Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hangi koda karşılık aracınıza hangi özel donanımı yaptırdınız?

OturanBoğa

Yönetici
Konular
678
Reaksiyonlar
1,409
SÜRÜCÜ/SÜRÜCÜ ADAYI VE ARAÇLARA İLİŞKİN KOD TABLOSU (Sağlık Bakanlığı 01/01/2016)

Avrupa Birliği uyum çalışmaları gereği temel alınan orijinal doküman:
DIRECTIVE 2006/126/EC OF THE EUROPEAN PARLIAMENT AND OF THE COUNCIL
of 20 December 2006
on driving licences (Recast)
(Text with EEA relevance)

______

Sürücü belgelerine kısıtlama kodu yazılması uygulamasından sonra bayağı bir belirsizlik ortaya çıktı. Hangi koda hangi donanımın karşılık geldiğini kimse bilmiyor!

Bu konudaki güncel deneyimlerinizi lütfen bu başlıkta paylaşalım.

Hareket kısıtlılığı hangi uzuvlarınızda?
Ehliyetinizde hangi kodlar yazıldı?
Ne tür donanımlar takıldı? (Lütfen birkaç foto ekleyin mesajınıza)
Nerede yaptırdınız, kaç TL ödediniz?

Not: Lütfen bu başlık sadece bu soru-cevaplara dair olsun. Diğer tüm mesajlar KOŞULSUZ VE AÇIKLAMASIZ OLARAK silinecektir.

Mrhb daha önce sitede paylaşmıştım ama başlığın altında tekrar yazmak istedim.sol kol dirsek üstü amputeyim.

10.02 Otomatik vites
35.04 Direksiyondan sağ eli çekmeden kullanılabilen kontrol cihazları
40.14. Tek elle/kolla işletilen alternatif uyarlanmış direksiyon sistemi
47. İki tekerlekli araç kullanamaz
78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir
102. Ticari araç, resmi araç, ambulans kullanamaz

Bu kodlarla otomatik aracımı sinyal sağa geçirilerek ve topuz takılarak aldım.
istanbulda yaptırdım maliyeti 1500 tl

Ortopedik engelliyim. Kemik yapısı zayıf olduğundan deformeler var. Buna bağlı olarak 9 operasyon geçirdim.
Boy uzatma operasyonu bunlardan biri. Dışarıdan bakıldığında boy kısalığından ve biraz aksama dışında bir problem görünmüyor.

Engellilik oranım %56
Ehliyet kodlarım: 47. İki tekerlekli araç kullanamaz
102. Ticari araç, resmi araç, ambulans kullanamaz
31.04 Zemin yükseltme (Bu kod benim pedallara ulaşmamı nasıl sağlar anlaya bilmiş değilim.)

47. İki tekerlekli araç kullanamaz : Aman lazım değil.
10.02 Otomatik vites : Araç zaten otomatik.
25.08 Soldaki hız pedalı : Normalde otomatik vitesli araç kullanabiliyorum fakat mühendis beyimiz yok illa gaz pedalı sağ taraftan sol tarafa alınacak dedi ve sol tarafa gaz pedalı yaptırdım kullanmıyorum....

25.09 Hız pedalının tıkanmasını önlemeye ya da aktivasyonunu sağlamaya yönelik önlem : Ehliyetimde bu kod var ama nedir bilmiyorum yapılmadı.

35.03 Direksiyondan sol eli çekmeden kullanılabilen kontrol cihazları : ( Sağ tarafta olan silgi kolunu sol tarafa uyarlandı ) Fakat elimi kullanabiliyorum takılan aparat kola zarar veriyordu söktüm. Aparat ayrıca sadece aşağı yukarı hareket ettiriyor ama kol cam silgisinin çalışması çevirerek kullanılıyor. Güzel ülkemin güzel mühendisleri...

10.04 Uyarlanmış vites kolu : Vites sol elime göre uyarlanmasıydı fakat aldığım arabanın direksiyonunda vites kulakçıkları olduğu için yeterli bulundu vites sola uyarlanmadı.

64. Araç hızı Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 100 üncü maddesinde belirtilen hız sınırlarından 10 km daha az olmalıdır :

78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir :

102. Ticari araç, resmi araç, ambulans kullanamaz :

103.05 Beş yılda bir sağlık kontrolü :

Not : Raporda yazacak yer kalmadı olsaydı heralde bütün kod ları yazacaklardı...

Proje çizimi, TSE onayı, Gaz pedalı sağdan sola alınması, Sağ taraftaki silgi koluna aparat takılması 850 TL mâl oldu... ANKARA

Son düzenleme:
47 iki tekerlekli araç kullanamaz
10.02 otomatik vites
33.01 elden tertibatlı gaz-fren

10.02 otomatik vites 25.08 soldaki hız pedalı 20.03 sol ayağa uyarlanmış fren pedalı 102 ticari araç resmi araç ambulans kullanamaz.

Merhabalar arkadaşlar bugün komisyondan raporumu aldım mevcut ehliyetimin sadece otomatik vites olduğunu söylememe rağmen çok bilmiş doktor hanımefendi 10.02 ve 35.04 kodlarını yazdı,

Şimdi ben aracı alıp tertibatını yaptırsam işlemleri hallettikten sonra bu sinyaldeki tertibatı çıkarsam bi sıkıntı olur mu çünkü sinyali kullanabiliyorum bu aparat boşu boşuna olacak yani aracı sadece otomatik vites olarak kullansam bi sıkıntı olur mu?

Ebsrn

Merhaba Hayırlı olsun,

Malesef kafalarına göre yazıp onların dediğine göre yaptırmak ( MECBUR )' undayız. Arabamla gittim ruhsatımı gösteriyorum arabam dışarıda bakın işte anahtarım dememe rağmen kendileri çalıp kendileri oynadılar. :mad:

Yukarıda yazdım raporda yazacak yer kalmadı olsa daha neler yazacaklardı kim bilir...!!! Sağ elimi kullanabiliyorum ve şimdiki araçlar herşey otomatik, ona rağmen sağ silgi kolunu sola alınmasını yazmışlar... Kolu sadece aşağı yukarı hareket ettirmiyorsun ki çeviriyorsun da ( yağmurun hızına şiddetine göre ve arka cam silgisi de çevirmeli çalışıyor ) :) Komedi gibi...

Velhasıl kelâm ben muayeneden sonra sinyal koluna takılan aparatı söktüm... Her muayeneye giderken geri takmanız gerekiyor aparatları.

Sağ kol brakial pleksus
Ehliyetimde 10.02, 47 ve 78 kodları yazılı.
Aracım pazartesi günü teslim edilecek. Takılan donanımlar: direksiyon topuzu, sağ silecek koluna takılan çubuk ve vites kolunu sol koldan işletmeye yarayan bi tertibat. Resimleri yok elimde
Ehliyetimde otomatik vites ibaresi olmasına rağmen tertibatlı araç yapıldı ben de anlamadım:)
Bunları proje, onay vs dahil 3400 tl verdim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ben %75 Spina Bifida hastasıyım, sol ayak bileğinde güç kaybı ve hareket kısıtlılığı var. Sağ ayak sağlam ben pedallara rahat basabiliyorum. H sınıfı ehliyetim vardı, hem değiştirmek hemde Otomatik vitesli araç kullanabilir raporu almak için gittim bana

102. Ambulans, ticari araç veya resmi araç kullanamaz
31.03 Pedallar ayak yardımıyla çalıştırılmadığında hızlanma sistemi ve pedalların tıkanmasını önlemeye ya da aktivasyonunu sağlamaya yönelik önlem
32.01 Tek elle idare edilen kombine fren ve hızlanma sistemi
35.05 Direksiyon ve hız ile frenleme mekanizmalarının kontrolünü kaybetmeden idare edilebilen kontrol cihazları

Kodları ve yanında B + A2 ehliyeti alabilir yazdılar.

Şimdi ben bu raporla ÖTV'siz Tertibatsız otomatik vitesli araç alabilir miyim?
Alamazsam bu tertibatların hepsini yaptırmak zorundamıyım?
Çünkü, anladığım kadarıyla hem ayrı pedal, ayrı elden gaz fren tertibatı var.

35.04 ve 40.11 için proje dahil ne kadar maliyet olur acaba

Sol Alt Ekstremite Orta Form Polio Sekeli.

Ehlitet kodları
47 İki tekerlekli araç kullanamaz
78 Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir
102 Ticari araç, resmi araç, ambulans kullanamaz

Ehliyet sınıf
B

Sınırlı kullanım kodları: #01.06, 102, 78#
Tıbbi nedenlerle verilecek kodlar #31.03, 32.01, 35.05#

Arkadaşlar bu kodlar tam olarak ne oluyor, gözlük, ambulans ve otomatik, orası tamam.

31.03 Pedallar ayak yardımıyla çalıştırılmadığında hızlanma sistemi ve pedalların tıkanmasını önlemeye ya da aktivasyon sağlamaya yönelik önlem (Bu tam olarak ne oluyor?)

32.01 Tek elle idare edilen kombine fren ve hızlanma sistemi (Bu anlaşılan elden gaz ve fren)

35.05 Direksiyon ve hız ile frenleme mekanizmalarının kontrolünü kaybetmeden idare edilebilen kontrol cihazları (Bunu da tam olarak anlamadım?)

Bunların mümkünse görselleri ve ne işe yaradıklarını belirten açıklamaları söyler misiniz?

Sol el bilek kein bock kemik curumesi teshisi kondu ameliyat oldum sonuc alamadim
Ehliyet alabilir b sınifi
Sınırlı kullanim kodlari
47
78
102
50
Arac uyarlama kodları
10.02
35.04
Raporumda özel tertibatli arac kullanabilir ötv indiriminden faydalanabilir deniyor.
Garanti olsun diye ozelge istedim ozelge olumsuz ciktiozel gede deniyorki sol el bilek extansiyonu 40 de limitli itibariyle otv indiriminden yararlanamassiniz

47 İki tekerlekli araç kullanamaz
43.01 Normal görüş sağlayacak yükseklikte, direksiyon ve pedaldan normal uzaklıkta sürücü koltuğu
10.02 Otomatik vites
104 Sürücü kursunda otomatik vitesli araçla eğitime ve sınava katılarak sertifika alanlar sürücü belge sınıfına uygun sadece otomatik vitesli araçları kullanabilir.
78 Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir
102 Ticari araç, resmi araç, ambulans kullanamaz
35.02 Direksiyonu bırakmadan kullanılabilen kontrol cihazları
32.01 Tek elle idare edilen kombine fren ve hızlanma sistemi

kodları ile silecekler sola alınıp,
gaz-fren elden tertibat donanımı yapıldı.

10.02 otomatik vites
03.02 ortez-protez
102 resmi araç ambulans kullanamaz
103.04 3 yılda bir sağlık kontrolu

25.08 Soldaki hız pedalı

Fiat bayiinde aşağıdaki tertibat takılıyor;

sol_gaz_pedali.png

sağlık problemlerinizle birlikte yazsaydınız keşke kodlarınızı. bu şekilde pek yardımcı olamadı. sağ diz altı protez kullanan birileri var mı ehliyet yenilemiş. merak ettim kodlarını.

Teribat taktıran arkadaşlar biraz fiyat bilgisi paylaşabilir mi ?

Youtube bugün bu konu ile ilgili video attım. Özel tertibatlı araç ve takılan özel aparatlar diye . Alpaslan Batıgün gidip bakabilirsiniz . Direksiyona topuz ve sağ silecek kolunu sola geçirecek aparat . Çekici dahil 2000 TL istanbul

ahhh zeki ülkemin zekasız mühendisleri sadece bizlere eziyet olsun diye varlar.. tamam bazı karara ve kodlar mantıklı engeline göre ama okuyorumda yazılanları bazıları gerçekten uzay yolu fantezisi gibi. :) bende 1,5 hafta oldu raporumu zeytinburnu il sağlık komistyonuna verdim hala çağıran olmadı.. nasip kısmet bakalım bana neler yazacaklar.. bu arada benim ellerimde parmaklarda ve ayak bileklerimde iki ayağımda çok afif dışa doğruluk var. el parmaklarımda ise parmaklar düşük sanki hafif yumruk yapmış gibi ama kullanımımda hiç bir kısıt yok düz vites otomatik motorsiklet kullanmam da sorun yok

mdursun Aramalarını bekleme sen ara. Beni aramadılar. Ben aradım falanca gün gel heyete gir dediler gittim.

Çok haklıymışsın arkadaşım. Geçen cuma aradım ve şok oldum. Durumu hakkında bilgi almak istediğimi çağırılmadığımı sorduğumda bana evrağınızda eksiklik vardı hastaneye raporunuzu geri gönderdik ordan bilgi alabilirsiniz denildi eksiklik nedir sorduğumda uzman görüşü yazılmamış denildi, aslında geri zekalı doktorlardan söyledim bakın böyle sorunlar yaşanıyor lütfen görüşlerinizi doğru ve eksiksiz yazın dememe rağmen böyle oldu. Neyse İstinye devlet hastanesini aradım sağlık kurulunu evet rapor bize geri geldi malum şimdi Bayram üstü bayramdan sonra sizi arayıp bilgi vericez denildi ağzıma çok şey geldi de zor tuttum söylememek için bakalım bayramdan sonra ne olacak işin kötü tarafı 03.09.2018 tarihine ehliyet değişimi için nüfusdan randevu almıştım iki ay önce oda kaçacak ve iki ay daha randevu verecekler 🤣🤣 sadece gülüyorum bura Türkiye

Direksiyon sınavında zorluyor mu hocalar deneyimlerinizi yazarmisiniz fren gaz ayarı ele uyarlanmış olanlarda

Arkadaşlar bugün kurul raporum geldi ve bana verilen araç uyarlama kısmında yeni kodlar;10.2 /33.2 verildi ama benim önceki (gaz fren elden tertibatlı) eski raporumda yazıyordu buna göre 33.1 kodu verilmesi gerekmiyormuydu 33.2 baktığımda dışardan güç ile diye belirtiyor, ilerde sıfır araç alırken veya şuan vergi indirimi için(MTV) maliye sorun yaparmı acaba
Tertibatım gaz fren elden,sağ elimle kumanda edebildiğim tertibatım sağ tarafta

Üst Alt