Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Halüsinasyon görmeyen organik olmayan psikoz hastası var mı?

TungaTunga

Üye
Konular
41
Reaksiyonlar
59
Arkadaşlar merhaba Organik olmayan Psikoz hastasıyım ama halüsinasyon görmüyorum , sesler duymuyorum .. Bu bakımdan normal bir insan gibiyim .. Sadece yoğun duygulara sahibim , şüphe,korku,endişe , panik ,heyecan,iç sıkınıtısı, insanlardan uzaklaşma ,içe kapanma, iletişim kurmakta zorlanma , insanlar benim hakkımda konuşuyormuş gibi hissetme v.s.

Benim ile aynı durumda olan varsa hastalıkla nasıl baş ettikleri , hangi ilacı kullandıkları , hangi ilaçtan fayda gördükleri gibi konularda fikir alış verişi yapmak istiyorum ..

Kullandığım ilaçlar ; Xeplion 100 mg İğne , Redepra ( uyku için) Xanax 0.5 mg

Forumda organik olmayan psikoz ile ilgili konu var ama o bölümde ki arkadaşlar halüsinasyon gördüklerini , sesler duyduklarını yazmışlar , bu nedenle benim ile aynı durumda olanların daha sağlıklı fikir alış verişinde bulunması için bu konuyu açtım .Umarım faydalı olur.

TungaTunga duyguları yoğun yaşama durumu bende de var kişiliğimizle mi alakalı hastalıkla mı bazen kafam karışıyor .Mesela aşk,nefret ,öfke ,hırs hatta korku gibi duygulara maruz kaldım mı o kadar etkiliyor ki beni aklımın önüne geçiyor bu düşünceler ve hatalı kararlar vermeme sebep oluyor bu düşünceler duygular yani aşırı olma durumu bana saçma gelse de yine de etkisini üzerimden atamıyorum sakin bir hayat şart yani bana.

sokrates gerçekten zor bir durum benim de 4-5 sene önce yoğun duygularım aklımın mantığımın önüne geçerdi, çok hata yapmama ve çok kalp kırmama neden olurdu .. Çok alıngandım hem kendime hem aileme , arkadaşlarıma alınganlığımla eziyet olmuştum ,Çok şükür mantığımla hareket etmeyi öğrendim...

Sakin bir hayat için doğa ile iç içe olmanı öneririm., imkanın varsa yaşadığın yere yakın bir bağ,bahçe gibi yer alıp veya kiralayıp , orayı ekip , biçmekle , oturup çay içip , kafa dinlemekle , zaman geçirmeni öneririm.

Yok şu an bir sıkıntım ben sadece bu duyguları yoğun yaşama olayı hastalık mı kişilik mi onu merak ettim .

Demir60

Engelli raporu mu , engelli raporum yok , doktordan rapor istemedim , o da rapor veriyim demedi.
sokrates

Bilemiyeceğim hocam , buna en iyi sen karar verebilirsin ..

Ben de 20 yıldır şizofreni hastasıyım hayatımda hiç halüsünasyon görmedim nasıl bir şey fikrim bile yok, ses duyma ise kendi iç sesimden başka ses duymadım, endişe, stres, panik atak, heyecan, öfke gibi duyguları ise çok yoğun yaşıyorum çaresini de bir şeylerle ilgilenmek olarak buldum, örneğin okumak, müzik dinlemek, film izlemek, oyun oynamak, dil öğrenmek vs....

Ben gördüm tedavi görmeden önce balkona baktım bir kadın var bana gülüyor sonra bir baktım kaybolmuş . Ondan sonra ilaçları dayadılar tabi.

hayatım görsel halisinasyon ve işitsel halisinasyonlarla geçiyor

BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM!

vay kanka vay nolacak bu halimiz

Clonex 350 kullanıyorum.Bende ses görüntü koku yok Günde 10 kez 3,5 sn kendi kendine konuşma oluyor.Takıntılarım var

Kardeşim ömür boyu çekcen ama hafiflemesini istiyorsan abilify 400 mg iğne iste ayda 1 tane vuruluyon başka ilaç yok denemeni tavsiye ederim japonlar bulmuş yapmış bu ilacı orada düşünme hizları senin şuandaki hastalığına yakın kardeşim ondan ilaç şuan mucize hiç bişey hissetmiyon yorgunluk ağrı falan hiç bişey yok ama düşünce hızını düşürüyor halisilasyona fazla takılma olur öyle şeyler .

Ben 4 kez gördüm birde beynim kasılıyordu koku alıyordum.Şu an takıntı ve %30 oranında şüphe var.

Organik olmayan psikoz hakkında bilgi ve deneyimlerinizi paylaşır mısınız?

merhabalar. yakın zamanda organik olmayan psikoz tanısı aldım aripa 5 mg ilaç kullanıyorum. halüsinasyonlar ve ses duyma gibi şikayetlerim yok. sadece hastalık düzelir mi diye bilgi almak istiyorum. evlenebilirler mi memur olabilirler mi bilgisi olanlar yazabilir mi lütfen.

benım hastalıkda psikoz atipik, sızofrenı tanısı varken sınava genelden gırıp memur oldum, çalışabılıyorum ses yada halusunasyon gormuyorum bırtaane hap kullanıyorum 10 mg ozaprin rapid, normal ınsan gıbıyım.Duzenlı saatı saatıne ıcmek lazım. Olumsuz yanları olarak asosyalım otıstıkler kadar ıce kapanıgım,cok arkadasım yok.Benı tanıyanlar sende hıcbırsey yok dıyorlar.Ama uyku hastalıgımda cıktı onun ıcın hap kullanıgımdan berı enerjı problemımıde hallettım zınde kalkıyorum eskıden yorgun hıssederdım kendımı.Normal memurlardan daha fazla calısyorum. Zekam normal ınsan zekası.Zekan normal ıse hastalıgın pek ılerlemez sadece yasadıkalrını farklı yorumlamıcaksın.

evlılık olayına gelınce evlenmezsen daha ıyı bu hastalıklar genetık oldugundan bencılce davranıp evlenmemek gerekır cocugun olursa bu hastalıklı gen cocugunda cıkmasa bıle bırkac nesıl sonra bırınde cıkabılır hadı sen bu hastalıgın ustesınden gelıon dıyelım ama herkes sen degıl kımsenın hayatını karatmamak lazım.Bence bızım gıbı hastalar rahat yasamalı ama asla evlenmemeli.

White Wolf Spirit nasıl memur oldun peki sakıncası yoksa anlatabilir misin ? sağlık raporu istemiyorlar mı ? Bende normalim zekam normal çalışıyor. Ama ruhsal olarak sıkıntı var sanırım ki ilacımın dozu çok düşük doktorum ilacı kesip iğneye geçirelim seni demişti. Tamamen düzelme imkanı var mı acaba merak ediyorum. Evlilik olayına gelirsekte evlenmek istiyorum tabiki ama genetik olduğunu söylüyorsun işler değişiyor düşüncelerim de..

ekpssden memeur oldum sıralamam 216.cıydım ılk tercıhım tuttu.On lısansdan gırdım sımdı lısans mezunuyum. Rapor ıllakı ıstıyorlar,raporun yoksa ekpssye gıremezsın zaten.Öyle ben cok calısmam matematıkle genel kulture baktım sade . Sınavı kazanınca ataman olunca mulakatta yapmıyorlar. Ben duz memurum, ve işe ilk basladıgımdan berıde katiplik yapıyorum .

atanmak ıstıyorsan en az 85 alman lazım mutlaka, artık gıren sayısıda gun gectık sıra artıyor.benım zamanımda alımlar 75 e kadar dusmustu.

White Wolf Spirit engelli raporu aldın o zaman. peki sorun teşkil ediyor mu günlük hayatında engelli olarak yaşamak bende almayı düşünüyorum ama korkuyorum hayatımı etkiler diye

hastalıgın var ıse mutlaka al ulasımdan,su ındırımıne kadar bırcok faydası var .Engellıler ıcın tek zorluk hastalıgın kendısı.Zaten ıse gırmek ıstesen hastalıgın ıllakı ogrenılıyor o yuzden engellıye cıkarsan en azından engellı kadrosundan devletttede olmasa baska yerde ıs bulursunda ama psikolojik engellıler ıcın devlet dısında hersey sıkıntı ozeller almak ıstemez.Mesela Ortopedık engellıyı daha cok tercih ederler.

doktora sorsan daha ıyı bılır duzelenlerın oldugunu ıntenetten okumustum o da yuzde bır ıhtımal.

Organik olmayan psikoz teşhisi banada konmuştu. Ses veya halüsünasyon görmüyordum. Duysam bile bilincim işe odaklanmıştı, ilgilenmiyordum. Sonra yeni bir göreve başlamak üzereydim, oradaki görevli ile aramızda " sigara kullanıyormusun" diye bir diyalog geçti. Benim biraz çekincem oluştu hayır dedim. O andan sonra sesler benimle daha çok konuşmaya başladı. Şimdi korku, kaygı, sıkıntı, depresyon, takıntı bunlar ortaya çıktı. Sesler kısacası ben bir şeyden kaygı duyduğumda onları yanımda buldum. Şuan telkin yapıyorum ve bozuk Algımı düzeltmeye çalışıyorum. Sıkıntı, takıntı, olumsuz düşünce vız gelir tırıs gider. Kafama bunları takmıyorum. Bunlar sadece birer duygu ve aklımıza her türlü düşünce gelebilir. Geldiğinde iki uçlu cevap veriyorum, sıkıntı takıntı anında ise başka bir telkin ile cevap verip savaşmıyorum, korkmuyorum, kaçmıyorum. Onlarla uğraşmıyorum. Kısa bir telkin ile cevap veriyorum. Tabi bu düşünceleri beklememek önemli, İzzet beyin dediği gibi uyku evresinde doğru telkin ile hazır olmak gerekiyor. Sıkıntı geldiği zaman, aman hangi telkini yapacaktım demeyeceksin...

MI 5s Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Organik olmayan psikoz raporluyum. Kafamın içinden veya dışardan olmayan sesleri duymuyorum. En çok merak ettiğimde iç ses.

Gün içinde nadirende olsa bazen cümleler karışabilir. Mesela yan odada birisi telefonla konuşsa bazı cümleleri yanlış duyabilirim ama gerçek olmadığını düşünürüm. Yüzyüzeyken hiç garip cümleler duymuyorum alıştım artık.

Bi ses net geldiğinde problem olmuyosa kısık ses veya uzaktayken problemli cümleler duyuyosam bu halisinasyondur diye düşünürüm. Beyin gerçekten saniyelik bağlantı kurup yanlış anlayabiliyo. Ama işi çözünce hiç ses duymuyorum artık desem yeridir...

Bende de halusünasyon veya ses duyma falan yok Ama bunlar haricinde "şizofreni" belirtilerinin neredeyse hepsini (paranoya, hezeyan,afekt kısıtlığı vb.) yaşıyorum

Ses duyuyorum görsel görmüyorum hiç duyguları abartılı yaşamıyorum ilaç yan etkileri hariç iyiyim 4 yıldır belirti yok denecek kadar az ilaç xeplion 75 mg tek hap yaramıyor yan etkili içemiyorum... bol şifalar herkese...

Üst Alt