Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hane gelirindeki artış ve engelli aylığının kesilmesi..?

UAY

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar. Ben geçtiğimiz Ağustos ayından beri 2022 aylığı alıyorum. Aylığa başvurduğum dönemde hanede 3 kişi yaşıyor gözüküyordu ve yalnızca 1 asgari ücret giriyordu eve. Ancak bu ay itibariyle hanede 4 kişi yaşamaya başladık ve haneye giren ücrette de artış oldu. Hanede kişi başına düşen aylık gelir de asgari ücretin 3te 1inden fazla duruma geldi. Bugün sosyal yardımlaşma vakfına bu durumu belirtmek ve aylığımı kestirmek için gittiğimde orada bulunan görevli şuan için engelli aylığı almamda sorun gözükmediğini, eğer sigorta girişim olursa o zaman otomatik olarak aylığımın kesileceğini ve muhtaçlık durum incelemesinin de hane ziyareti yapıldığında bakılıp ona göre aylığın kesilip kesilmeyeceğine karar verileceğini söyledi.

Benim aklıma takılan soru ise şu şekilde. Örneğin ben Şubat, Mart, Nisan aylarında yatacak olan engelli aylığını çekersem ve Nisan ayı sonunda da hane ziyaretime gelinip muhtaçlık durumumun ortadan kalktığı, diğer bir deyişle başvururken taşıdığım aylık alma şartlarını kaybettiğim görülürse bu almış olduğum 3 aylık engelli aylığım yersiz ödeme nedeni ile geri istenir mi? Bilgisi olanlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim.
Kalem

Birak onlar seni bulsun kendin kestirme o zamana kadar alirsin geri odeme istemezler korkma.

musty35
Soru 95: Aylık alma şartlarını kaybeden vatandaşa yersiz ödeme çıkabilir mi?

Evet, çıkabilir. Merkezi inceleme ve sosyal inceleme sonucu vatandaşa yersiz ödeme çıkabilir.

Bakanlığın sitesinde böyle yazıyor aslında ama okuduğum başka örneklerde sadece SGKlı bi işe girilip haber verilmemişse ve aylık alınmaya devam edildiyse yersiz ödeme denilip aylığın faiziyle geri istendiği de yazıyor. Kafam biraz karıştı açıkçası.

SGK lı çalışıp haber vermezsen geri ödeme çıkar diğer gelir artışında sana herhangi bir ödeme çıkmaz rahat olun

Fatma mehmet
Teşekkür ederim cevabınız için. Bugün yeniden kaymakamlığa gittiğimde onlar da benzer bi cevap verdi. Kafam rahatladı açıkçası :)

Üst Alt