Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hane gelirimiz 2022 almak için uygun mu?

uyrafa

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
merhaba

benim hipertansiyon ve Tip1 diyabetden % 46 raporm var 2022 engelli aylığına başvurmak istiyorum.hanede 3 kisi kalıyoruz babamın emekli aylığı var 830 tl bazende düşük aliyo ev kira bi kardeşim var işsiz başvuru yapsam alabilirmiyim acaba.bildigim o kadar kisi var babası emekli olup evi olup engelli maaşı alan

cvplarsaniz tsk ederim.

Merhaba sınıra yakın durum da sin muhtaç lik sınırı şuan 270 sanırım ek bir gelir yani tarla falan yoksa olabilir aslında uygun görülebilir

merhaba oncelikle tsk ederim tarla babamın köyde var başka ilde onlarında tapuları kaç yıllık engel mi bilmiyorum

evet, hanede emekli yakını olan engelliler de 2022 aylığı alıyordu. Fakat artık 1 Ocak 2015'ten sonra tüm 2022 aylığı alanların sosyal incelemeleri yapılacak ve muhtaçlıkları yeniden değerlendirilecektir. Hanede kişi başına düşen aylık geliri muhtaçlık sınırını geçenlerin 2022 aylıkları kesilecektir.
2014 yılı 2. altı ay için muhtaçlık sınırı 270,23 TL'dir. Bu miktar 1 Ocak 2015 tarihi itibariyle yeniden belirlenecektir.
Güncel olan muhtaçlık sınırına göre siz sınırı geçiyorsunuz. hanede 3 kişi yaşıyorsunuz ve emekli aylığı 830 TL.
Bunu 3 kişiye böldüğümüzde kişi başına düşen aylık gelir güncel olan muhtaçlık sınırını aşıyor. Ayrıca babanızın üstüne tapulu tarlaları da varmış. Tarlaları ister işletsin ister işletmesin Zıraat Odası bir gelir belirler tarlalar için. O yüzden bu da hesaplanırsa 2022 aylıgı almanız baya zor. zaten emekli aylıgı da yeniden belirlenecektir 1 Ocak 2015 itibariyle.
Yine de Ocak ayının ilk haftasında güncel muhtaçlık sınırlarına buradan duyurdugumuzda bakarsınız.
Lakin şu an tarlayı saymasak bile 2022 aylıgı baglanmaz size.
Sebep: hanede kişi başına düşen aylık gelir 270,23 TL2yi geçiyor.
yine de başvurun, şansınızı deneyin.

peki bu gelir kira vs. harcamalara dahil mi çünkü bunları düştüğümuzde 500tl gibi bi miktar kaliyo

hane içerisinde giderler değil gelirler dikkate alınır.
ne saçma bişey dimı:)?
burası türkiye gayet normal:)

bu ayın emekli maaşına baktım babamın 817.48tl sırf kisi başına düşen gelir 2lira 35 kuruş fazla diye maaş verilmiyorsa olmaz olsun böyle devlet bugüne kadar birçok evi arabası olup babası emekli olup yüksek maaş alıp o kadar kisi devlet i soydu o zaman onlarda almamalı idi buranın sydv bimere şikayet edecem

2022 aylığı

merhaba kalem hanım hane gelirimiz ocak ayi itibarı ile ek ödeme dahil 855 tl.dir hanede 3 kisi ikamet ediyoruz maaş her ay değişiklik gösteriyor 2022 aylığı alabilir miyim

Arkadaşlar ocak itibariyle kişi başına düşen gelir 286 tl gibi bir rakam oldu ona göre yeniden hesaplama yapılması gerekir

ben hıc bu maası alamadım alamıcamda kısmet degılmıs

uyrafa,
babanızın net maaşı 855 Tl ise -aylık ortalaması buysa- yaklaşık 1 lirayla muhtaçlık sınırı olan 286, 32 TL'yi geçmiyorsunuz. ama 1 lira bile geçsin 2022 aylığı baglanmaz.

855/ 3= 285 Tl

285 TL muhtaçlık sınırı olan 286,32 TL'den az oldugundan 2022 aylıgı baglanır. aylığı her ay değişiyor dediniz. aylık ortalaması buysa ve başka gelir yoksa tam sınıra yakın gelirinizle uygun oldunuz:)

Üst Alt