Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hanede 5 bin TL gelir var. Öğrenciyim. 2022 alabilir miyim?

belirlenemeyen

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Haneye 5000 tl civarı bir mebla giriyor.18 yaşımı doldurmuş bulunmaktayım. herhangi bir sigortam yok. Herhangi bir işte çalışmıyorum. Burslu olarak üniversitede okuyorum. Kas hastasıyım. Rapor oranım illaki %60 ve üstü çıkacaktır. Başvuru sonucu benim açımdan ne olur.

kişi başına düşen gelir 400 tl civarı olması gerekiyor hanede. yani sizin hanede 10 kişiden fazla insan barınıyor olmalı ki şartlar sağlansın. sonuç olarak alınamaz.

Anlıyorum fakat hanenin giderleri hesaplandıktan sonra kalan gelir üzerinden kişi başına düşen gelir oranı hesaplanması gerekmiyor mu ?

Giderlere bakılmıyor, sadece gelirler dikkate alınıyor.

Arkadaşım ne güzel 5bin geliriniz varsa daha ne istiyorsun :)

Ama aslında ne kadar saçma.
Sadece benim maaşım bile ikiye bölündüğünde kişi başı 500 oluyor ama sanki geçim çok kolaydı o kadar parayla.
Ev parası faturalar mutfak giderleri kişisel ihtiyaçlar vs.

valla benımde babam memur maas alıyor sımdı bende basvursam red olur buyuk ıhtmalle oysakı o kadar muhtacımda bu paraya

Ya şimdi bir arkadaşımız demişki 5000 geliriniz falan var demiş. O gelir bana ait değil. Kendi kazancım olan beş kuruş yok. Ayrıca biz devletten zengin değiliz arkadaşlar. Benim 2-3 akrabamın durumu muazzam şekilde iyi fakat ona rağmen %70 oran raporları ile 2022 maaşlarını çatır çutur alıyorlar.

bildiğim kadarıyla 18 yaşını dolduranlar için hane gelirine değil, kişinin kendi gelirine bakılır ondan dolayı şahsi geliriniz yok ise 2022 maaşını almanıza bir engel olmamalıdır. Reddedilse bile itirazlar sonucunda alabileceğinizi düşünüyorum. Peşini bırakmayın derim...

Ya aslında sadece engelli kişiye bakılması gerekir, ailemiz hep bakacak değil ki, hadi attılar bizi sokağa ne yapacaz :D Her gerçek engellinin bu maaşı alması lazım aslında

bu maaşı almak için sokakta yasamamız gerek

Hane gelirine bakiliyor. Mal beyani isteniyor. Eger aksi durum tespit edilirse catir cutur geri alirlar. Ikametgahinizi kimsenin yasamadigi bir yere aldirin, su an yasadiginiz evde barinmaya devam edin. Aylik alirsiniz.

Bunun en kolay yolu, ikametgahınızı ailenizden ayırın. O zaman 2022 alırsınız.

ikametgahı aileden nasıl ayırırız biraz bilgi aktarımı yapılırsa sevinirim. Birde 2022 maaşı için sağa sola denetçiler soruşturma yapıyor diye biliyorum kolu komşu gibisinden. Bu konu hakkında görüşebileceğim bir vakıf numarası falan varsa verirseniz ayriyetten güzel olur

engelli maaş

Merhaba bilginiz varsa ben bir şey öğrenmek istiyorum.Ben yüzde doksan altı engelliyim. Ailem vergi indiriminden yarlanıp benim Adıma bir araç almak istiyor çünkü bu arca çok ihtiyacım var.Ama engelli maaş alıyorum bu aracı alırsak maaşım kesilirmi bunu öğrenmek istiyorum

Ya aslında sadece engelli kişiye bakılması gerekir, ailemiz hep bakacak değil ki, hadi attılar bizi sokağa ne yapacaz :D Her gerçek engellinin bu maaşı alması lazım aslında
merak etme devlet kapıda bırakmıyor hasta bakım evleri var gayette rahatlar...
-------------------------
bencede gider hesaplandıktan sonra kalan gelir kişi başına bölünmeli ama gider kalemleride belli olmalı yoksa sabancıya bile maaş bağlanır örneğin ortalam iyi bir evin kirasının 400 lira olduğu şehirde siz 4000 liraya villa kiralarsanız mutfak masrafına kuzu çevirmeyi katarsanız her odaya bir tv koyar cep telefonunuzun üst modeli çıktıkça yenilerseniz gider gelir dengesinden bahsedemezsiniz devlet bizden zenginmi diyen arkadaşlar pardon ama devlet denilen şey zaten bizim vergilerimizi kullanır madem çevrenizde haksız yere maaş alanlar varsa şikayet edin suçu görüpde gereğini yapmayanlarda en az suçu işleyenler kadar suçludur

Ay ay herkes böyle düşünse maaşlarımızın hepsi kesilir diye düşünüyorum. Öncelikle şunu düşünün bakalım? Suriyeliler İstanbul'da AYLIK ALDIKLARI 1000 TL ve üzeri maaşları ile kafe satın alıyorlar ve her ay bu parayı alıyorlar neden? Onların ne işi var ülkemizde? Engelliye her ay o para verilmezken yatacak yer vs vs verilmezken onların yemek ihtiyaçlarına kadar karşılanıyor. Eğer devletimiz bunlara para veriyorsa her ay Villamız da olsa kuzu da çevirsek öküz veya double double öküz çevirsek bile bize her ay bu parayı vermek zorunda. İstersem gider her ay yeni akıllı telefon alırım istersem paramı çekmem bunu devlete soracak halim yok. Yabancı devletlerin VERGİ ALMADIKLARI halde yaptıkları yardımları ve destekleri görseniz inanın ben neden Türkiye de yaşıyorum dersiniz tabii devletin içinde çalışmayıp çalışanlar bunu kabul etmez.

Adresini taşısan da sorun oluyor. Ben 24 yaşında üniversite öğrencisiyim. 2022 Maaşım bu yaz staj sigortam nedeniyle kesilmiş(staj sigortam olmadan staj yapamıyorum, staj sigortam emekliliğime etki etmiyor, ve staj yapmadan mezun olamıyorum) Konya da okuyorum ailem Ankara da. Konya sydv gidince gelir testi yaptırmamı istedi. Gelir testi kısmına gidince 25 yaşından küçük öğrenci olduğum için (babamın üzerinden sigortalı gösterecekler sanırım) yapmadılar gelir testini. Ailen yaptıracak dediler. Ailem Ankarada kaymakamlığa gidince de ben o evde gözükmediğim için sorun çıktı. Allahın verdiği bir dert, kulun sebep olduğu bin dert. Şimdi bayram nedeniyle Ankaraya gidince adresimi ailemin yanına taşıtıp, gelir testi yaptırıp 2022 maaşına başvuracağım. Bakalım ne olacak. Böyle saçma işlerle uğraşıyoruz işte.

Hanende 5 bin lira kadar bir gelir varken hala 2022 alabilir miyim diyorsun?
Öğrenciysen ailene yük olduğunu düşünüyorsan kendi ayaklarının üzerinde durup çalışabilirsin.
Hala ne 2022 aylığından bahsediyorsun hiç hoş değil..

Bazı arkadaşlar akıl vermeye çalışıyor. Yok efendim ''Hanende 5 bin lira kadar bir gelir varken hala 2022 alabilir miyim diyorsun? yok kendi ayaklarının üzerinde durup çalışabilirsin ''falan diye. Doğru bir yaklaşım değil bu yapılan. Bakın bu hoş olmayan bi durum hiç mi hiç değil. Gayet normal karşılanması gerekir. Terbiyesizlik yapmanın lüzumu yok. Kimin aklından ne geçiyor bilemezsiniz. Siz sadece buraya bu konuda yardımcı olabileceğiniz fikirleri karalayabilirsiniz. Kas hastası olduğumuda belirtmişim halbuki kalkmış demiş ki çalışabilirsin. Hanımefendiyi kınıyorum. Çok sinirlendirdi beni.

Ayrıca haneye 5 değil 10 değil 100 değil milyon dolarla girse bile benim cebime giren cıkan yok. Fuzili konuşmalara yer vermeyin.

Üst Alt