Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hane halkı ve gelirlerine göre evde bakım maaşı durumu ne olur?

Nevergiveup

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
S.a arkadaslar forumdaki benzer konuları okudum fakat tam olarak anlayamadım

şuan aynı adreste 3 kişi ikamet ediyoruz ben annem ve down sendromlu kız kardesim.
annem emekli maaşı alıyor + evde bakım maaşı alıyor
ben askerden geldim işe girersem (asgari ücretle) bakım maaşında kesinti olabilir mi

ev kira alınan emekli maaşı 1600 tl fln ikamet adresimi değiştirmeli miyim
suan 957 tl sınırı varmıs hesapladım emekli maası ve benim maaşla 3 e bölünce 1069 tl cıkıyor işe başlarsam bakım maaşında bi kesinti olur mu (bekarım)?

Kafam cok karıstı annemin kardesimin suanki düzenlerini bozmadan nasıl hareket etmeliyim aynı il içinde farklı ilçede büyük büyük dedeme ait bi ev var arada kullanıyoruz ikametimi oraya mı aldırıp işe girsem yorumlarınız icin simdiden teşekkürler

Baska bilgisi olan yok mu ?
Sınırın 967 tl olduğunu biliyorum zaten yorumunuz icin tesekkürler

Adresin şuan nerede aldır adresini ama suphelirlerse adres ne zaman değişmiş bakıyorlar ise girdiğinde kesilir yada parti time felan bul geçmişte çek şekilde ...

Nevergiveup

hanede 3 kişisiniz. alınan evde bakım aylığı gelir hesabına dahil edilmez. kira gelirden düşülmez.
anneniz emekli aylığı alıyor. siz de asgari ücretle çalıştıgınızda hane sınırını geçeceğinizden evde bakım aylığı kesilir.

ikametinizi ayrı haneye taşırsanız bu göstermelik olursa işe yaramaz. ikametinizi de taşımalısınız, taşındıgınız yerde de yaşamalısınız. ikametiniz ayrı yerde olup annenlerle yaşamaya devam ettiğin tespit edilirse hane gelirine dahil edilirsin ve aylığın kesilmesine neden olursun. buna dikkat et. ayrı hanede gözüküp annenlerle yaşamaya devam etme aylığın kesilmesini istemiyorsan.

bu yolu denersen, ikametini taşırsan ve taşınırsan yani, hanede kişi sayısı azalacağından en geç 1 ay içinde haneden bir kişinin eksildiğini evde bakım aylığı aldığınız il müdürlüğüne bildirin.

bu bildirimden sonra il müdürlüğü hane gelirini tekrar tespit eder. hanedeki aylık geliri tespit edip ikiye böler. sonuç 967,27 TL altındaysa aylık devam eder. aksi durumda kesilir.

aynı şekilde annenlerle oturuyorken çalışmaya başlarsan (adres değişikliği yapmazsan yani) en geç 1 ay içinde il müdürlüğüne gelir değişikliğini bildirin.

bu bildirimleri yapmadığınız takdirde hakkınızda hukuki işlem yapılır.

Üst Alt