Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hane halkı gelirinde artış oldu. Bunu bildirmem gerekir mi veya sonuç ne olur?

Arzu3434

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar bir konuda sizden bilgi almak istiyorum 2018de hastalık sebebiyle %70 rapor aldım ve sürekli daha sonrasında 2022 maaşına başvurdum o zaman eşim çalışmıyodu ve evde 3 kişiydik sonra eşim işe başladı kaynanam bize taşındı kaynanamın emekli maaşı var ve çocukta oldu sonuç olarak artık 5kişiyiz eve giren emekli maaşı ve askeri ücret var ev kira değil.. benim bu durumu bildirmem mi gerekiyo yoksa zaten sistemde çıkar mı kafama takılıyor cebçvaplayan arkadaşlar a şimdiden teşekkür ederim

Kalem abla bilgi verirsen sevinirim

Tam net olmasada kişi başı gelir 1417 tl oldu evde 5 kişi var diyorsunuz 5×1417 = 7085 tl yapar kayınvalidenizin maaşı ne kadar bunları toplayıp sonuca ulaşabilirsiniz

Sınırı aşsan da aşmasan da eve giren gelirinizde artış varsa bildirin. Sonra başınız ağrımasın.

Arzu3434
tolg@ arkadaşın dediği gibi yapacaksın.eşinizin maaşı + kaynananızın maaşı + adı ne olursa olsun varsa başka gelirleride toplayıp 5 böleceksiniz çıkan sonuç 1417 den az çıkarsa bildirm etmesenızde bişi olmaz çünkü gelir krıteri tutuo ama 1417 ve üzeri çıkıosa hiç durmayın bildirm edin maaşı kestirin

Arzu3434

Ablam sen 2022 aylığı alıyorsun. Sigortalı çalışmıyorsun. Önemli olan bu.
Hane gelirinde artış olduğunu bildirmene gerek yok. Diyelim ki sınırı geçtin yine bildirme. Bırak onlar tespit yapsın. Diyelim ki tespit ettiler.. muhtaçlık durumunu tekrar gözden geçirirler. Eğer mütevelli heyeti muhtaçlıktan çıktığın yönünde karar verirse sadece aylığın kesilir borç çıkartılmaz sana. Zaten muhtaç olduğun yönde karar çıkarsa aylığa devam.

Özetle yersiz ödeme adıyla borç çıkartılacak bir durum söz konusu olmayacak. Hane gelir değişikliğini bildirmene gerek yok

Kalem

Muhtaçlik durumu yersiz ödemeye girmiyormu kalem apla sgk vs giriyor degilmi bildirmemiz gerek degilmi

Bildirmeniz gerekir. Devlet size bunu muhtaçlık şartlarını oluşturduğunuz için veriyor. Şuan o durum sizde yok. Yani muhtaölık sınırını aşılmış. Doğru olan bildirmektedir. Yalan yanlış işlere girip 80 milyonun hakkına girmemek gerekir. Bu inançlı insanın yapacağı iş değildir.

Son düzenleme:
sigortasiz bir işe girdigin an kendileri tespit ediyorlar zaten..bildirmene gerek yok..

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Artı_Noksan
aynen sınırı geçince devlet öğrenıp kessın demek ne derece dogru.geçtiğini bildiği halde alması söz meclıs dışı hırsızlıga gırmıomu hırsızlıgın değişik versıyonu olmuyomu
engin9
konu sigortalı işe girmek değil.sigortasız çalışırken bile gelır krıterı geçilebilir.sınırı geçtık kerri nelı çalışırsanız çalışın gelir nerden gelırse gelsın bildirmek vatandaşlık görevi ve en güzel olanı.

Üst Alt