Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Hangi işitme cihazını almalıyım, karar veremedim. Önerileriniz?
Selamunaleyküm
işitme cihazı alıcam ama hangisini almalıyım bilemiorum. starkey desting 400 kullanıyordum, sorun yapıyor.
daha önce siemens vardı onu şimdi takıyorum.
yeniden iyi bir şey alayım istiyorum...
oranım tam kaç bilmiyorum şöyle açıklayayım. normal sokakta takmıyorum normal sesle konuşulduğunda sorun yaşamıyorum. çok kısık konuşulunca duyuyor ama anlamıyorum. t.v. izlerken yüksek ses açmak zorunda kalmamak için takıyorum. yani 24 saatin 5 saat ortalama cihazlayım. evde takmıyorum. sokakta takmıyorum. biriyle konuşacağımda bazen takma hissi duyuyorum.
hangisini tavsiye edersiniz
starkey'i sevmedim. balıkesirdeyim. fazlada yer yok
[FONT=Verdana]Seninde düşünmediğin gibi kesinlikle starkey alma. Bende starkey kullanıyordum sık bozuluyordu, servisleride rezil ötesi 5-6 gün sürüyordu almam, ki İstanbul'dayım, anadoluya ne zaman gönderiyorlardır Allah bilir. [/FONT]
[FONT=Verdana]En son gene bozuldu, cihaz sorunsuz çalışıyordu,duymamda sorun yoktu yani, sadece boru sesi gibi bir ses gelmeye başlamıştı, götürdüm merkezine tamamen bozup bana geri verdiler. Üstelikte tamir parasını faturayı alıp, yaptık dedikleri için ödemiştim, denemeden ödeyerek hata yaptım yani, geri de vermediler. Üstelik pişkin pişkin yapamadıklarını söylediler, ancak bu kadar oluyormuş vs..Bu kadar oluyor dedikleride cihaz çok az çalışıyor, üstelik verdiğimde olmayan başka bir ses çıkartıyor. Ancak telefon açıp gelin yaptık şu kadar para getirin demesini bildiler. İnsan ilişkileride sıfır, gide gele çok gözlemledim her gelene zavallı muamelesi yapıyorlar. Herkes mağdur oluyor. [/FONT]
[FONT=Verdana]Mecburen yeni cihaz aldım, şu anda siemens kullanıyorum, yalnız henüz yeni aldığım için yorum yapmam yanlış olur. Sözün özü,kesin olan birşey varsa, starkey almayında ne alırsanız alın.[/FONT]
[FONT=Verdana]Ayrıca konu açılmışken işitme cihazı kullanmak zorunda olanlar resmen sömürülüyor, ufacık cihazları fahiş fiyatlara alıyoruz. Bugün içinde o kadar kapsamlı elektirik devreleri olan , cep telefonları, bilgisayarlar, laptoplar bile bu kadar etmiyor. En büyük kulak arkası cihazlar 250 tl’den başlıyor, küçük kanal içiler 1.000 tl’den başlıyor ortalama. Bu cihazların içinde bir mikrofon, bir alıcı, birde pil yuvası ufak elektrik aksamı var. Sağlık tabi mecbur alıyoruz, fakat gerçek maliyetlerinin üzerine adaletsiz oranda kar koyup, çok pahalıya satıyorlar. [/FONT]
----------
Ayrıca kardeş, yazdıkların kadarıyla işitme sorunumuz aynı, bu da % 50-55 arası bir kayıp demek. İşgücü kaybı oranıda %19-20 'ye denk geliyor.
merhaba arkadaşlar. abim için bir işitme cihazı almamız gerekiyor ilk defa kulanıcak. bursada bir hastaneye gitmişti gaes işitme merkezine yollamışlar test için. işitme cihazı kullnaması gerektiği ortaya çıktı. open fit türü bir cihaz önermişler ses ayarını otomatik olarak yapıyormuş fiyatı 2000 tl. aslına bakarsanız oldukça yüksek oldugunu düşünüyorz. bu cihazı önerir misiniz ve devlet hastanesine gitsek sgk bir kısmını karşılar mı ne yapmamız gerekiyor? bilgilendirirseniz çok sevinirim. teşekkürler.
arkadaşlar işitme cihazları hakkında güvenilir ve bilindik markaları tavsiye ediyorum. analog cihaz yerine digital cihaz almanızı öneririm. fiyatlar konusunda da markaya ve cihazın teknik özelliklerine göre fiyat değişir. her firmanın ayrı bir fiyat kataloğu var sonuçta ama fiyatta en önemli konu kesinlikle işitme kaybınızın derecesidir. cihaz kullanmayı ihmal ettiğiniz her gün size artı fiyat olarak dönebilir. hatta total durumuna gelen işitme kayıplarında trilyon verseniz bir faydası olmayacaktır. dudak okumakla yetinmek zorunda kalınacaktır böyle durumlarda.
tabiki bir işitme kaybının total olması basit değildir. Fakat duyuyorum ama anlamıyorum diyorsanız bir işitme merkezine gidip işitme testi yaptırmanız gerekirse her 6 ayda bir tekrarlatmanız yerinde olacaktır.
İşitme kayıpları, işitme cihazları hakkında aklında soru işaretleri olan arkadaşlara elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım. Mesaj atarak bana ulaşabilirsiniz. Sağlıklı günler
----------
ortasekerli;
balıkesirde sesim işitme merkezi taşınmadıysa eğer devlet hastanesinin ordaydı.
valla ben bitane kullanıyrrumm dijital kanl içi ufakk uzun zmandırrrrr bu 5 yıl falan olduu...hiç servise göndermedim bu zmankadarr ve ahlaende kullanıyorumm allah nazarlardan saklasınn gzlerdenn.. ama markasını bilmiyorummm kardeşimm bu zamankadarda kalıp hiç değiştirmedim benim kanal içi. markasına bakayımmm sana söylerim arkadaşımm. çünkü ben menunum kendimdnn. istanbuldan aldımmm yaptırdımmm ...yaavv ben çok aptalımm galibba cihazımınn markasını neden bilmiyorummmmtövbe tövbeee
neden? arkadaşımm ben yılda bir kere değiştirsemm kalıbınıı büyülteceklerr en iyisi böyle kalsınn acaba bir sakıncaası varrmıı eğer değiştiriisemm ne kadar ücret giderr zaten gecenlerde servisçiyle kavga ettimmm işitme cihazınnn ortasındaki yayyı çıkarmıştımm yara yapıyorr neyse adama verdimm bakımını yap ddimm gitmişş yay takmışş 30 lira par aistediiii çkarıp yayıı verdim ona üstüne 5 lira üstü kalsın dedimmm çıktımmm mnayk bunlarrr beni aptal zannediyorlarr
anlıyorum. şimdi şöyle anlatayım. dış kulak yolunun genişlemesi veya daralmasının yanında kalıbın yıpranması söz konusu. kalıp fiyatları 25 - 30 lira sanıyorum ama istanbulda daha ucuz olabilir. çünkü kargo ücreti filan gerek kalmıyor. kalıbın yıpranması yada içindeki hortumun kirlenmesi işitmede %30a varan pürüz oluşturabilir arkadaşım. kalıbı istediğin firmadan yaptırabilirsin. güler yüz ve samimiyetine inandığın kazık atmayacak bir yere git yaptır derim
Beyazgeceler isimli arkadaşımız kanal içi dijital işitme cihazı kullandığını ve memnun olduğunu söylemiş , siz ise kulak arkası işitme cihazlarında geçerli olan kalıp ve hortum ile ilgili olması gerekenlerden bahsediyorsunuz
----------
Sayın Myra08,
Open Fit şeklindeki dijital işitme cihazlarından, en kaliteli markalarda dahi 1200TL'den başlayan fiyatlarla Bursa'daki işitme cihazı temsilcilerinde rahatlıkla bulabilirsiniz. SGK dijital işitme cihazları için, gerekçesi belirtilerek '' Dijital işitme cihazı kullanması uygundur'' şeklinde bir devlet hastanesinden heyet raporu aldığınızda size bir kaç ay içinde brüt 350TL ödeme yapar.
sevgili online odyoloji
ben tam 2 yildir ayni kalibi kullaniyorum otme falan yapmiyor hic bembeyaz yeni yaptirilmis gibi
odyologlar genelde hic olmazsa yilda bir yaptirin diyorlar
kullananlarda rengi kahverengiye donunce yaptiriyoz diyorlar
ah bide su hortum milleti hemen deforme olmasa
hemen hemen hergun yikarim kalibimi aya kalmadan ayriliveriyor hortumun kaliba gelen yeri sertlesiyor bide mecburen odyometristin yolunu tutuyorum
kalip olcusu aldirma derdi olmasa yaptiricam ama hafakanlar basiyor olcu aldirirken
online odyoloji; haklısınız ben gözden kaçırmışım kanal içi olduğunu. uyarınız için teşekkürler. Ama onunda kabin değişimine ihtiyaç duyduğunu hatırlatmak isterim.
selam arkadaşlar ;
ben digimerden orta ve ilri kayıplar için acon 32 phf cihaz aldım ben aldığımda 1100 tl idi 3 sene önce hala aynı cihaz var yeni teyzeme 700 tl ye aldık süper bişi hiç arıza yapmadı ses kalitesi süper digital deil analog ama cidden süper benim sol kulakta duyma 0 sağda yüzde 30 ve harika duyuyorum tavsiye ederim bi denemekte fayda var bana iyi gelen başkasına gelirmi bilmem .
yaa lütfis senin birşey sorcam senin sağ kulaktaki kaybınmı yüzde 30 eğer öyleyse sağdaki duyma orta derecede yani ileri derrecede değil öylemi bende izmir den almak istiyorum ama hiç bir yeri bilmiyorum
----------
yaaaaaaaa biri bana yardım etsin çıldırmak üzereyim ileri derecede işitme kaybım var yüzde 80 falan kulak içi veya kanal içi işitme cihazı istiyorum manisada istediğim gibi bulamadım izmirden bana adres verebilirmisiniz en iyiysini istiyorum lütfen nereden bulucam
slm arkadaşlar, bende yeni işitme cihazı almak istiyorum kulak içi ama
%85 db yukarı kayıp kulak içi işitme cihazları var mı?varsa hangi modeli iyidir.kullanan arkadaşların dikkatine.
yelizim ben bu aralar emeklilikle ilgili sıkıntı yaşıyorum burayı takip edemedim ben cihazı çıkarınca hiç duymuyorum istersen izmire gel buluşup aldığım yere gidelim acayip yardımcı oluyolar indirim bile yapıyolar ben çok memnunum cihaz çok dikkat emeyince görünmüyo bile...
ben kanal içi kullanıyorum markası ORL dir 3 sendeir hemen hemn kullanıyorumm daha bir kötülüğünü göremdimm işitme sorunumm illeri dercede değil dir ama biri 35 diğeri 45 tir tahnmminnen öyle hatırlıyorummm
Arkadaşlar,şuan starkey destiny 400 kulak arkası kullanmaktayım.maalesef kalıpta vertikasyon yani hava alması için delik olmasına rağmen yeterli havayı sanırım alamdığından dolayı iltihap yapıyor.antibiyotikle geçiyro.tekrara takınca tekrarlıyor.
gözlük tipi alayım dedim çok kalın sırıtır dediler
kulak arkası olup kıvrık hortum yeri ip şeklinde olan ucu mikrofon galiba olan nano mu cic mi diyorlar ondan alayım diyorum.pahalı alamıyacam.
en uygunu şuan hangi firma ve modeli?yaklaşık ne kadar?kampanya olan var mı?kullandığından daha güçlü olması gerek.
lütfen yazın hemen almaya niyetlendim.
teşekkürler...
sana o kadar oneride bulunan oldu ya parana kiyacak ya ameliyat olacaksin bu muskulpesentliginle
git hacettepe gibi universite hastanesine ayila bayila elustunde tutulur baha tabir edilen ameliyatli sacin oldugu yere kutu takip duyarsin arti bedava
ameliyat bedava cihaz bedava dicekler doktor yetistirmek icin bide bunun saticilarina reklam mevzusu oldugun icin
eh iyi bi duyarsin belkim ama paranda cok kiymetli be kardes
ic cihaz bozulabilir dis cihaz bozulabilir ondan sonra ayikla pirincin tasini
eh bunlar takiuldiktan sonra malum firmanin ozel musterisi olursunuz artik yedek parca pahali bilmem pil pahali cihaz bozuldu o pahali onlari karsilamak sana duzer bunu aklindan cikarma
ilk takilirken hersey gulluk gulistanlik cebinden para cikmayacak