Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hangi marka ve model işitme cihazını almalıyım?

hakanankara

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İşitme kaybım var ve muayene oldukdan sonra cihaz almaya karar verdim. Odyolojik test sonucunda saf ses ortalaması-hava sol 63 sağ 67, kemik sol 62 sağ 65 ;konuşmayı alma eşiğ sol 60 sağ 65 ;konuşmayı ayırt etme sol %52 sağ %48 . ben açık kanal kulak arkası bir cihaz istiyorum, marka ve model konusunda kararsızım. Kaliteli ve iyi bir cihaz almak istiyorum. Özellikle Widex ve Oticon markaları hakkında bilgi edinmek ve daha iyi markalarıda bilmek isterim.
Yardımlarınız için teşekkürler.

merhaba.videx clear.oticon agil mini rite,phonak naida s crt

Phonak, oticon, widex, bernafon ve unitron gibi iyi markaların bayilerini gezip deneyin, beğendiğiniiz alın. Phonak markası için arya işitme yi tavsiye ederim adresi mithatpaşa cad 70/1 . Ben orada cihazımı ayarlattım ve memnunum. Gittiğim diğer phonak satıcılarından daha iyiler. Değişik markalardan kendiniz seçim yapınız.

çamlıca;

size bir sorum var camlica
simdi bu nadia 5te 4 program diyor
siz bu 4 programin hepsini yukletebildinizmi bu nadia 5 e hadi bir program telefon modu
bir program normal cevre sesleriyle konusmayi anlama
bir programi cevre sesleri olmadan normal konusmayi anlama
digerine ne yuklettiniz
birde bu yuklenen programlar siz butona basmadan kendi kendine mi kayicak
ben bunu cozemedim
bir kerede ince ayarlari yaptirmistim eski resound canta 780 d cihazima
bu phonaklarda bi talihim gulmedi sizin ayarlar sabit duruyormu yazarsan bu nadia 5 cihazi olanlar icin bilgi olur maalesef ayar iyi olmayinca verdigimiz paralar cope gittikten baska acaip strese sebeboluyor:(

sevgili shukufe sen niye stres oluyorsun ki, bırak satanlar stres olsun! asla yılmadan gerekiyorsa her gün git ve içine sinen ayarı yaptırıncaya kadar peşlerini bırakma. dünyanın parasını verdiğin cihazdan azami memnuniyeti sağlamak en doğal hakkın...
benim naçizane önerim dördüncü programa da MT (yani hem dışardan gelen sesleri alsın ve hem de telecoil modunda olsun) yüklet..

Ben de MT kullanıyorum ear hook için. Telecoil+mic programı olarak geçiyor phonakta.

Bendeki ilave programlar
1- Müzik(akustik) programı ( kafa kulaklığı ile kullanmak için )
2- Telecoil+mic programı ( telecoil kullanımı için).

Telecoil çok rahat. Kafanızda kafa kulaklığının verdiği baskı, terleme ve ıslık (feedback) gibi sorunlar yok. Hem de sesler çok daha net. Özellikle insan seslerindeki netlik belirgin.

İlave programlara geçiş için cihazda basmalı çalışan düğme var. Resimde cihazın ortasındaki yuvarlak düğme program seçmek içindir.

images

Buna ilk basışta tek bir sinyal sesiyle 1. programa geçiş yapıyor. 1. programda iken düğmeye basınca iki defa sinyal sesiyle 2. programa geçiyor. En fazla dört manuel program yüklenebiliyor. Dört program da yüklü dersek dördüncü programdayken tekrar düğmeye basınca bir melodi çalıyor ve otomatik programa dönüyor.

Naida V de bir de otomatik telefon programı var ancak pek işe yaramıyor. Cihaz bir mıknatıs algılayınca bu program geçiş yapıyor. Telefonlarda bu mıknatıs bulunur. Ancak bu program istikrarlı çalışmıyor. Uzun süre telefon modunda durmuyor ve otomatik program geri dönüş yapıyor. Ben pek verim alamadım. Otomatik program olduğundan kendi çalışıyor. Shukufe istersen bu programı dene. Bu program ayrıca manuel program olarak da atılabiliyor cihaza. Ancak bu program cep telefonlarında pek işe yaramıyor bende. En rahatı telecoil kablosu kullanmak.

Ayrıca insan sesleri ile ilgili programlar otomatiktir. Kendiliğinden geçiş yaparlar. Diğer programlar manueldir elle geçiş yapılır.

Naida V de otomatik insan sesi programı olarak da üç program bulunur

1- Sessiz veya sakin ortamda konuşma programı. Gürültü olmadığı müddetçe bu program çalışır.
2- Gürültülü ortamlarda insan sesini anlama programı. Hem gürültü hem de insan sesi algılandığında bu programa geçiş yapılır ve çift mikrofon modu kullanılır.
3- Sadece gürültü algılandığında cihaz gürültüyü kısar ve rahatlığı öne çıkarır.

Bu üç program arasında sürekli ortama göre geçiş yapılır. Bu üç progamın her biri manuel olarak da cihaza atılabilir.

sevgili hunsan niyemi stres oluyorum
cihazi takmayinca cinlamalar berbat mecburum cihaza hatta o 950 lira bakimina vermek istemedigim cihazi sildim biiki orasini burasini sikistirdim tornavidayla eh ses geldi az bisey onu taktim bunun sesleri yuksek olunca onunlada ehh iste insanlar ko nusurken bisey anlasilmiyor azicik sesle:)

camlica simdi kistirdim sesleri rahatsiz etmiyor benim kulakta iyi bi kafayi yemis acikcasi:(bu rahatsiz etmeyen seslerdede konusmalarin yarisi yutuluyor:( olsun genede eskiden guzel oldu benim icin biriki daha gidersem eminimki duzelecek ama
iste butona basarak kanal degistirme olmuyor dedikte ee bu eski cihazlar gibi degil hemen gelmicek program dedi galiba onuda pek anliyamadimya
basiyorum bekliyorum zaten o az zamandada galiba 1 progrRAM OLMUS GALIBA SESLERDE HICBIR DEGISIKLIK OLMUYOR
BENIM ANLADIGIM BU OTOTMATIK KENDI PROGRAM DEGISTIRMESI IYI BISEY DEGILMIS
bizim kulagimizin kahyasimi cansiz cihaz dimiya:) cihaz neden bilicekmis bizim ne istedigimizi diyesim var
yeni model cihazlar degilde su istedigimizi yukletap saBIT DURAN CIHAZLADAN BAKICAM ARTIK

Naida da sabit program kullanabilirsin . Eğer gürültü programlarından hoşlanmıyorsan o zaman sakin ortamda konuşma programı ( ingilizcesi calm situations ) cihaz açılışında çalışacak şekilde programlanabilir. Bunun ayarı var ve cihaz açıldığında normalde otomatik program başlar fakat bunu bu şekilde değişitirebiliyorlar. Bu değişiklikten sonra da sürekli sabit bir program çalışıyor.

Otomatik program daha avantajlı bence. Mesela otobüste dolmuşta cihaz gürültü kısma programına geçiş yapıyor ve başınız şişmeden yolculuk yapıyorsunuz.

İlave programlar hazır gelmiyor. Ayrıca yükletmelisiniz. Standart ayarlamada bu düğme programları boştur. Basınca da bir değişiklik olmaz.Ben söyledim ayar sırasında müzik ve telecoil programını ayrıca yüklettim.

Üst Alt