Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hane gelirine dahil olmayan bekar, SGK'lı çalışanın aylığıma etkisi!?

Ferda.anil

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Biz evde 3 kişiyiz kardeşim başka adreste ikamet ediyor hane gelirimiz kisi başına düşen miktar 1400 altında kardeşim bekar skklı çalışan benim engelli maaşıma sorun olur mu ? Vakıf memurları sorun olur sebebi ise bekar olması ilerde bu yasa yasalaşırsa kötü olur ama maaş aktif neden böyle diyorlar?

Ferda.anil
kardeşiniz ne zamandan beri çalışıo siz ne zamandan beri maaş alıonuz.
başka adresten kasıt .başka bir ya da ilçede mi.aynı il ilçede ise maaş almanz için adres hileli başka yerde gösterilio dıe düşünebilirler

@.mka
Kardeşim 25 yaşında başka hanede ikamet ediyor reşit yaşı gidebilir

Ferda.anil
reşit olarakda olmayarakta gidebilir ama kurum ailesi maaş alsın dıe ayrı adrese çıktı deyip maaşı kesebilir.o yüzden aynı il ilçedemi die sordum

Kurum evden ayrılan bekarı hane hesaplamasına sokmuyorsa gelirini niye hesaba katsın hepsi kendine göre kanun uyguluyor benim de oğlumun maaşı ağustosta muhtaç olmama gerekcesiyle kesildi ekimde eşim işten ayrıldı tekrar başvuru yaptım red edildi ocakta gel dediler gittim yine red geldi sebebi eşimin geçmiş senedeki maaşlarını toplayıp 12 ye bölüyorlar hane gelirine ekliyorlar eşim 3 aydır calismiyo çok saçma kanunlar çıkarıyorlar maaşları bağlamamak için

.mka
Aynı il ayrı ilçe saçma sapan adam bakmak zorunda değil alo 144 dedi hane geliri dışında çalışan baz alınmıyor

Bursali
Sonuç ne 144 ara

Alo 144 hane dışında çalışan kişilerin bekar veya evli olması engellinin bulunduğu haneyi kapsamıyor baz alınmıyor dediler

Bursali
eşiniz 3 aydır çalışmıosa nasıl geçmiş senekı gelirini dikkate alıolar.öyle saçmalık olmaz.çalışan yok gelir şartı tutosa maaşın baglanması gerekı.şöle olabilir işten çıkarılanlara belli bi süre işsizlik maaşı verılıo egero maaşı alıosa maaş baglanamyabilir yoksa esıden çalısıodun sana maaş yok dıyemezler

Eşim emekli olduğu için işsizlik maaşı da almıyor 144 û aradım böyle birşey yok bugünkü şartlarına göre değerlendirmeleri gerekir dedi benide kuruma gittim ıtiraz etmek istiyom 144 den bana bugünkü şartlarına göre degerlendirilmesi gerekiyormus diye soyledigimde 144 ne bilir heyet isterse şartları tutsa bile red verebilir dedi 2018 kanun değişmiş ama bunu heryer uygulamıyor itiraz etcek birşey yok işi bilmeyen memurlar kendine göre kanun koyuyorlar oğlum %100 engelli sebaral palsi ve ağır mental retardasyon raporlu dilerimAllahtan bunların haklarını yiyenlerin ıki dünyası da cehennem olsun

Bence alo ile yaptığın görüşmeyi ses kaydı al avukata git adliyeye git Bilgi al vakıf memurları kafalarına göre iş yapıyor genelge de böyle bişi yoksa niye bu haksızlığı yapıyorlar Allah onları kahretsin peşine düştü valiliğe git kaymakama çık gerekirse

Senin yerinde Habertürkü çağrırım Anadolu ajansını ver ulusal basına memurlarda genelge yoksa bunu kafalarına göre yapamazlar
Bursali

Hane geliri yasadakini geçmiyorsa buna rağmen sorun yaratıyorlarsa sorun bu evde kaç kisisiniz gelirinizin toplamı nedir? Bölünce geçiyor mu yasanın miktarını

Eşimin ekmekli aylığı 3000 oldu 2350 bakım parası 900 tl ev kirasi evde 4 kişiyiz sizce buna rağmen bağlamıyorsa işgüzarlık değilde ne 4 aydır uğraşıyom ama eşim calismadigi halde geriye dönük 1 yıllık çalışmalarını toplayıp 12 ye bölüyorlar 2700 tl gelire ekliyorlar

Bursali

Müdürle konuş yasada mevzutta varmı öyle bişi yoksa dava aç şikayetçi ol genelge neyse odur genelgede böyle kanun yoksa suçtur

3000 TL emekli maaşı ve 2350 tl bakım parası yazmışsınız bu 2350 TL nedir çocuk için bakım parasımı alıyorsunuz.
2022 senesi muhtaçlık sınırı 1417 TlL nin altında kalan miktardır, bu hesaba hane içindeki enğelli ve yaşlılık aylığı alanlar dahil edilmez ama evde bakım parası adı altında bir devlet yardımı alıyorsanız bu gelire eklenir toplam gelir hanede yaşayan kişi sayısına bölünür 1417 TL,nin altında kalıyorsa bu muhtaçsınız anlamına gelir

Son düzenleme:
Evet o daha zamlı olarak bu ay alacağız ben ocak 3 de müracat ettim zamlar belli olana kadar dosyamı işleme almadılar ocak 20 de kurula girdi dosya yine red geldi engelli insanlarin bütün hakları elinden alınıyo engelliysen çöplükte yasiycan araba falan zaten alamazsın engelliye araba ne gerek ben onları Allah'a havale ettim onlarında saltanatı biter elbet

2018 yılında hükümet insanlara hiç birşey vermemek ve verilmiş haklarınıda elinden almak için mevzuatta bir değişiklik yaptı ve hanenin gelir durumunun hesaplanmasında,
Tespit veya beyan edilen aylık net maaş, ücret, nafaka, yevmiye ve her ne ad altında olursa olsun elde edilen diğer gelirlerin yıllık tutarının aylık ortalaması, diye saçma sapan bir madde koydu sanırım sorunu bu yaratıyor

Evet tam da bunu söylüyor memur istersen dava açabilirsin diyor ama bu çok saçmalık çalışmayan insanın geçmiş yılındaki aylıkları ne alaka çalışıyo olsa neyse böyle olsa kimse tekrar maaş baglatamaz ki

Bursali

Zaten istedikleri kimseye 1 kuruş bile vermemek yapacak birşey yok ileriki tarihlerde tekrar başvurmayı deneyeceksin

Bursali
ev kırası derken sız kıra alıosaız gelıre takılıonuz ama kırada ıkamet eden sızsenız gelıre takılmazsınız.anlamadıgım .yav eskıden çalıstıgı maaşlara bakılmaz kı başvuru anındakı gelıre bakarlar
malesef 2022 dekıler ebmdekılerden biraz daha katı ve her şart tutsa bile dedıklerı gibi son karar heyetın oldugu için iş heyetın ınsafına kalıo

Kirada oturtan biziz evimiz bile yok kira getirimiz olsun malesef 2018 de kanun değişmiş dedikleri bu

Bursali
başkasını bilmem gelır şartınız tuto.eskıden çalıştıgı gelıre bakamazlar.başvuru yapılan zamandakı gelıre bakarlar.

Bakıyo gıcık bir memur var kanun böyle diyo başkada bişey demiyo Allahindan bulsun ne diyeyim

Bursali

o memura kanunu görmek istiom deyın ya da gedip kaymakama durumu anlatın.bazı memurlar kanun der ama kanunu yanlış yorumlar.sizin durumda aynısı bence.başvuruda verılen belgeleri ilgili kurumlara onaylatıonuz.çalışmazken sisi çalışıo gösterip gelir çıkaramazlar.ya yanlış yorumlama var ya da sizinde bilmedıgnız bir geliriniz var

Artık biryere evrak onaylatmiyoz onlar herşeyimizi görüyor başka gelir yok sebebini söylüyor artık 2018de kanun böyle olmuş kendisi bide heyette kimi kime şikayet edeyim

Bursali
siz yine de bi kaymakamlıga ugrayıp kaymakama durumu anlatın.yanlış yorumlama var sankı kanunu

Artık gerek kalmadı eşim tekrar işe girdi emekliye bu şartlarda ölene kadar çalış deniyo Allah herkesin yardımcısı olsun namerte muhtaç etmesin

Üst Alt