Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Halüsinasyon görmeyen veya ses duymayan şizofreni olur mu?

Descartes

Aktif Üye
Konular
100
Reaksiyonlar
337
Şizofreni teşhisi koydular ama bu zamana kadar halusünasyon hiç yaşamadım. Atipik psikozsun diyen doktorlar da oldu. Tamam psikoz olduğum kesin zaten Lakin şizofren miyim ? yoksa değil miyim ? Siz ne dersiniz ?

Hastalığın Bulguları kısmında
Görsel [FONT=sans-serif] halusünasyon[/FONT]
İşitsel [FONT=sans-serif] halusünasyon
var ya da yok olarak tespit ediliebilir,
yok olması demek şizofreni değilsin anlamına gelmiyor.
Bunların haricinde daha bir çok belirti ve tanı koyucu ölçekler var onlara istinaden Şizofreni tanısı vermişlerdir.[/FONT]

perseküsyon

Senin teşhisin yok mu kardeşim, teşhisin varken neden soruyorsun şizofren miyim diye inanmıyor musun bilime?
Ben 20 yıllık şizofrenim hayatımda hiç halüsinasyon görmedim nedir hiç bir fikrim yok, işitsel olarak da kendi sesim dışında ses duymuyorum ama ben şizofren miyim diye bir soru sormaya ihtiyaç hissetmiyorum çünkü tek belirti bunlar değil biliyorum.

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM!

İkisinin bir farkı yok konuştuk ya bunu.
Ben sizler gibi yok psikozum yok psikotik bozukluğum da şizofren değilim gibi hastalıkların isimlerine takılmıyorum.
Ben kendi durumuma bakıyorum hastalığın ismine değil.

2007 yılından beri yani tam 12 senedir farklı hastaneler de bana konan teşhisleri yazsam kim tahmin edebilir acaba benim rahatsızlığımı

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM! sen tahmin edebilir misin mesela .:confused:

@sokrates

Bana sormasan da tahminimi paylaşıp "doğru mu" diye emin olmak için yazıyorum :) İki tahminim var ; paranoid kişilik bozukluğu veya borderline kişilik bozukluğu... Hadi bakalım sonuç ne olacak ?

Son düzenleme:
:D O zaman DSM deki bütün tanı isimlerini buraya yazayım Bu şekilde bulunur Zaten senin teşhisini mutlaka bulurum gibi bir iddiam olmadı. Tahmin etme hakkını kullandım. Hepsi bu kadar.

Son düzenleme:
ekonomist79

Merhaba ekonomist79

Sende benim gibi şizofrenmişsin. Sana birkaç sorum var. Sorularımı yanıtlarsan sevinirim. Sana neden şizofren teşhisi konuldu ? Sana şizofren hastalığınla ilgili ne tür düşünceler, ne tür hisler, ne tür sanrılar geliyor ? Görsel halüsünasyon mu görüyorsun ? İşitsel halüsünasyon mu görüyorsun ? Ne tür halüsünasyon görüyorsun ?

Ben biraz kendimden bahsedeyim.

ekonomist79 sen bana sana neden Şizofreni teşhisi koyuldu, gündelik hayatta sana ne gibi düşünceler geliyor diye sorarsan ben sana şu cevabı veririm. Ben evden dışarı çıktığım andan itibaren sokaklarda, caddelerde, alışveriş merkezlerinde yürürken, bir yerde otururken herkes bana uzun uzun bakıyor hissi geliyor. Bazı insanlar bana uzun süre ve tuhaf tuhaf bakıyorlar. Bu bakışlardan aylarca çok rahatsız oldum. İnsanların çoğu sana neden durup dururken uzun uzun baksınlar ki diye soracaksın. Bende sana şu cevabı veririm. Tipimde acaiplik var, dikkat çekici bir tipim var, farklı bir görünüşüm var, bundan dolayı çok sayıda insan gündelik hayatta bana uzun süre bakıyor derim. Ben evden dışarıya çıktığımda sokakta hiç kimseye rahatsız edici ve uzun süre bakmıyorum ama bazı insanların ( çok sayıda insanın ) bana uzun süre baktıklarını hissediyorum. Bu insanların bana bakışlarından çok ama çok rahatsız oldum. 2007 yılında Bu yazdıklarımı Ankarada Gazi Üniversitesi Hastanesinin Psikiyatri doktoruna anlattım. Bana birkaç test yaptı ve bana Şizofren teşhisi koydu

2 yıllık üniversiteden Açıköğretimden Halkla İlişkiler bölümünden mezun oldum. 2010 yılında Milli Eğitim Bakanlığının düzenlediği 2 yıllık üniversite mezunlarının girdiği sınava girdim. Sınavda ruhsal engellilere sorulan sorular çok kolaydı. Bu sınavda başarılı oldum ve yaşadığım şehir olan Ankarada evime yakın olan bir ortaokula memur olarak atandım. Çalıştığım okulda Okul Müdürü ve Müdür yardımcıları Psikolojik yönden engelli olduğumu Şizofren olduğumu biliyorlar. Okulda benden başka bir tane daha çalışan memur var. Bu memurda psikolojik yönden engelli olduğumu biliyor. Bana okul müdürü ve müdür yardımcıları psikolojik yönden engelli olduğumu bildikleri için yapabileceğim, yaparken zorlanmayacağım işleri veriyorlar. Milli Eğitimde düz bir memurun bir okulda yapması gereken işlerin hepsini yapamıyorum. Ben çoğunlukla getir götür işlerini yapıyorum. Çalıştığım okuldan ilçe milli eğitim müdürlüğüne evrak götürüp, tekrar ilçe milli eğitim müdürlüğünden çalıştığım okuluma evrak getiriyorum. 2010 yılının Eylül ayında da memurluğa başladım. 15 yıl çalıştıktan sonra engelli memur emekliliğinden yararlanarak emekli olmak istiyorum. İnşallah emekli olduğum günleri görürüm.

Son düzenleme:
erbin

Öncelikle büyük geçmiş olsun, bende görsel halüsünasyon yok hiç olmadı, işitsel ise bazen kendi iç sesimi duyuyorum, bazen de dinlediğim şarkılar aynı ses tonu ile kulağımda çınlıyor bunlar bende çocukluğumdan beri olan şeyler belki o zamandan beri şizofreni belirtileri vardı bilemiyorum. Sizin de bahsettiğiniz "paranoid durumlar" bende atak durumunda artıyor benzer saçma şeyleri ben de düşünüyorum fakat atak geçtikten sonra bunların saçma olduğunun farkına varıyorum. Kısaca şizofreni böyle bir şey ömür boyu bununla mücadele edeceğiz Allah hepimize sağlık ve sabır versin.

@ekonomist79 seni bilmem de şizofren olmaktan hiçbir rahatsızlık duymuyorum

Dışarıya da çaktırmıyorum :) insanların çoğu şizo.ya benzemiyorsun diyor

Sen söylemezsen nerden anlayacaklar şizo olduğunu alnında mı yazıyor?
Hastalığın ile barışık olman senin için olumlu bir durum, geçmiş olsun.

ekonomist79

Alnımda yazmıyor ama eskiden yüz ifadem aşırı donuk ve durgundu O zamanlar biraz açık veriyordum Az çok anlaşılıyordu Hani negatif dedikleri belirtiler yüksekti :) Leponexe geçtikten sonra azalmaya başladı.. Bir de EKT yapılınca iyi geldi...

ekonomist79
O zaten standart bir durum EPİZOTİK hafıza da deniyor. Ama hoşuma gitmişti :) bütün takıntılarımı sıfırlamıştı

erbin , ben de sizinle aynı şikayetlere sahibim .

Sokağa çıkınca , avm ye gidince hatta balkona çıkınca herkes bana bakıyor , insanların düşünceleri benim üzerimde yoğunlaşıyormuş gibi hissediyorum .. Sonunda evden çıkamaz hale geldim..

Aceba aşağıdaki şkayetlerim de sizin ki ile benzerlik gösteriyor mu ?

Sürekli endişeli ve huzursuzum , her an kötü bir şey olacakmış gibi hissediyorum, sürekli diken üstündeyim.
Evde yalnız kaldığımda bazen arkamda birisi varmış ve arkamdan bana saldıracakmış gibi hissediyorum
Evde yalnız olduğumda akşamları elektrikler kesilip karanlıkta kalacağımdan ve eve birileri girip bana zarar verecekmiş gibi hissediyorum.
İnsanların gözlerine bakamıyorum , bir oda da insanlar ile oturmakta zorlanıyorum , otururken sürekli insanlardan gözlerimi kaçırıyorum.

Merhaba Tunga Tunga

Siz Kayserilimisiniz ? Bende Kayseriliyim. Ankarada yaşıyorum. Şikayetlerinizi okudum. Büyük ihtimal sizde şizofrensiniz. Profilinizden baktığım kadarıyla Kayseride yaşıyorsunuz. En kısa zamanda Kayseride Üniversite hastanesi Psikiyatri bölümüne başvurunuz. Doktora her şeyi dosdoğru anlatınız. Doktorun verdiği ilaçları mutlaka kullanınız. Çok çok geçmiş olsun.

Son düzenleme:
@sokrates şikayetlerinizi yazın teşşizinizi koyayım;););) aslında teşşizi en iyi insan kendisi koyar çünkü kafanda olan biteni sen bilirsin google amcayadanda biraz araştırıp ha işte bu benim teşşizim diyebilirsiniz

erbin merhaba , Evet Kayseride yaşıyorum , 6 ay önce organik olmayan psikoz teşhisi konuldu , Xeplion iğne kullanıyorum ama şikayetlerim haala devam ediyor.

Organik olmayan psikoz = Şizofreni = Şizoafektif bozukluk
Manik depresif = Çift uçlu mizaç bozukluğu = Bipolar duygudurum bozukluğu

Üst Alt