Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
merhaba arkadaşlar uzun zamandır kanal içi analog cıhaz kullanıyordum sol kulağımda sağ kulak için cihaz denedim verim alamadım sağ kulak ileriderece işitme kaybı var sağ kulakta hiç cihaz kullanmadım bana hep kulak arkası önerdiler bende kulak arkası kulanmak istemiyorum iyi biz uzman montaj yapabılen firma arıyorum hangi marka işitme cihazı ses kalitesi doğaldır işitme cihazı kullanan aekadaşlardan bilgi almak isterim en güvenilir durust satıcı neresi yardımlarınızı bekliyorum tesekkurler
Nasıl bir cihaz önerirsiniz diye sormuş olsanız burada da herkes size kulak arkası derdi. Malum bizlerin durumu ortada, iyi duyduğumuzu düşündüğümüz cihazlarla bile duymakda zorlandığımız çok fazla anlar olabiliyorken o verimi bile alamayacağınız cihazı seçerek hata yapmış olmaz mısınız ?
bana hep kulak arkası dediler fakat ben kanal içi istiyorum 15 yıldır sol kulakta analog cihaz kullanıyorum sağ taraf hiç kulanmadım sağ kulak için düşünüyorum fakat burada kalıbı montajı yapacak kişi onemli yapılabılır tabı hangi marka daha iyi cok deneme yaptım sağ kulak verim alamadım iyi bir uzman montaj yapabılen kişi lazım bana kulak kanalı geniş yapılabılır öneriniz varmı marka veya şirket
Ankara da selis işitme cihazı vardı geçmişte teyzeleri ile muhattap olmuştum hep ve o zaman yaptırdıkları kalıplar filan kaliteli olurdu fakat kendisi vefat etti yeğenleri bakıyor bildiğim kadarı ile. Ben de sizden daha farklı sayılmam 25-26 yıl oldu cihazımı değiştirmedim ve kulak içini en baştan bana önermedikleri için almamıştım. Geçenlerde telefon ettim cihaz değiştirmeyi düşündüğüm için phonak'ı artık satmıyoruz ama oticon widex var onlarda güzel cihazlar dedi kaldı öylece. Ankaradaysanız bir uğrayıp görüşün. Kanal içleri ile ilgili malesef tecrübem yok
ben istanbuldayım siz 25 yıldır analog cıhazmı kullanıyorsunuz benım gibi ne marka sizinki kulak arkasımı kulanıyorsunuz anolog cıhazlar ses daha yuksek ve daha doğal bir çok yerde denedım dıjıtal cihazlarda verim alamadım kulandım anolog cıhaz cok ıyı zaten sorun analogdan dıjıtale gecmek zor sıkıntılıymıs bende uzun zamandır sol kulakta kullanıyorum tesekkur ederım
Bu zamanda analog cihaz kullanani okuyunca inanin cok sasirdim acaba uretimde analoklar varmidir
Hic tahmin etmem
Kucuklugumde kac tanesini kullanamamistim bu abaloglarin ordan hatirliyorum
Sitede analogdan dijitale gecenlerin sorun yasadigini okumustum ilk geldigim yillarda
@tolga35, İşitme cihazlarında analog dijital diye o şekilde bir sınıflandırma yapmak bana çok doğru bir yaklaşım gelmiyor aslında ama evet dijital dediğimiz türden. Bende bir fark olarakda aslında kemikden daha iyi duyduğum için gözlük tipi analogdan buna geçmiştim. Hala verdiğim parayı düşününce içim acır arabayı satıp, üzerine para ekleyerek almıştım çünkü. Ama bugün kablosunu filan bulsam yeniden ayarlatma şansım olsa tabi bir de kol saati lazım yine kumanda için. Yeni cihazlara tercih edebilirim sanırım. @GRAHAM BELL inde belirttiği gibi kanal içinden alabileceğiniz verim sınırlı. Teknoloji çok ilerledi parçalar çok küçüldü olarak görüyor olabilirsiniz belki ama işitme cihazı gibi konularda parçalar eskidende böyle küçüktü. Ben 1995 de Aselsanda staj yaparken orada ilk kez görüp tanıştığım parçalarla, bizim normal elektronikde kullandığımız malzemeler örneğin dirençler, kondansatör vb gibi parçalar eşşekle pire gibi farklı boyuttaydı. Çok uzun zaman elektronikde büyük parçalar yine devam etti tabi ama işte işitme cihazı gibi şeyler zaten bugünki gibi minimal yapıda olmak zorudaydı yani çok değişmedi. Sadece o tarihlerde böyle telefonlar da olmadığı için bluetooth yada telefondan ses ayarlama gibi şeyler çıktı denilebilir. Ben de o yüzden kulak arkasından daha iyi verim alabileceğinizi belirttim zaten. Hayatımı topu topu 2 cihazla geçirdiğim için yeni cihazlarla çok fazla tecrübem yok ama babamınkini denediğimde onun telefondaki modları ile benim modlar arasında çok fark var. Ben modları değiştirdiğimde bariz şekilde farklar olmasına karşın babamınkinde yine o da phonak olmasına rağmen öyle bir fark yok gibi. Ve maalesef yeni cihazlar bire bir %99 aynı belki ama yazılımsal özelliklerini sınıflandırıp çok daha pahalıya satmaya başlamışlar. Bana kalırsa cihaz alırken en fazla dikkat edilmesi gereken hususda o yazılımların etkisi. Ama tembelliğimden mi yeni cihazlara artık çok fazla para ödemek istemediğimden mi bilmiyorum gidip cihaz denemedim hala kendime. Yoksa artık telefon konuşmaları için benimde almam şart. Telefonum bile 10 yıllık Diğer telefonları duyamadığım için..
analog cıhazlar sesi en doğal verendır dijıtal suzgecten gecırıp verıyor o ladar pahalı cıhaz denedım dıjıtal analog gıbı hıc olmadı ben bu analog cıhaz alırkende 15 yıl once kulak arkası demıslerdı ama cok uzman bır kısı vardı o kanal ıcı yaptı cıhazı on numara tabı o kısı sonra ulasamadım kapandı orası yanı uzman bır kısı yapabılır kulak kanalı genıs benım yapılabılır kucuk guclu hoporler koyuyorlar cok arastırdım yanı artık olursa kanal ıcı yaptırcam deneyecegım once olmadı son care kulak arkası alacagım 90 bın te lık cıhaz benım kulandım analog cıhaz gıbı olmadı yanı cok fark var tesekurler
Sesin analogda doğal olması plaklar için geçerli ama işitme cihazında pek değil. İşitme cihazı kaybınıza ne kadar uygun ayarlanabilirse size o kadar doğal gelecektir. Analog cihazlarda ayar çok sınırlı. O yüzden analog mu dijital mi sorusunun yanıtı çok net.
Kulak arkası mı yoksa içi mi sorusunun yanıtı sizin kafanızda biter. Kim ne derse desin siz almak istediğinizi alırsınız. Yalnız bu iş tavsiye ile olmaz çünkü sırf kendi kulağı alışmış diye analog cihazı öneren dahi çıkabilir karşınıza. Bunun yolu denemekten geçer. Deneme imkanı sadece işitme merkezlerine yamulmakla sınırlı değil. Örneğin ben kaç kere cihaz takası yaptım. kaç tane sıfır kaç tane ikinci el cihaz alıp sattım sorsanız ben bile sayamam. Tek tavsiye : uğraşın oluyor.
Kulak arkasi ile kanal ici farki kafada nasil biter bunu anliyamadim simdi
Odyo odasinda mukemmele yakin duyarken disari cikinca masal aleminden normal hayata donuyosun sirasinda
Bir kom8kce benzetmede ben yapayim
Analog cihaz dijitalden iyi diyenlerin isitme kaybi yok onlarin sadece duyamadigi durumda dedektiflik yapmak icin isitme cihazi kullanacak