Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hangi cihazı alacağımı düşünmekten delireceğim. Yardım eder misiniz?

gamze1988

Üye
Konular
44
Reaksiyonlar
0
benim problem şu şekilde arkadaşlar..
tanı: bilateral ileri derecede snik(H91)
sağ kulak:500hz:70db, 1000hz:80db, 2000hz:95db, 4000hz:100db
sol kulak:500hz:75db, 1000hz:85db, 2000hz:90db, 4000hz:55db
benim kulak kanallarım çok dar.. siemens kanal içi yapılmıştı fakat 2 hafta sonra kanal darlığı nedeniyleymiş arıza yaptı oysa öyle memnundum ki seslerin kuvvet ve netliğinden... audio service markadan kesinlikle memnun kalmadım.. oticon chili yi denedim ama sesler çok yankılı geldi..phonak nadia V için iyi deniliyor sitede deneme fırsatım olmadı daha ama o da pahalı deniliyor.. starkey nasıl sizce? benim eski cihazlarım lisound marka ben hala o cihaz ile duyuyorum kanal içi aslında orta kayıplara göre ama yine de şuan günlük hayatımı bu cihaz ile idare ediyorum..
lütfen yardımcı olun.. hangi cihaz diye düşnmekten kafayı sıyıracağım...

valla bacım senin yazılarına bir kaç gündür şahit oluyorum ama biraz sen bu konulara çok takıyorsun gibime geliyor. Birkeç sefer bu şikayetine dair forum başlıkları görmüştüm de... cevap veren arkadaşlar sana yardımcı olmaya çalışmışlar ama sen biraz takıntı haline getiriyon gibi. Kızma yani bacım :) Soruna gelince en starkey kullanıyorum ve çok ta memnunum. istediğin zaman istediğin ses ayarlarına format attırıp ücret almıyor.Ayrıca yanılmıyorsam 5 ay da pil vermişti. bir ara öyle kampanyası vardı. Nys umarım sorununu en yakın zamanda çözersin. saygılar...

lord 55100
elbette ki kafama takacagım bu konuyu.. alacağım cihazı yıllarca kullanmak için alacağım.. kaçtır denediğim cihazdan memnun kalmadım ve maalesef ülkemizde her iadede bizlerden para kesiliyor.. ayrıca benim ölçüm sonucuma göre yapılan ayar nedense bana çok düşük geliyor.. chilli nins esi yüksekti ama onda da çok yankı vardı.. istediğim gibi bir cihaz hala bulamadım o nedenle takıyorum bu kadar.. takmayayım da ne yapayım..
kgokçe
elbette ki sağlık önemli olan ama emekli maaşı olan biri için fiyatta oldukça önemli..

Anlamadığım ben hiç öyle fazla cihaz değiştirmedim ve ücret ödemedim de babamın emeklisinden yararlandım. Tabii en son alalalı 6 sene oluyor. Şimdi sistem nasıldır bilmem ama her aldığm cihazı hep uzun seneler kullandım. Şimdi kulak içi işitme cihazları çok iyi diyorlar ve memuriyet hayatıma başladığım şu günlerde bir müracaat edip, deneyecem. Sistem nasıl çalışıyor bilmiyorum ama starkey şuanda benim bildiğim tekel firma diye biliyorum; ondan da çok menunum özellikle dijital işitme cihazları daha iyi bana göre yani...
Saygılar...

gökçecim ben değil babam emekli..

lord 55100
ben de 5 sene önce kanal içi işitme cihazı aldığımda devletin ödediği fiyat daha yüksekti.. şuan devlet net 315tl ödüyor.. ben de önceliğimi kanal içiden yana kullanmak istiyorum fakat kulak kanallarım dar olduğu için ve kaybım oldukça ileri olduğu için kanal içi yapılamıyormuş.. senin kaybın kaç acaba?

Üzülerek söylemeliyim ki, her iki kulakta(bilateral) çok ileri derecede sensörinöral(sinirsel) işitme kaybınız var. Bu ileri derece kayıptan dolayı hangi cihazı kullanırsanız kullanın elde edeceğiniz verim sınırlı olacaktır. Maksimum verim elde etmek için kulak arkası (BTE) güçlü bir işitme cihazı kullanmak zorundasınız. Kanal içi cihaz kullanmanız maalesef mümkün değil. Daha öncede belirttiğim gibi kaybınızı karşılayacak hem de bütçenize uygun dijital kulak arkası cihazlar ( Oticon Chili, Phonak Naida III, Widex Senso P38 ve diğerleri ) var. Son olarak şunu belirteyim, Oticon Chili ile Phonak Naida III arasında ciddi bir fiyat farkı bulunmamakta Widex Senso P38 de kaybınıza uygun fakat fiyatı hakkında bir bilgim yok.

olric
geçen günlerde oticon chiliyi denedim fakat bana çok yankılı geldi sesler.. sağ kulağım ameliyatlı teflon piston var kulağımda yıllardır sağ kulağımda cihaz kullanmadığım halde sesleri sanki sadece sağa takılan cihazdan aldım.. sanki soldaki cihaz kapalı gibiydi sürekli.. bir türlü ayarlayamadılar.. bu da bende bir soru işareti bıraktı ister istemez.. o yüzden de kararsız kaldım.. phonak nadia yı da denemk istiyorum.. bu arada widex i de denerim mutlaka.. hangisi ses ve maddiyat olarak uygunsa ona karar vereceğim artık.. bu arada ince hortum ile kulak içine kalıp yapılması seslerin netliğine olumsuz etki eder mi sence? bir bilgin var mı?

Merhaba Sanırım işitme kaybınız oldukça ilerlemiş size Starkeyin power plus serisini öneririm yurt dışında çıkmış fakat
Türkiyeye 2012 de gelicekmiş.Aşağıda linki var inceliyebilirsin
StarkeyPro: X Series Power Plus BTE

Birde böyle bir video var sıvı kalkanı işitme cihazlarında standart olarak kullanılacakmış güzel bir uygulama artık cihazlar sıvıdan etkilenmiyecek.

Starkey HydraShield 2 Technology - YouTube

Orta ve hafif dereceli kayıplara göre üretilmiş cihazlar için ince hortum kullanılmakta ama bahsettiğim cihazlar açısından ince hortum kullanılması uygun değil. Cihazı benimseyememiş olmanız gayet normal aktif olarak kullanmaya başladığınızda işitmeniz zamanla cihaza uyum gösterecektir.

esgok
verdiğin linkleri inceliyorum hemen..
olric
benimseme kısmını ince kalın hortum olayı için mi söylüyorsun yoksa sesin yankılı gelmesi olayından dolayı mı söylüyorsun anlayamadım kusura bakma...

Sesin yankılı gelmesini kastettim. En iyi sonuç için bundan sonraki deneyeceğiniz cihazları kalın hortum ve kulağınıza uygun bir kalıpla deneyin.

denediğim oticon chili zaten kalın hortumdu fakat kalıp kendi kalıbım değildi ama kulağıma uygun kalıpları denediler ellerinde olan.. ses çok yüksekti yükseklik olarak harikaydı fakat sesin yankılı olması ve konuşmaları çok net anlamamam bende soru işareti bıraktı..

gamze meraba ben kanal ici işitme cihazı aldım benim sağ total sol %57 kayıp sol kulağıma AURORA 22 CIC model siemens kullanıyorum gayet memnunum ne cınlama ne ugultu işitmiyorum istersen bu modeli dene derim bu cihazın her türlü ayarını ücretsiz yaptırıyorum cünkü kulagım sesleri alıştıkca cok hassas ayarları oluyor tabi kulagın kayıp oranına göre ayarlar degişiyor bide bu cihasın fiyatı 1200 tl lira bunun 400 lirasını devlet karsılıyor

Yüksek kaybınızdan dolayı mutlaka ki zaman zaman anlamama problemi olacaktır. Cihaza adaptasyon süresi sonrasında anlamama problemi biraz azalacaktır.

tolga4878
benim kaybım 85-90db civarlarında olduğu için kulak içi olmuyormuş.. üstelik kulak kanallarım da dar.

olric
5 senedir kullandığım bu cihaza öylesine alıştım ki bunu netliğini arıyorum illa..bunun açılacak sesi kalmadı maalesef yoksa yeni cihaz almazdım.. 5 sene önce orta kayıptı kulaklarım şimdi ise çok ileri derecede.. biliyorum kulak arkaları ile kulak içi cihazların sesleri aynı değil.. ama yine de netlik arıyor insan...

Yeni alacağınız cihaza da alışacaksınız. Bu arada bahsettiğim cihazın (phonak naida III) feedback(ötme) engelleme özelliği var. Eğer cihazın görünmemesini istiyorsanız saçınızla cihazı kamufle edebilirsiniz.

Cihazı alınca hemen normal duymaya başlayacağınız söyleyen kim? ben her işitme cihazımı değiştirdiğimde en az 3 ayda kulağım alışıyordu. Sen galiba hemen normal insanlar igi duyayım diyorsun. Tabi ki yankı yapacak ama kulak zamanla ona alışacak. Biraz sabırlı olmalısın ve senin bayağı ileri derecede olduğu için yankı yapması normal. Ben kulak arkası güçlü dijital işitme cihazı senin işini görür gibime geliyor...Benim sol da 110 total sağda 89 illeri derecede sensoriyal işitme kaybım mevcut. Solda cihaz yok zaten hep sağ kulakta kullandım ve adeta can simidim...

Nadia s V sp mi daha iyi up mı, fiyatları nedir?

bugün gittiğim işitme merkezi bana nadia s V önerdi.. kaybım sağ kulak 75db sol kulak 90 db.. 2 adet sV için 4500 TL fiyat verdi.. 3 yıl da garantisi varmış.. sizce uygun mu? cumartesi günü cevap bekliyorlar..

Eğer almadıysan gayet uygun fiyat vermişler ... Pazarlıkla 100-200 tl daha indirebilirsin en fazla....
Up daha iyi ... Zaten sana Sp önermek hata olur...
Ne durumdasın merak ettim...

kardeş sımens güzel cihaz ama tercihim resound vea110p ve zgalite dat serileri bunlar önerim sana bunlarıda istanbulda gaesin firması var ordan temin edebilirsin çokda memnun kalıcaksın irtibata geçmek istiyorsan mert_1989_ank@hotmail.com adresini ekle

lord çok güzel cevaplandırmış şimdi kardeş bikere şunu bilicen allahın verdiği kulağa azalara denk gelmez yane sen işitme cihazı alıcaksan ana kulağım gibi duyayım diye düşünüyosan öyle bişe bekleme dunyanın neresinde olursan ol kimse ana kulak gibi bi işitme cihazı vermez %80%90larda bi başarı sağlanır işitme cihazında yane%100 lük bi başarı bekleme çünkü öyle duyuran bi işitme cihazı yok

ve eğer sen ilk takıyorsan cihazı öyle hemen takar takmaz tamam hemen duyucam diye düşüncen olmasın diş yaptıran arkadaşlar vardır dişi yaptırır ama ona alışması için zamanı alır işitmede böyle zamanla alışıcan zaten ilk takıyosan mikrofon gibi kullağından ses çıkar gibi bi ses alırsın ilk başta ama belli bi zaman sonra alışırsın

gamze hanım 3 yıl 4 yıl diye bi garanti var demişse yanlış söylemiş her işitme cihazın 2yıl garantisi vardır 3yıl 4yıl olmas kim veriyomuş öyle bi işitme cihazı getirsinde bakalım cihaza:)

olric peki size bi sorum olcak madem cihazı detaylı olarak tanıtmışsın fedback dediği ne anlama geliyo biliyomusun

Feedback denilen şey , örneğin bir arkadaşımıza sarıldığımızda yada sapka, bere taktığımızda kulaklıktan ıslığa benzer tiz bir ses çıkar bu ses te cidden rahatsız edici bir sestir. Senelerdir analog cihaz kullandım bir arkadaşım bana sarılınca bu ses çıkıyordu bende fazla yaklaşma kulaklığım seni kıskanıyor diye matrağa vuruyordum :)) dijital cihazlarda bu sesin çıkması engellenebiliyor ki gayet konforlu bir özelliktir

sag kulaga naida s5 sp ve ve naida s5 crt de uygun.solkulaga ise s5 up iyi gelir bence.ayrica 4500 biraz fazla

işitme cihazı fiyatları neredeyse 5-6 bin tl...bunların maliyeti ne ki bu kadar pahalı.kullanıcıların daha biliçlenmesi gerekir.bunların çoğu uzakdoğudan geliyor.internetten fiyatlarına baktığınızda ,arada çok fark var...program sayısı artıkça fiyatı yükseltiyorlar.tam bir aldatmaca....

merhabalar benım kulandgım işitme cihazındanmı yada anlama ve ayırt etmede çözümmü yok .sıkıntım bu yardımcı olabılcekmisiniz..

gamze1988 öncelikle geçmiş olsun REXTON denedinizmi isterseniz deneyin derim hemen satın alamak zorunda değilsiniz 1 haftalığına denemeye veriyolar

Aslında çok ileri seviyelerde anlama ayırt etme güçlüğü için tek bir çözüm var.
Duysel gibi kaliteli firmalardan her 2 kulağa farklı marka cihaz kullanmak. Ama karşınızda sabırlı ve işten anlayan odyometrist bulunmalı.
Seneler evvel daha dijitaller yokken bir kulağımda Philips S45 G modeli diğer kulağımda Viennatone diye bir marka vardı ve hayatımda en güzel sesleri o zaman duydum. Ne zaman ki Viennatone bozuldu tamir parası cihaz kadar idi ve 2 kulağa aynı model taktım ondan beridir tam anlayamıyorum.
İşi bilen odyometrist lazım size. Ben Duysel'de buldum. Bir de Maxtone'de. Aktifduyu firma iyi odyocular berbat.
Şuan Naida S 9 kullanıyorum. En kısa zamanda kendimi toplayıp (maddi ve iş açısından) farklı 2 marka deneyeceğiz. Dijitallerde nasıl olacak diye.

Üst Alt