Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hane halkı gelirine bakılmadan geliri olmayan yaşlılara maaş bağlanacakmış..?

Arıkan

Üye
Konular
30
Reaksiyonlar
0
Şimdi hükümet kimin yanında kalırsa kalsın kendi geliri yoksa yaşlılara maaş bağlanacak diye açıkladı hane halkı gelirinden muaf olarak buna engelliler de dahili olacakmı 65 yaşın Altındaki yoksa sadece yaşlılarmı yoksa muhtaç durumda olan kendi geliri olmayan engellide hane halkı gelirinden muaf olarak alacakmı

sadece 65 yaş üstü bu gruba dahil diye dinledim ben

2022 yeni yasa

65 yaş üstü yaşılılar ailesinin gelirine bakılmadan maaş bağlanacak diyor başbakan. bu 2022 kanununda değiklikmi getirecek

Yaşlı ve Engellilere Müjde! 3 Ay İçerisinde Hayata Geçirilecek

Hükümet, 65 yaş aylığı alan yaşlılar veya başkasının yardımı olmaksızın hayatını devam ettiremeyecek derecede engelli olanihtiyaç sahibi vatandaşlar için harekete geçti.64. Hükümet'in eylem planında olan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 65 yaş aylığı alan vatandaşlarla ilgili 3 ay içerisinde hayata geçirilecek düzenlemenin detayları belli oldu. Maaş bağlanırken hane içinde kişi başına düşen gelir değil, sadece bakıma muhtaç bireyin geliri esas alınacak. Böylelikle 65 yaş aylıklarının evdeki herhangi bir kişinin işe başlaması ve gelirin artması gibi sebeplerle kesilmesinin önüne geçilecek

kaynak :Yaşlı ve Engellilere Müjde! 3 Ay İçerisinde Hayata Geçirilecek - Engelliler Sitesi

doğrusu bu zaten bakıma muhtaç %90 ve üzeri raporlu vatandaş bakıcı maaşı kendi hesabına yatırılmalı bu zaten gazilerde böyle durum emekli ise maaşına eklenmeli değilse hesap açılmalı engelli adına sgk bakıcı maaşını yatırmalı siz bir kişiyi bakıcı olarak gösterirseniz o kişi sizin her gittğiniz yere gitmeye müsayit olmuyor bu para engelliye direk verilirse en azından istediği kişiyi parasını verip kendisiyle refakat etmesi mümkündür .

Cok guzel haber bi cok kardesimiz ha kesildi ha kesilcek diye diken ustunde.

Hükümet, 65 yaş aylığı alan yaşlılar veya başkasının yardımı olmaksızın hayatını devam ettiremeyecek derecede engelli olanihtiyaç sahibi vatandaşlar için harekete geçti.64. Hükümet'in eylem planında olan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 65 yaş aylığı alan vatandaşlarla ilgili 3 ay içerisinde hayata geçirilecek düzenlemenin detayları belli oldu. Maaş bağlanırken hane içinde kişi başına düşen gelir değil, sadece bakıma muhtaç bireyin geliri esas alınacak. Böylelikle 65 yaş aylıklarının evdeki herhangi bir kişinin işe başlaması ve gelirin artması gibi sebeplerle kesilmesinin önüne geçilecek

kaynak :Yaşlı ve Engellilere Müjde! 3 Ay İçerisinde Hayata Geçirilecek - Engelliler Sitesi
Sayın Avşar41,bu haberi ben de haber sitelerinde gezinirken gördüm ve bu sitede dün paylaştım.Ben de sizin anladığınız şekilde anladım lakin tereddüte düştüm.Bu haber verilirken 65 yaşı aylıkları başlığının altında veriliyor.Durum böyle olunca da sanki 65 yaşında olup da engelli olan vatandaşların hanede bulunan diğer kişilerin gelir kriterlerine bakılmaksızın sadece 65 yaşı maaşı alan bireylerin gelir durumuna bakılarak bu kişilere maaş bağlamada sanki biraz daha esnekliğe gidilecek gibi bir durum anladım.
Diğer arkadaşlar bu haberden ne anladıklarını burada bizlerle paylaşırlarsa kafalarda kuşku kalmamış olur.İnşallah bu anladığımız şekilde gibi olur.Aslında sosyal hukuk devletinde de hanedeki gelir kriterlerine bağlı kalmadan fiilen engellinin bakımını üstlenen kişiye bir emek karşılığı olarak bu bakım maaşı ödenmesi lazımdır.Bu yönetmelikte baştan beri sakatlıklar mevcuttur.Temennimiz bu yanlıştan kısa zamanda dönülmesidir.Herkese sağlık ve afiyet dileklerimle...

Yukarıda yazan uygulama bütün engellileri kapsayacak şekilde genişletilmeli:mad:

arkadaşlar cnn türkte verildi bu haber 65 yaş ve tüm engellileri kapsıyo diye söylendi yani sadece 65 yaş için geçerli değil inşallah bende yanlış anlamamışım

Emekli maaşı olan ve aynı zamanda bakım maaşı alan engelliler için olumsuz bir haber bence ,asgari ucret 1300 tl olursa gelir kriteri oncekiyle arasında bi miktar fark olduğu için evde bakım maaşı alamayan bir çok engelli yakını maaş alabilecekti tabi bu duzenlemeyle bunun onune geçilmiş olucak ,bakanlık adına akıllıca bir duzenleme olur ne öldür ne güldür düzeni

Üst Alt