uzmanı hemen hastanızı getirin yatışını yapalım demesiyle apar topar hastaneye yattık.Ama benim hala hastalığımdan haberim yok. benden gizliyolar ama anlamıstım ters bişeylerin gittiğini :).hastanede 3. günümü geçirirken doktorlar aileme hastalığımı bilip bilmediğimi sormuşlar onlarda bilmiyor diyince doktorlar psikolog eşliğinde haber verelim demiş.Ama ailem kabul etmemiş annem ben söylerim sonra size düşmen kesilir tedaviyi reddeder diyince doktorlarda kabul etmiş.:D daha doğrusu annem içimi okumuş ertesi günün sabahı annem doktorlarla odaya geldi ve acı haberi bana verdi "Oğlum sana bişey diyeceğim ama üzülmek yok biz seni buraya iyileştirmek için getirdik ve doktor ablaların ve abilerin sana destek olcakler" demesiyle benim şarteller attı kızdım kısa kesin bana hastalığım ne onu söyleyin dedim annemde kanser olmuşsun diyince O an Başımdan kaynar sular dökülmüştü.Biraz ağladık zırladık ama nihayetinde atlattık çok şükür ama işte kullandığım kortizon ilaçları ve kemoterapi ilaçları hem kaslarımı eritti hemde kemiklerimi lösemiye güle güle derken avasküler nekroza hoşgeldin demek zorunda kaldım :D Şimdi ise turp gibiyim bi çok ativitem oldu body building,Tekerlekli sandalye basketbol ve yüzme vs.ama çoğunu bıraktım yeniden devam etmek istiyorum nasip olursa.Hasta olmama değil ama hastalanmasaydım ozamanlarda 2. ligde İstanbul B.B de profosyonel olarak top koşturuyo olacaktım yanarım ona yanarım.Ama işte hastalığımın haberciside yapmış olduğum halısaha maçı sayesinde belli olmustu.

Kardeşim Cok Gecmis Olsun Umarım Sımdı Iyısındır ?

Ben de 21 yasındayım .. 2009 aralık ta 19 yasındayken ; anıden sesım degıstı burnum tıkandı ve sıddetlı bas agrısı derken boynumun hem sagında hem solunda ufak tefek mısket kadar seyler turedı bırden ... Sonra doktora gıttım ılac verdı bı hafta da gecer dedı ama gecmedı . Sonra tekrar gıttım yıne ılac verdı 10 gunde gecer dedı ve yıne gecmedı ; ve benı daha buyuk bır hasteneye yonlendırdı .. Kulak-burun-bogaz doktoru baktı burnuma pek bıse anlamadı ve fılm ıstedı ... Aralık ayının son gunlerıydı fılm sonucları cıktı ve vakıt kaybetmeyın dogru ankaraya hacettepe ye gidin dedi durum acıl dedı ... Ben sok oldum dedım ne oluyor ??
Hacettepe de muayene oldum ve sonra test ıcın burnumun ıcınden bır et parcası aldılar canlı canlı kestıler et parcasını ordan ve cok canım yanmıstı

test sonucları geldı bı hafta sonra ve dedıler kı sen radyason onkolojisi bolumune gideceksın orda tedavı olacaksın ... Dedım onkoloji ne demek ?? O kadar cahıldım kı bu konularda ve daha once de bebeklıkten berı doktor yuzu gormemıs 90 kilo biriydim ..!!
Test tümör testi ve sonuc kötü huylu cıktı tabı daha sonra ogrendım herseyı ...sonra gittik onkolojiye ve durumum da acildi tabi (benım bırseyden haberım yok yıne ) dedıler kı 90 gun sonra gelıceksın kemoterapı ılacı alacaksın ... Dedım o ne k ?
Tabı babam 90 gunu duyunca cıldırdı megerse kanser beni etkisi altına almış benım haberım yokmus sonra bız 90 gunu duyunca gıttık baska hasteye orda 10 gun sonra tedavı baslar dedıler ve hemen yatırdılar ... 2010 subat tedavım basladı 38 seanslık bir tedavı hafta ıcı hergun gunde sadece 10 dakıka surecek bırsey ... Radyoterapi (ışın tedavisi) emar makınalarına benzeyen bır makına ... Kanserli bolgelerı belırleyıp oraya lazerle onaran bır makına .. Onarırken kanserlı hucrelerı oldururken saglam hucrelerı de mahveden bır makına (furkan ne bılsın ne olacagını genciz dıye bıze bıse soylemıyo doktorlar) genctım kıloluydum ve fızık durumum ıyıydı(ama gelecekten habersız) keyfımde ıyıydı cunku sadece basıt bı cıhaz sandım kı zaten kanser oldugumu bıle bılmıyordum burnumda et var dıye bılıyordum sadece .. ( megerse genız etı kanseriymiş ) sonra cıhaza hergun gırmeye basladım 19 yasımda ankarada bı basıma kanser tedavısı goruyordum .. Aılem baska sehırdeydı ve destekcı kımse yoktu yanımda ... Sonra gunler gectıkce cıhaz benı esır aldı kendıne ! O ne derse o oluyodu yavas yavas ... Tümörler burnumun ıcınde ust kısımda her ıkı boyunda ve agızımın ıcınde ıc kısımda bıyerdeydı ve makına oralara ısın verıyordu .. ılk zamanlar bırsey olmasa da sonra dan o bolgeler hasar almaya basladı ... Yemek yıyemez oldum karnım agrıdı sureklı mıde bulantısı vs ..sonra sakallarım dokuldu saclarımın kenarları dokuldu derken bırde baktım 60 kıloya dusmusum yemek yıyemıyorum yutamıyorum hıcbırsey gecmıyo bogazımdan 2010 mart sonunda tedavı bitti sadece sulu mama tarzı beslenme yapıyordum ... Doktorum bunların hepsının gecıcı oldugun 1 ay sonra duzelecegımı soledı ve bı agrı kesıcı verdı yolladı bızı eve ... Ardından bır de kemoterapi aldım ; göğüsümün icine stend takıldı ılacın gıtmesı ıcın , cunku 5 gun boyunca sureklı o ılac damara gıdecektı .. O kader lanet bırseymıs ki bu kadar seyın ustune ben artık ıyıce bıttım sudan corbadan kesıldım artık ve 50 kıloya dustum ( boyum 1.80 cm ) artık bı derı bı kemık kalmıstım ne dermanım ne de halim kaldı ... Bıraz bekledık belkı bıseler ıcerım dıye ama nafıle gıderek erıyorudum ve tekrar hastaneye yattım orda da bogazıma bıse yapamadılar ..

Ve ben artık 41 kiloya dusmustum sadece kemık yıgınıydı vucudum ... Artık yapılacak tesk sey vardı ;

o gun cattı geldı hazıran 5 ... Karnımı delip içine 30 cm bir hortum taktılar mideye uzanan uc kısmından şırıngayla mama verılmek amaclı ...

Kanseri yendım ılk tedavide, artık tümör yok vucudumda suphelı seyler harıc ... Fakat kanserın etkılerı cok buyuk oldu ;

2010 hazırandan bu yana mıdeden hortumla beslenıyorum ... Bırak corbayı su-cay dahı ıcemıyorum ve onceden yemege cok duskundum yemek secmez herseyı yerdım ...
arkadaslarımın bazıları universitede bazıları ıs hayatında bazıları mezun oldu universiteden ben halen ugrasıyorum
tedavıde o lanet makınadan kaynaklı agzımın ıcındekı tukuruk bezlerım tamamen yandı ve dakika da bır agızımı su ıle calkalıyorum
yıne o makınadan kaynaklı kulaklarımda ısıtme kaybım var ..
agızımda tukuruk bezı olmadıgı ıcın uyurken saatte bır uyanmak zorunda kalıyorum ve yıne 2-3 saatte bır wc ye gidiyorum sureklı sıvı mama aldıgım ıcın ıdrar yapıyor ..
duzenlı uyuyamayınca da yaklasık 15 saat uyuyorum bazen 24 saat hatta ... Ama saatte bır uyanarak ...
normal agızdan yemek yıyemedıgım ıcın vucudum cok dırencsız merdıven cıkarken nefes nefese kalıyorum, normal ınsan gibi yuruyemıyorum,sesım bozuk,boguk kimse ne dedıgımı tam anlamıyor ...
burnumdan nefes almakta cok zorlanıyorum ...
akciğerim bitik ..
karnımdakı hortumdan dolayı karnım zaman zaman cok agırıyor .. 2 yıldır nerdeyse; bıse yemedıgım ıcın cenemı acmakta zorlanıyorum ve agrıyo ..
boynum ıncecık kaldı ve asırı sert boynumu saga sola cevıremiyorum duzgun...( hep o lanet makınanın yuzunden )

Yerı geldı gecelerı hep agladım allahım neden ben neden yemek yıyemıyorum ben neden neden neden ama hayatın devam ettiğini yasamam gerektiğini anladım . Artık daha keyıflıyım eskısıne gore ... 85-90 kılodan 40 kiloya dustum tedavıde ama suan 67-68 kiloyum beslendıgım mamalarla ve saolsun annemın verdıgı sulu besınlerle kilo aldım ve keyfım de yerıne geldı .. Cunku bı aralar 40 kıloydum aynaya baktıgımda sadece kemıklerım vardı vucudumda .. Ama sımdı hafıf gobegım bıle var

diyecegım yasamak guzel ... . Sakın inancsız olma dua et allahına her seyı ıste onu unutma sakın .. O heryerde-herseyde-herkesle

... Nazofarenks ca(geniz eti kanseri)

Çok geçmiş olsun sana da furkan kemoterapi kadar lanet bi ilaç yok ne çektiğini anlayabiliyorum.Ama çok şükürler olsunki Ailem ve çevrem çok destek oldular bana E tabi bende boş durmadım kendimi iyi hissettiğim anda spor ve saire her şeyi yaptım.Ama şu bi gerçek beni ayakta tutan tek şey kıldığım namazımdı.

Sağolun arkadaşlar teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. :)

ikinizide çok geçmiş olsun....rabbim şifa versin eskisindende iyi olursunuz inş...kendine çok ufak şeyleri dert edip yanıp yıkılanlar
okusunlar...dünya sadece onların etrafında dönmüyo...

Üst Alt