Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hangi kurumun maaşları daha yüksek?

ulugbey

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Merhaba,

Benim merak ettiğim bir husus vardı.ÖMSS sonucuna göre tercihde bulunacağız rabbim öncelikle hepimizin gönlüne göre versin tabi ama ben kendi fikrimi söyleyeyim maaşı en yüksek hangi kurum veriyorsa orayı tercih edeceğim.Diyanet,Sağlık,Meb,Maliye hangi kurumun maaşı daha yüksek acaba?

Maaşlar eşitlendi. Aynı derece ve kademede maaşlar hemen hemen aynı.

lisans mezunu kaçıncı kadrodan işe başlar ve maaşı ne kadardır diye sorayım o zaman

9/1 den başlar ancak maaşları tam bilmiyorum , yeni zam geldiğinden.

9/1 mii ooo çok düşük hocam benim ales ve üds de var. ünide arş. gör. olsam 5/1 den başlıyorum zaten..

bilgi için çok sağol

maaşlar eşit sadece evli-bekar-çocuk yardımı gibi farklar mevcut ortalama verirsek yeni atanan bir memur en az 1680 den başlar en çok 1800 alır.

Kurumdan kuruma farklıdır bana göre.Bende kamu kurumunda çalışıyorum şu an ama dediğiniz gibi maaşlar eşit değil arkadaşlar.

maaşlar eşitlendi.sadece mesai ücretinden fark eder.bazı kurumlarda mesai ücreti var,bazılarında yok.lisans mezunu 9/1 den başlar,önlisans mezunu 10/2 den başlar,düz lise mezunu 13/3 ten başlar.meslek lisesi mezunu 12/3 den başlar.

gerçi mesai ücreti de 2013 yılından itibaren tüm kurumlarda kalkacak.

5/1 yada9/1 pek farketmez.Kadronun niteliğine bakar maaşlar.Üniveriste belediye ve savunma bakanlığında genel idare hizmetlerindeki memur en düşük maaşı alır.bonusu olmaz..Bekar Vhki arkadaşım zamdan önce 1600 alıyordu..

para ne ki insanın elinin kiri
neyse inşallah hakkımızda neyse o olsun.iyi olan kazansın dedim kazananlar oldu

Merak Eden arkadaşlara MEB Lisans 9/2 (2 yıllık memur ) Brüt 2222,34 lira, Net 1776.45 lira (Eşi Çalışmayan ve 1 cocuk) Yeni zamla beraber Brüt 2466,45lira ve net 1943,11 lira

Not: 3. Derece %40-60 vergi indirimi dahil.

insanoğlu nankör işte atandıkta maaşımız kaldı ama açıkcası bende merak etmiyorum değil tipik insanoğlu nankörlüğü işte :mad:sağlık bakanlığında çalışan memurlar döner sermaya farkı alıyorlarmış doğru mu ki?

Allah memur olayım yeter diyene iş versin inş. böyle diyen zaten iyi maaşta alır görevde de yükselir Allahın izniyle.

bizim kurumda şirket elemanalrı var.. zannediyorum 900 tl maaş alıyorlar. dolap indir kaldır vs.. aklınıza ne kadar iş gelirse beden güçü kullandırıyorlar. pestilleri çıkıyor. onlar napsın acaba bende bunu merak ediyorum.

maaştan daha da önemlisi huzurdur arkadaşlar, huzurlu ortamda uzun vadede çalışmak mümkündür ama huzur yoksa maalesef...

böyle fantezilere vakit harcayacağınıza tercih kılavuzunun yayınlanması için baskı yapsak, gerekli yerleri telefon, faks, mail yağmuruna tutsak daha iyi olmaz mı acaba

memur olursan inşallah,piknik isteriz izmir efesi abicim.

Umarım bu maaş soranlardan ziyade memur olayım da yeter diyenler ve manevi yonden ihtiyacı olanlar memur olur!!

Herkes memur olsun İnşallah memur olmayan kimse kalmasın

tılafsınlı kardeş eskiden bunu beddua olarak derlermiş :D düştüğümüz hallere baksanıza...

şimdiden hayal kurmayın kazanıp yerleştirme olursa plan yaparsınız.

sağlık bakanlığı bekar lisans mezunu memur 9/2 derece 1012 lira maaş + 530 döner başkada bir ödeme yok hepsi bu.gıh sınıfında eğitimin önemi pek yoktur lise mezunu bekar memur maaşıda 13/3 derecede maaş 1006+ 530 döner sermaye.Mutemetim bu bilgiler kesin ve doğrudur sadece aile yardımı + çocuk yardımı + özürlü vergi indirimlerini ekleyerek maaşta artış düşünebilirsiniz. bu sene ki zamlar henüz hesaplanmadı. 4+4 biliyorsunuz 2012 için zam. vergi indirimi olmayan memurlar için temmuz ağustosta maaştan kesilen vergi oranı %15 den %20 ye yükselir .(yıllık brüt kazanç toplamı 10.000 TL ye kadar %15 üstüne ise %20 kesilir) yani temmuzdaki %4 artış olacak ama %5 vergi dilimi yükselecek yani yıllık zam aslında %3 oda 45 lira gibi bir rakam olur tahmini yani bu yılki toplam maaşlar yükarda belirttiğim şartlara göre 1600 olur.Memur olacak arkadaşlara şimdiden hayırlı olsun.

arkadaşlar benim merak ettiğim ise su biz bu sınavla teknik kadroya giriş yapabilecekmiyiz bu 1 ikincisi ben su anda tedaşa bağlı calısıyorum ama kadroda değilim tekniker abilerimin aldıkları maas dudak ucuklatıcı seviyede acaba bizimde böle olma sansımız var mı ben önlisans elektrim elektronik mezunuyum eğer öle bişey olursa ucak modunda olacağıma eminim :D

meslek lisesi veya teknik eğitim veren bir meslek yüksekokulundan mezunsanız teknik kadroya geçebilirsiniz.teknisyen olmadan ,direkt teknikerliğe geçiş biraz zor.önce teknisyen olmanız lazım.

Üst Alt