Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hangi odyometriste guvenmeliyim?

login

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
Hastanede test yapan odyocu bir de cihaz satin aldigimiz yerde ayar yapan odyocu var.Odyolog ya da odyometris her neyse..Simdi bu iki odyocudan hangisine guvenecez.Test mi yanliş yoksa ayar mı? Her ikiside yanliş ya da dogru da olabilir tabii.

Hastaneler odyometri veya gerekli görülen testinizi yapar gerekli testleri kbb uzmanı doğrultusunda yapar.İşitme cihazı merkezine odyometri testinizle beraber gidersiniz odyometrist işitme testinize göre işitme cihazınızı ayarlar belirler.Odyometri testi subjektif bir testtir.30 dk arayla ard arda yapılsa eşikleriniz 5-10 Db oynama yapabilir.Farklı merkezlerin sessiz kabini cihazı odyometristin teste hakimiyeti testi etkilemektedir

stjodymfatiharioz

istme testine hicbir zaman guvenmemeli yani cihaza dogru ayar yapabilecek odyometrist.
tam ayar olamsi icin dogru olcum.
birde olcum cihazlarinin bakimini aksatan merkezler olunca.

stjodymfatiharioz

Odyometri testi subjectif ise odyometrisin yaptığı ayarda objectif olmayacaktır.Bu testlerde 5 10 db hata oluyorsa odyometrist de ayar yaparken 5 10 db hata yapabilir demektir.

login

:)gene logilik. sana ilave;kulak kepceside 3 5 db degistirirse,tutun bakalim:(5 db olcumden, 5 ayardan, 5 db de kulak kepcesinden yanilma payi:(ehhh zaten kulak yannis duyuyu,bide yannis program yukle:mad:
ahhh vahhh biz sagirlaaaar......

Ben kendim odyometristim sormak istediğiniz bişey varsa cevaplayabilirim

Üst Alt