Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hangi hastalıklar sonucu malulen emekli olunur?

genelinsan

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
Araştırmalarıma göre:
-Organ nakli, Kanser, Sinir hastalığı, Şeker hastalığı, Uykusuzluk, Otizm, Yürüyememe, Parkinson, Alzheimer, MS, Bazı psikiyatrik hastalıklar, Kalp yetmezliği, sindirim sistemi hastalıkları, astım, koah, uyku bozukluğu, solunum cihazını kullanan, verem.

Bu hastalıklar, malulen emekli olmaya yetiyormuş. Ne kadar doğru?
Örneğin sinirsel hastalıklardan hangilerini kapsıyor? Polinöropati, skolyoz, sinirsel kas hastalığı, vücutta sinirlerin işlevini zamanla kaybetmesi vs. kapsıyor mu?

Bu konuda sağlam tecrübeli kişilerin güncel yorumlar yapması çok faydalı olur.

Fark ettim ki, malulen emekli konusunda çok feci bilgi kirliliği var.

Malulen emeklilik için işi çok sağlam tutuyorlar futbol tabiriyle topun çizgiyi geçmesi değil fileyle buluşması gerekiyor , zaten sıkıntılı bi emeklilik işi imkansızlaştırıyorlar spastik paraparezi den evin içinde tuvalete zor gidiyorum malul değilsin dedi SGK düşün yani eğilip ayakkabımı giyemiyorum ya düşersem kalkamam çünkü.

Eserin79 hadi ya. Bazen insan "Bu doktorlar kör mü?" diyor.
12 ile 18 aylık verilen uzun süreli hastalık raporu varmış. O nasıl alınıyor?
Kaç yıldır çalışıyorsun?
Engel oranın nedir?
Vergi indirimi yaptın mı?

Yaşın 38'miş. Benim 40 yaşında 15 yıl primim doluyor. Daha 10 sene var. Sabah işe gitmek için zor kalkıyorum. Uzun mesafe yürüyemiyorum. Malul olamıyorum. %70 engel, 2'ci derece vergi indirimi, 1898 gün prim var.

Uzun süreli hastalık raporunu bilmiyorum 2004 yılından beri çalışma hayatındayım 4000 prim günüm var vergi indirimi için yeni müracaat ettim işsizim %60 raporu bu yıl Nisan ayında aldım

Eserin79 2004 giriş yüzde 60 ile 18 yıl ve 4000 güne tabisin gün dolmuş hayırlısıyla 2022 yılında emekli olabilirsiniz
5f0298665c5c3e9f76d54377bfb940f9.jpg

SM-N9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İşsizim derken, 4000 gün primi yapıp işten mi ayrıldın? Vergi indirimi kabul edilirse 4000 gün pirim yeterli oluyor sanırım.

İşten çıkarıldım tazminataız olarak Nisan başında sonrada durumum iyice kötüledi işyeri ile mahkeme devam ediyor

Ülkeyi yöneten zevat fi tarihindeki bir seçim öncesi medya aracılığı ile MALULEN EMEKLİLİĞİ ÇOK KOLAYLAŞTI şeklindeki algı operasyonları yapıp, her zaman yaptıkları gibi bu milleti yine kandırdılar. Öyle abartılı haberler özellikle yapıldı ki, sanki en küçük hastalığı olan emekli edilecek. Aynen bu algıyı yarattılar.

Yasaya göre güya bir çok farklı hastalıktan da malulen emekli olunacak diye yaygara koparttılar ama UYGULAMIYORLAR kardeşim.

Hepsi dalavere.

Seçimler geçtikten sonra sanırım SGK'ya emir vermiş olmalılar ki... Sgk bir sürü ıvır zıvır bahaneler üreterek malulen emekli etmiyor.

(Etmediği gibi, daha önce malulen emekli olmuş olan binlerce kişinin de maaşları kestiler. Onların bazılarının emekliliği 2006-2010 yılları arasında fetö ile ortakken şaibeli olabilir ama gerçekten engelli olanları bile iptal ettiler. Ama şu anda kendilerine yakın olanları çok rahat emekli ediyorlar. Yani, şaibe halen devam ediyor aslında).

Adam tekerlekli sandalyede ama onu bile etmediklerini biliyorum ama kendilerinden olan bazı tanıdığım şahısların PSİKOLOJİLERİ BOZUK-ŞİZOFREN diyerek çok kolay malul ettiler.

Birisi sapasağlam adam, ağrısı sızısı yok ve çalışabilecek durum ve onu malul ediyorlar ama tekerlekli sandalyede yaşayan adamı etmiyorlar.

Kimse sakın buradan yok öyle değil de, yok böyle de demesin boşuna.

Kendi yakın çevremden bu iki örneği verdim.

Bunlarda adalet falan yok.

O yüzden...

o hastalıklar listesine sakın aldanmayın.

Sayın oturanboğa yönetmelik cetvel tamamda 10 yıl bilfiil resmî işle iştigal ettim ve bilirimki hükümlerin çoğu yorum odaklıdır burada yanlış olan çalışma hayatına başladıktan sonra özür/ engel Durumu teşkil etmişse Velevki yürüyüş duruş bozukluğu ayakta durup merdiven çıkamama sözkonusu ise kişiye yardımcı olunmalı bilirsinizki engelli istihdamı özellikle ayakta çalışanlara yapılır.

bana hacettepe emekli olamaz dedi zar zor maaş bağlattık

Üst Alt