Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hangi işitme cihazı yaz aylarında daha rahattır?

şiyar88

Yasaklı Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar, 6 yıl aradan sonra 2 kulağım için işitme cihazı alacağım. Bu gün işitme cihazı satış yerine gittiğimde bana Resound markalı cihaz önerdi. Henüz Dr.a gidip rapor almadığımdan baya zamanım var ve ne almam gerektiğine dair fikirlerinizi rica ediyorum.

1. Sorunum ki çözümünü bulamadım henüz; 2-3 gün üst üste 12şer saat cihaz kullansam kulağım ağrıyor... Dr kulağımın hava alması gerektiğini söylüyor.

2. Sorunum ise yazın ki D.bakır çok sıcak olur; biraz terlesem cihazım çalışmıyor artık. Ben çalışmasını istiyorum...😊

İşitme cihazı satış yeri kulağımın hava almasına çözüm bulamadı ama tere ve suya dayanıklı cihazın yaz konusundaki şikayetimi gidereceğini söyledi. Tanesi 5 bin 2 tanesini almamı önerdi. Kredi kartı üzerine almayı düşünüyorum. Şikayetçi olduğum durumlara yönelik tavsiye edeceğiniz cihaz varsa benimle paylaşmanızı rica ediyorum.

Yıllar önceki odyo testini hatırladığım kadarıyla sağ 85, sol 65 işitme kaybı mecvut. Raporda mixt tipi işitme kaybı ve kronik notları vardı.

benim cok begenerek hic tamir bakim gormeden 7 yil sapasaglam kullandigim cihazim resounddu.
bu simdiki oticonuda 6 yildir kullaniyorum begensemde resound diyorum gene almak istedigim:)
siz cift alacaginiz icin cok indirim yaparlar pazarlik ederseniz.
zaten kulaginizin hava almasi lazimmis. sizde devamli takmayin cihazi. ben koklear implant kullanirken bi CEDIS KUTUSU almistim. icine tabletini koyup cihazi onun icine koyuyor cantaya ativeriyordum cihazi canim kullanmak istemeyince. sizde oyle yapin isterseniz. nemden cok etkilenmez cihaziniz.
simdilerde cihazlarin hepsi nano diyolar ama:pne kadar olsada terleyince en azindan cihazi kurulayip hortumu degistirmek gerekiyor.

Teşekkür ederim yanıtınız için. O cihazın 2019 kataloğunda tanesi 6800 görünüyordu. Tanesini 5 bine indirince içimden dedim herhalde onunki 2019 model değildir, ondan bu kadar düşebildi. Aksi halde nasıl bu kadar düşebilir ki deil mi?

belki dikkatinizi cekmistir cihaz reklamlarinda cift cihaz tek cihaz fiatina diye:)size az bile indirim yapmislar ama doviz bu kadar istikrarsiz yukselirken onada bisey diyemiyoruz.
cihazinizi ayarliyacak iyi odyometrist denk gelir, iyi verim alirsiniz cihazinizdan insallah.
bide ne kadar suya neme dayanikli diye reklem verselerde buna ben hic inanmiyorum. kendimiz onlem alacagiz neme karsi.

Havalandırma oluyo cihazda isteğe göre yapılıyo onu yapmazsa kulağında tıkanıklık hissi olıyo benimki açık kanallı havalandırması adı ventilasyon

Bugün selis işitmeye gitcem bakcaz cihazıma içini temizlicek bide fitresi çabuk çıkıyo

Diyarbakırda nem yok denecek kadar az. Fakat çok sıcak olduğu için insan çabuk terliyor. Saçlarımdan ter cihaza aktı mı cihaz duruyor. Nem değil de ter sorunu benimki.

Geçen yıllarda bu forumda bunu okumuştum ve kulak kalıbını deldirmeye götürdüm ( Bahsettiğiniz bu sanırım) bende pek bir fark olmadı. Havalandırma konusunda bende kulağın kendisi sıkıntılı. Herkeste yok bu sorun.

galiba bu ventilasyon deligi ileri isitme kaybinda yapilmiyor. ben kac cihaz kullandim hayatimda boyle ventilasyon deligi gormedim kaybim cok ileri.
sizin kulaklarda iltihap sorunu filan olmasin. agriyor diyorsunuz. bu cok tehlikeli oluyormus.

şiyar88 iki çeşit havalandırma oluyo birine tıpa koyuyolar bide açık kanallı oluyo delik geniş oluyo seninkini geniş yaptırcan açık kanallı dicen

Çok sıcaklarda herkesinki terler benimde terliyo

Aşırı sıcaklarda kullanma dışarda

ileri isitme kaybinda cihazi her zaman cikaramiyoruzki pluviacigim. buna cozum kagit mendille terledikce kuruluyorum cihazi. yanimda yedek hortum cikarip bunu degistiriyorum.

GRAHAM BELL çok sıcakta takmasan olmuyomu kapalı yerde tak

Havalandırma varmı seninkinde

Bende korumaya çalışıyom cihazı baya çok sıcakta rahatsuz ediyo zaten yağmurdada takmam dışarda çıktığım vakit

orayi hic sorma:) sen ne kadarda olsa sokakta filan cikarabilirsin. ben ses duymadigim icin asil disarida hic cikarmiyorum.
bunada cozum buldum kendimce:pcirkin oluyor ama:(araba altinda kalmaktan, biri bisi sorunca salak gibi andavalli olmamak icin ; kulak arkasini kurtariyor cihazi kulagin ustune getiriyorum. baya ferahliyor:)koskoca naylon kalip yapiyor ne yapsada:(

GRAHAM BELL canım benim kıyamam sana şifan bol olsun

Cihazda olmazsa ne halt yeriz çok alıştım ben:(

Allah korusun seni herdaim

Benimkide kulakiçi daha beter:( sıcaklarda

GRAHAM BELL Evet iltihap oluyor, o teklikeli olan benimki de...
Pluvia Açık kanal bilgisi için teşekkürler, bunu diyeceğim onlara. Aşırı sıcaklarda oluyor evet, çıkarmaktan başka çare yok ama işte çıkarınca duymuyorum.

Üst Alt