Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hanede kalan kişilerin sayısı değişirse aylığımız kesilir mi?

bohraz

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar ben evliyim 2022 ve bakım aylığı alıyoruz evde 3 kişiyiz kardeşim eşim ve ben fakat kardeşim artık bizden ayrılacak yani ikameti bizde olmayacak 1. Sorum biz iki kişi kalırsak 2022 maaşımız kesilirmi 2. Sorum eşim benim faydalandıgım sigortadan yani 2022 kapsamındaki
sigortadan faydalanabilirmi Kalem Ablamızın 'da yardımı lazım NOT: raporum %95 ağır ibareli ve başka gelirimiz de yok

bohraz
kişi azalınca ters orantı olarak gelır artmıs olur.mısal 3 kişi 1000 tl gelrı varken kişi başı 335 tl falan ederken 2 kişi kalınca 500 tl olur.eve para giremzken ayrılan kişin payı dagıtılır ve dierlerın gelri 500 er lira olmus olur.o yüzden 2022 maaşı kesılebilir
ebm alıomusnuz 1460 .2 kişi kalınca 1460 / 2 : 730
2022 de kişi başı gelrı 703 tl oldug için 2022 kesılır

Biz 4 kisiydik kardesim 1 sene once evlendigi icin ikametgahini aldirdi 3 kisi kaldik..acaba bildirmem gerekiyormu yoksa sistemde gorunup duserlermi 1 kisi ciktigini

burda bılgılere sahıp olan herkısı bırbırıne yardımcı olurdu..ama daha kımse yardımcı olmuyor...her kes bılgı sahıbı genelde burda..ama dedıgım gıbı kımse artık burdanda yardım cı olmuyor

4 kısıydık ama e devletten nufus kaydına baktım kardesımın kaydı yok sılınmış .o anlamda daha bıldırmeme gerek varmı. e devletten baktıgımda ıkametten dusmuş ordanda dusmustur buyuk ıhtımal ..zaten 3 kısıyız ve elektırık yardımıda 93,88 alıyorum..burda sordugumda herkez 3 kısı 93,88 4 kısı ıse 112 tl elektırık destegı alıyomus...yanı ordanda otomatık dusmus sanırım ıkamet

@Kalem hanım kardesım 2 yıl once evlendı ve ıkamthını aldırdı.4 kısıydık 3 kısıye dustuk...e devletten baktıgımda kardesım ıkamatten cıkarılmıs yanı 4duk 3 kısı olduk...bunu bıldırmemız gerekmı yoksa ordan otomatık olarak gorunurmü

Sorun olmaz o vakit, eve giren gelir kaç lira

852*3=2.556 ₺geçmesin

Engelli Aylığı Yeniden Nasıl Bağlanır

Selamlar cümleten. Aranıza yeni katıldım. Bir sorum olacak. %60 psikolojik engelli abim var. Hanede 4 kişi yaşamaya başlayınca, gelir artışı oldu diye abimin engelli maaşı kesildi. Babam emekli sadece hane içerisinde, üzerinde kayıtlı traktör ve tarla var. Ben annem ve babamı yanıma aldım, adres kaydı ile birlikte. Şuan sadece abim ve ablam ikisi aynı evde yaşıyor. 2022 engelli aylığı abime tekrar bağlanması için nasıl bir yol izlemem lazım? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

(ben)sadece babamın maası var 2324 tl bırde emeklıye verılen ıkramıyenı aylık getırısı olan 166 tlde eklenıce toplam 2490 tl oluyor..evımız kıra bunu daha once beyan etmıstım sydvye..sanırım emsal kıra bedelıde dusuyor o mıktardan

2021 yılı için kişi başı 852*3=2556 sorun olmaz

Derbeder_55
gelırden emsal kıra bedeli düşülüyor.bu bilgilerle bişi olmaz maaşınıza alırsınız

Kucuk80
slm hemşo
yeniden vakfa başvuru yapmanzı gerekıo.heyet şunu sorar.evin geliri ne mısal kıradalar ise kıra nasıl ödenıyo.yeme içme ne ile karşılanıo.2022 hesaplamasında gider gelirden fazla ise o fazlalık gelire eklenıo.misal 1000 tl gelir varken 1250 tl gider varsa aradakı 250 tl gelire eklenır ve gelir 1250 tl olarak hesap edılır
kırada ikamet ediolarsa emsal kıra bedeli gelirden düşülür bu avantaj sağlar

Sanırım 22 şubat 2019 tarihinden sonra: Engellilere "evde bakım hizmeti desteği" için "hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelirin asgari ücretin aylık net tutarının 2/3'ünden az olması şartı" kapsamında yapılan hesaplamaya bayram ikramiyeleri dahil edilmiyor.

-mka Teşekkürler bilgilendirme için hemşom. Vakıfa başvuruyu dilekçe ile mi yapmak lazım, yoksa Cimer aracılı ile yapsam hızlı sonuçlanır mı?

Kucuk80
cimer şikayet ve bilgilendırme için başvurulan yer.sen sydv ye başvuracan orda sana bi belge veriolar onla bazı kamu kurumlarını dolasıon gelır tespıtı için vs vs sonra o belgeyı gerı vakfa teslım edıon .eve heyet gelıo.sorular soruolar falan sonrada biz haber verrık deyip gediolar.en geç normalde 15 gün yada 1 ay sürer cevap yogunluga göre beklemem dersen arada bı sende sorabılırsın ya da e devletten girip bakabilirsin

Üst Alt