Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hangi otomobili kullanıyorsunuz? Artıları, eksileri, kullanıcı tavsiyeleri nelerdir?

Konular
44
Reaksiyonlar
11
Merhaba arkadaşlar. Bu başlıkta araç kullanan arkadaşlar veya yeni araç alan arkadaşların hangi marka model aracı kullandığı, aracın artıları-eksileri, kronik arızaları, uzun yol-şehir içi yakıt ve performans verileri gibi bilgileri paylaşırsak yeni araç alacaklar için güzel referanslar olabilir. Araçların fiyatlarını da yazabiliriz fakat ülkemizde fiyatlar o kadar hızlı artıyor ki bugün yazılan fiyat bir hafta sonra farklılaşabiliyor.
Benim aracım
Passat Variant 1.6 TDİ DSG Elegance 2019 Model. 21 Ocak 2020 tarihinde teslim aldım.
Şuan 13 Bin Km'de. Şehir içinde hep kısa mesafede kullandığım için yakıt tüketimi 8-9 lt arası değişiyor. Uzun yolda 110-120 Km/h hızlarda 5 lt'nin altında yakıyor. Ben genelde performanslı kullandığım için (140-150) 5.5-5.8 arası yakıyor.
Araçta 1600 CC motor ve 120 PS güç var. Ağırlığı ise 1550 kg. Bu kadar ağır kasaya bu motorun yetip yetmeyeceği konusu beni almadan önce düşündürüyordu fakat kullandıktan sonra performansı beni şaşırttı. DSG şanzımanın da tabi performansa etkisi çok. Gayet yeterli. Uzun yolda yüksek hızlarda bile motor sesi hiç yok denecek kadar az. Araç sessiz ve gayet konforlu. Yol tutuşu gayet güvenli hissettiriyor. Aracın bagajı tahmin edeceğiniz gibi çok geniş, fazlasıyla yeterli. İç mekan olarak da çok ferah.
Donanım olarak en üst paket olmasına rağmen beni pek tatmin etmedi. VAG grubunun genel politikası malesef.
Araçta Hayalet Gösterge, Discovery Pro Navigasyon ve Multimedya, Alcantara deri, elektrikli ısıtmalı ön koltuklar (Şöför koltuğu masajlı), Panoramik cam tavan, 18 dartford jantlar, İntellux led matrix farlar, dinamik kayar led sinyaller, Otomatik bagaj kapağı (kumandadan ve içerden açıp kapatma özellikli) vs.
eksik donanımları ise Şerit takip asistanı ve adaptif cruz kontrol.
Ben tekerlekli sandalye kullanan bir engelli olarak bu aracı tavsiye ederim. Gayet memnunum. Allah hayalinizdeki aracı almayı nasip etsin inş.

Ben de 2017'de (fiyat sınırlaması gelmeden önce) Passat Variant Highline 1.6 dizel otomatik almıştım. Çok memnunum.

Sen 2019'da fiyatı nasıl tutturdun da alabildin? Bu modeli alamıyoruz artık diye biliyorum ben.

Fiyat: https://prnt.sc/tme7ic

Abi 357 binden 303 bine çektiler. yanlışlıkla mı yaptılar yoksa fiyatları bu kadar esnek mi bilmiyorum :). Normalde sınıra çekemiyoruz dediler. Ben biraz ısrarcı olunca Doğuş Oto merkezin bu tür durumlarda bayilere destek çıkması durumunda belki aracı sınıra çekebileceklerini söylediler. Bir gün sonra arayıp aracı alabileceğimi söylediler. Ben de hemen kaporasını yatırdım. Şuan fiyatı 434 bin olmuş.
Aracı Ocak 2020 yılında aldım

2016 Astra k 1.4 t dynamic araç çok iyi özellikle performans olarak hatchback olduğu için bağaj 380 lt ancak donanım dan memnun edici şerit takip ve çarpışma önleme fren özelliği 7 in multimedya ekranı tabela algılama ikaz uyarı sistemleri yararlı. Radar sistemli hız sabitleyicisi olabilirdi koymamışlar birde led matrix olmalıydı excelans pakette led matrix le geliyor

Merhabalar, passat 1.6 business 2019 aralıkda aldım, araçdan gayet memnunum

Selamlar,

Ben sürekli bu konuda yazmıştım. Ama konular çok karıştığı için özellikle yeni arkadaşlar görmüyorlar: Aracın fiyatına bakmayın. Sınır üstü alınmaz demeyin. Araç Bayinin elinde ise, eski kurlardan alınmış ve stoklarda varsa, Bayi/Distribütör o aracı biran önce elden çıkarmak istiyorsa, 50.000 TL de indirim yapılır, 80.000 TL de.

Siz almak istediğiniz aracı seçin, kararlı olun ve net konuşun.

Başlık konusu ile ilgili olarak:

Ben 2018 Dizel Otomatik Tucson Elite kullanıyorum. Konfor odaklı süspansiyon sistemi, 7 ileri çift kavrama vitesinin diğer çift kavramalara göre başarısı, 7 yıl garantisi, 500 litrenin üzerinde bagajı ve iç hacminin geniş olması sebebiyle tercih ettim. Çok memnunum.

Hundaı tuscon n line 174 bine aldım çok memnunum artıları bagaj geniş yüksek araba görüntü süper

karizmatikmen

Arabadan anlayan biri Passat kullanmaz .Dışı bildiğin teneke , merdivenaltı üretiliyor ...

Lada samara 1.5 çift kapılı sport kullanıyorum . Tam bir Rus tankı ,az yakar ,hızlı kaçar .

Citroen c5 aircross kullanıcısı olarak aracın yakıt ve performansından çok memnunum ..
Yarı otonom sürüş sayesinde uzun yollarda ve şehir içinde çok rahat ve konforlu sürüş sağlıyor .
Acil durumlarda sürücünün refleksinin geciktiği noktada kendisi acil frenleme yapması çok yardımcı olduğunu düşüyorum .. (şu zamana kadar böyle bir durumla karşılaşmadım çok şükür )

eksi olarak gördüğüm ise yol tutuşu bu zamana kadar hep sw yada hb araç kullandım karakter olarak ta çok sert amortisorlere sahiptiler bu nedenle yol tutuşları muazzamdı ancak citroen ağırlık merkezinin yukarıda olması yerden yüksek olması ve konfor odaklı amortisör olması nedeni ile çok zorlamaya gelmiyor .. örneğin önceki aracımla 160 ile girdiğim virajı zorlanmadan ve güvensizlik hissi yaşamadan çıkabiliyordum ancak bu araçta bu virajı bu hızlarda girmeyi gözüm pek yemiyor .
Gerçekçi olmak gerekirse malesef iç kabin malzeme kaliteside vasat diyebilirim neden vasat neye göre bunu değerlendirdin diyecek olursanız normal fiyatı 320binlerde olan bi aracın bu konuda biraz daha iyi olmasını beklerdim .. Opel corsa bile göğüslük ve kapılarda yumuşak malzeme kullanıyor, böyle bi araçta sert malzeme olması hiç hoş değil ..

Bagajı çok geniş yükleme eşiği isteğe göre ayarlanabilir .. Koltuklar yattığı zaman bi buzdolabını rahat rahat taşıyabilirsiniz .. Ki taşıdım .
Elektrikli bagaj kapısı tekerlekli sandalye kullanan arkadaşlar için çok kullanışlı ..
DENEYİMLERİM ARTTIKÇA SİZLERLE DÜŞÜNCELERİMİ PAYLAŞMAYA DEVAM EDERİM.

2015 9. ayda 77 bin tl ye aldığım hyundai tucson elit plus 4*4 zevkle kullanıyorum. tercih sebebim yüksek olması ve bağaj hacminin geniş olması. Aracımın her şeyinden memnunum özellikle donanım doluluğu muhteşem. Görüntüsü ise diğer suvların çok daha ötesinde.

karga6

İstanbul Maslak Doğuş Oto'dan aldım. 21 Ocak 2020 tarihinden teslim aldım. Şuan Elegance donanımı alınamıyor. Business paket alınabilir.

[FONT=sans-serif]Arkadaşlar Türkiyeden Sıfır araç veya 2. el araç almak neredeyse imkansızlaştı pahalı çünkü. yurtdışından (almanya) araç getirtebilirsiniz tabiki tertibatlı araç kullanabiliyorsanız... hem daha güzel hemde daha ucuza!!![/FONT]

Üst Alt