Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hanedeki birinin askere gitmesi evde bakım maaşının kesilmesine neden olur mu?

neptün

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
evden birinin askere gitmesi evde bakım aylığı kesilrmi bana kesileceğini söylediler bir fikriniz varmı yeni yönenmelikten bilgisi olan varmı normal er olarak yapacak bilgi veren olursa sevinirim

yeni yönetmelik te evde bakım aylığı alan ailelerin birinin normal askere gitmesi durumunda evde bakım aylığının kesileceğini söylediler bu konu hakkın da bilgisi olan varmı yardımcı olursanız sevinirim alan kişinin dilekçe yazıp feragat etmesi gerektiğini söylediler ne yapmam gerekir lütfen bilgilendirirseniz sevinirim askere gidenin masrafı olmuyormu kesiyorlar önceden kesmiyorlardı

bu sorunun cevabını bende merak ettim evde birinin bakıcı değil se hane halkından biriyse askere gidince hanede yaşıyormu sayılıyor haneden çıktımı sayılıyor durum nedir

haneden çıktı sayılıyormuş dediler ben ona harçlık ihtiyacı olmayacakmı ben anlayamadım lütfen yardım haneden ayrı sayılıyor dediler

[FONT=sans-serif]bu sorunun cevabını bende merak ettim evde birinin bakıcı değil se hane halkından biriyse askere gidince hanede yaşıyormu sayılıyor haneden çıktımı sayılıyor durum nedir yeni yönetmelik ne diyor hangisi doğru haneden çıktımı sayılıyor vatan görevi için gidiyor işin doğrusu nedir [/FONT]

@neptün halen yeni yönetmelik çıkmadı. uygulamada esas aldıkları yönetmelik de yürürlükten kaldırıldı. sosyal hizmetler kanunu ek 7. maddesinde 2-3 sene önce değişiklik yapıldı. bu değişikliğe göre yeni yönetmelik'in yayınlanaması gerekiyor ama henüz yayınlanmış değil. ek 7. maddeye aykırı olmamak kaydıyla mülga yönetmelik'in (yürürlükten kalkan eski yönetmelik) hükümleri uygulaıyor (yeni yönetmelik çıkıncaya kadar).

dolayısıyla bu konuda il mdüürlüklerinin nasıl hareket edeceğini bilmiyoruz.

hanede biri askere giderse, ikamet adresi en son yaşadığı adres olur.. bu durumda askere gitmesine rağmen ikameti sizde olacak. böyle bir durumda da hane gelirine dahil edilmesi gerekecek. ortada yeni yönetmelik olmadığına göre işlemi bu şekilde yapmak zorundalar.

haneden biri askere gittiğinde evde bakım aylığından feragat etmenizi istemişler. bunu sizden istemek hadlerine değil. "aylık kesmeyi gerektirecek bir durum varsa buyrun siz kesin, aylığı kesme gerekçesinizi de yasal dayanağınızla tarafıma yazılı olarak bildirin" de kapıyı kapat çık.

eger aylık kesmeyi gerektirecek durum varsa, onlar aylığınızı kesebilir. ama buna ragmen sizden feragat etmenizi istemek nereden çıktı ya? hadlerine bile değil.

sakın,sakın ha, hiçbir şekilde aylıktan feragat etmeyin. gelsinler gereğini yapsınlar. bu işi de nasıl çözeceğimizi o zaman düşünürüz. şimdilik hanenizde kişi başına düşen aylık gelir 967,27 TL altında mı ona bakın siz. gerisini o zaman düşünürüz.

aynısı bende yaşadım bende yaşadım oğlum askerliğini yaptı teskeresini aldı sorun çıkmadı hatta devam ediyor uzman çavuş olarak yine sorun çıkmadı

uzman çavuş olunca maaş almaya başladıgında hanedeki gelir 967 geçmedi sanırım ama farklı ilde görev yaptıgı halde daha önceki ikametgahındamı saydılar kerimc

geçiyor zaten şuanda 4 ay eğitim görüyor maş alıyor eğimtim gördüğüne dair belge verdik 4 aydan sonra hikamet kaydını alçak şuan sorun yok bakım maşını alıyoruz

[FONT='inherit']@kalem.. evde bakım maaşımı kestiklerini söylediler kesilince haber vermemi söylediniz bu durumda yapmam gereken nedir önceden kesmiyorlardı....

14.03.2018 tarihli BİMER başvurusu üzerine Murat ÖZBEK'in dosyası incelenmiştir. [/FONT]
Yapılan inceleme sonucunda engelli Murat ÖZBEK adına evde bakım hizmetinden yararlanırken yapılan denetimde oğulları Özer Özbek'in 12.03.2018 tarihinde askere gideceği bilgisi alınmıştır.12.08.2016 tarih ve 58134 sayılı yazı ile konu hakkında Bakanlığımızdan görüş talep edilmiş olup; 31.08.2016 tarih ve 94862 sayılı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünün görüş yazısında askerlik vazifesini yerine getirenlerin hane kapsamında dahil olmayacağı kararına varılmıştır.

Bu nedenle hanede iki kişi kaldığından kişi başına düşen gelirin asgari ücretin 2/3'ünü geçtiği tespit edildiğinden engelli evde bakım hizmeti sonlandırılmıştır. Bakıcı aynı zamanda eşi olan Zeliha ÖZBEK ile görüşülmüş olup; oğulları Özer ÖZBEK'in askerlik vazifesi bitince tekrar başvurabilecekleri bilgisi verilmiştir.

evden birinin askere gitmesi hane halkından düşermi normal er olarak gitti

haneden birinin askere gitmesi diğer sosyal hizmetler nasıl değerlendiriyor. Ankara Gölbaşı sosyal hizmetleri hane halkından birinin normal er askere gitmesini hane kapsamında dahil olmayacağını söyleyip evde bakım maaşımı kestiler yeni yönetmelik yürürlüğe girdimi

Üst Alt