Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hanede iki kişi yaşıyor, gelirleri 1150 TL, evde bakım maaşı alabilirler mi?

newcerlens

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba konuya şöyle başlıyım evdeki kişi sayısı 2 kişidir.Erkek olan emekli 1150 maaş almaktadır eşi % 90 ağır özürlü raporuna sahiptir.Buna göre devlet tarafından alınabilecek maaş söz konusumudur evde bakım ayşığı yada 2022 engelli aylığı yada buna benzer başa bir maaş alması söz konusumudur ilginize şimdiden teşekkürler.Asıl konu örnekliyerek anlatcam evdeki kişi sayısı 3 emekli olan erkek 1500 civarı maaş almaktadır ve eşi çalışmamaktadır kızları %90 ağır özürlüdür.Buna istinaden maaş almaktadırlar nasıl alınmakta olduğunu sorduğumda başvurman gerektiğini söylüyorlar ama sosyal hiz. yok alamaz bu şekilde kimse diyor 7 senedir gayet rahat bir şekilde alınmaktadır. Hesaplamasına fazla girmeden anlatcam Bakmakla yükümlü olunan bireylerin toplam gelirleri / Bakmakla yükümlü olunan bireylerin toplam sayısı yasal olan olması gerek n 461 tl civarı olduğu yazmaktadır.İlk olan örnekte 575tl ikinci örnekte ise 500 tl olmaktadır ortalama olarak 2side uymamaktadır.Sİzce bunun bir pif noktasımı var çünkü belli zaman dilimleri arasında heyet gibi kişiler gelip kontrol ediyorlar gidiyorlar herşey normal 1500 tl civarında maaş alan kişinin durumu hatta 1590 tl civarıdır maaşı?Benim kaçırdığım bir noktamı varmı yoksa ?

arkadaşım biraz karışık anlatmışsın,ben net olarak yazayım kimlerin alabileceğini hesabını sen yap
1-% 50 ve üzeri AĞIR ÖZÜRLÜ ibareli rapor
2- evde yaşayan kişi başı gelir 467 tl yi geçmiyorsa
3- eve kontrole gelen heyetin uygun görüş bildirmesi

1 tl dahi fazla alsa kesilir kesilmemiş ise ya giren para kayıtdışıdır yada sistem daha sonra faizi ,ile ödenen parayı geri alır yani kimseye ayrıcalık tanınmaz eşi sgklı oldugu için sakatlık 2022 ve herhangi bir yardım alamaz fakat toplu ulaşım su internet tlf gibi indirimlerden yararlana bilir

Konuyu ya ben tam anlatmakla ilgili zorluk çekiyorum yada istediğim cevabı alamıyorum.Evdeki hane kişi sayısı 2 ve eve giren sadece emekli maaşı olan toplam 1150 buna göre hangi maaşdan yararlanabilir.Eğer yararlanamaz diyorsanız diğrer vereceğim örnekte 1590 tl civarında emekli maaşı alınmaktadır ve evdeki kişi sayısı baba eş ve kız çocuk toplam 3 buna göre alınan maaş 7 senedir bir sorun çıkmadan devam etmektedir buna kıyasladığımızdada olmaması gerek diye düşünüyorum?

1150/ 2=575 lira
gelir durumunuz uymadığı için alamazsınız.
kişi başı gelir 467 lirayı geçmemesi lazım.
verdiğin örneği boşver, tesbitli olan gelirle kimse kimseyi kayıramaz.eğer sen onların aldığı aylık gerçeğe uygun değil diyorsan aile ve sosyal il müdürlüğüne şikayet et, valiliğe şikayette bulunabilirsin. biz sana burada verdiğin bilgiler doğrultusunda cevap veriyoruz, diğer alanlar burada yorum yapanları pek ilgilendirmez.

ne bakımdan ne 2022 den yararlana bilirsiniz o alanıda sosyal hizmetlere valilige kaymakamlıga bildire bilirsiniz muhakak bir usülsüzlük vardır anlaşıldıgında nekadar zaman geçsede fark etmez faizi ile ödenen parayı geri alırlar kulaktan dolma şeylere riayet etmeyin öyle kolayca devlet herkese maaş bağlamıyor alabileceginize inanıyorsanız sizde müracat edin ozaman alah kolaylık versin biz sizi gayet iyi anladık fakat size tam anlatamadık

Üst Alt