Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hangi okulu tercih etmeliyim bilemiyorum, kafam çok karışık. Yardımcı olur musunuz?

Gamzzee

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben bu sene üniversite sınavına girdim psikoloji bölümünü isterken dönem içerisinde hastalıklarımdan biri nüksetti işler umduğum gibi iyi gitmedi tekrar bir ameliyatla yüzleşmek zorunda kaldım ve ben Hacettepe sosyoloji bölümünü kazandım.Ama sorun bu değil sorunum şu ki ben okula nasıl gideceğimi bilmiyorum bu gün Yenimahalle belediyesi ile görüştü annem ulaşım imkanlarının olmadığını söylemişler. Okulda engelliler birimi var ve semtlere servis varmış ancak bu sene olur mu tekerlekli sandalyem için uygun olacak mı bilmiyorum babam araba almak için başvurdu ama ben onun sürekli yok 3 yıllık yok 5 yıllık borcun altına girdik nasıl yapacaz nasıl ödeyeceğiz iğnemelerinden bıktıım. Babamla zaten aram hiçbir zaman iyi olmadı önceleri o beni kabullenemedi şimdi ise çocukken ki yaşadıklarımı ben kabullenip unutamıyorum ve işin açıkçası biz hiç iyi bir baba kız olamadık olamayacağız zaten olmak için uğraşmıyorum artık. Şuan ne yapacağımı bilmiyorum her şeyi sineye çekip araba almasına izin versem nasıl gideceğimi hiç bilmiyorum. Çünkü henüz doğru düzgün araba kullanamıyorum. Kardeşim başka bir şehirde üniversite okuyor ve ek tercihlerde onun yanını yazmak istiyorum daha doğrusu ben her zaman bunu yapmayı düşünüyordum ancak annem izin vermedi bu duruma benim puanımın altında bir bölümü okumamı istemedi bence o da bu kadar olacağını benim bu kadar üzüleceğimi babamın sürekli konuşacağını beklemiyordu şimdi sorum her şeye rağmen Hacettepe sosyoloji ye mi yoksa ek tercihlerde başka bir şehirde kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler gibi bölümler mi yazmalıyım:confused::(

bence diren ve hacettepeye git.babana da fazla acı çektirme.......ama karar senin

bazı şeyleri duymazdan gel gönlün hangi bölümü okumak istiyorsa onu seç yanlız unutma seçeceğin bölüm hayatına yön verecek şimdiden başarılar

Benim bildiğim, herhangi bir bölüme yerleştiysen ek tercih hakkından yararlanamıyorsun.

Arkadaşım bir yere yerleştin mi. Unutmamak lazım ki hiç bir sağlık problemi yaşamayan ailelerde de babalar böyle davranabiliyor, bu kişilik meselesi. bence engelinle bağdaştırma. özellikle ergenlik döneminde baba kız çatışmalarının çok olduğunu gözlemliyorum. benim düşüncem hacettepe sosyoloji senin için. hem hayata ve ailene farklı bir bakış kazandırır senin için. ve gelecekteki ülke ve insan ilişkileri göz önünde bulundurulursa engelli statüsünden atanacağını da düşünüyorum. illa psikoloji olmasına gerek yok.

Üst Alt