Ben de MT kullanıyorum ear hook için. Telecoil+mic programı olarak geçiyor phonakta.
Bendeki ilave programlar
1- Müzik(akustik) programı ( kafa kulaklığı ile kullanmak için )
2- Telecoil+mic programı ( telecoil kullanımı için).
Telecoil çok rahat. Kafanızda kafa kulaklığının verdiği baskı, terleme ve ıslık (feedback) gibi sorunlar yok. Hem de sesler çok daha net. Özellikle insan seslerindeki netlik belirgin.
İlave programlara geçiş için cihazda basmalı çalışan düğme var. Resimde cihazın ortasındaki yuvarlak düğme program seçmek içindir.
Buna ilk basışta tek bir sinyal sesiyle 1. programa geçiş yapıyor. 1. programda iken düğmeye basınca iki defa sinyal sesiyle 2. programa geçiyor. En fazla dört manuel program yüklenebiliyor. Dört program da yüklü dersek dördüncü programdayken tekrar düğmeye basınca bir melodi çalıyor ve otomatik programa dönüyor.
Naida V de bir de otomatik telefon programı var ancak pek işe yaramıyor. Cihaz bir mıknatıs algılayınca bu program geçiş yapıyor. Telefonlarda bu mıknatıs bulunur. Ancak bu program istikrarlı çalışmıyor. Uzun süre telefon modunda durmuyor ve otomatik program geri dönüş yapıyor. Ben pek verim alamadım. Otomatik program olduğundan kendi çalışıyor. Shukufe istersen bu programı dene. Bu program ayrıca manuel program olarak da atılabiliyor cihaza. Ancak bu program cep telefonlarında pek işe yaramıyor bende. En rahatı telecoil kablosu kullanmak.
Ayrıca insan sesleri ile ilgili programlar otomatiktir. Kendiliğinden geçiş yaparlar. Diğer programlar manueldir elle geçiş yapılır.
Naida V de otomatik insan sesi programı olarak da üç program bulunur
1- Sessiz veya sakin ortamda konuşma programı. Gürültü olmadığı müddetçe bu program çalışır.
2- Gürültülü ortamlarda insan sesini anlama programı. Hem gürültü hem de insan sesi algılandığında bu programa geçiş yapılır ve çift mikrofon modu kullanılır.
3- Sadece gürültü algılandığında cihaz gürültüyü kısar ve rahatlığı öne çıkarır.
Bu üç program arasında sürekli ortama göre geçiş yapılır. Bu üç progamın her biri manuel olarak da cihaza atılabilir.