Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hangi psikiyatrik hastalıklarda malulen emeklilik mümkün oluyor?

mavi78

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba, eşim 2003 yılından beri psikolojik hasta. Çeşitli doktorlar tarafından tedaviler gördü ve ilaç kullanıyor ancak hastalığı sürekli bir işyerinde çalışmasına engel oluyor. Mevzuata göre malulen emeklilik kapsamında hangi psikolojik hastalıklar var, cevabınız için çok teşekkür ederim.

malül listesinde psikiyatrik olarak şu hastalıklar mevcut
B. PSİKİYATRİ

1. (IQ 50 ve altı) Zeka gerilikleri
  2. Tedaviye rağmen çalışma olanağı vermeyen şizofreni ve alt tipleri
  3. Tedaviye rağmen çalışma olanağı vermeyen şizoafektif bozukluk
  4. Tedaviye rağmen çalışma olanağı vermeyen sanrısal bozukluklar
  5. Tedaviye rağmen çalışma olanağı vermeyen atipik veya başka türlü sınıflandırılamayan psikozlar
  6. Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen progresyon gösteren ve çalışma olanağı vermeyen bipolar bozukluk
  7. Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen ve çalışma olanağı vermeyen beyin hasarı, beyin işlev bozukluğuna bağlı davranış bozuklukları (organik kişilik ve davranış bozukluğu, frontal lob sendromu, v.b.)
  8. Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen ve çalışma olanağı vermeyen psikotik özellikli kronik obsesif kompulsif bozukluk, kronik travma sonrası stres bozukluğu ve komorbiditesi[1]
  9. Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen ve çalışma olanağı vermeyen beyin hasarı, beyin işlev bozukluğu ve bedensel hastalıklara bağlı ruhsal bozukluklar (organik bipolar tiplerini içerir, organik sanrılı bozukluk, demansiyel ve amnestik v.b. tablolar)
  10. Yaygın gelişimsel bozukluklar (otistik bozukluk, asperger v.b.)

[1] Tedaviye direnç protokollerinin uygulandığını gösteren tıbbi belge ve dokümantasyonlarının dosyada mevcut olması gerekir.
şunlarda var ama kimse uymuyor

1. Mevcut hastalık listelerinin dışında kalan, tedaviye rağmen çalışma olanağının bulunmadığı hastalıklar.
  2. Birden fazla hastalığın bir arada olduğu, tedaviye rağmen çalışma olanağının bulunmadığı durumlar.

cevabınız için teşekkür ederim bay ansar

psikiyatrik hastalıktan mamulen emekli ?

Merhaba, eşim psikolojik hastalığı dolayısıyla sürekli bir işte çalışamıyor..malulen emeklilik yolunda tecrübesi olan arkadaşlar bilgi paylaşımında bulunursanız çok minnetar kalacağız.

pisikolojik rahatsızlıklar engel sayılıyor fakat düzelebilir raporu verirse dr lar olmuyor öncelikle kullandığı ilaçlarla beraber heyet raporu cıkarmıs olmalı arkasından vergi indirimini 17 yıl çalışma süresi 4080 pirim günü varsa olabiliyor diye biliyorum .. ssk 170 den yada 183 sosyal hizmetlerden bilgi alabirsiniz ?
mutlaka %40 geçmeli rapor oranı saygılar

selo_selo07 merhaba kardeşim anladığım kadarıyla rahatsızlığınız psikotik belirtili ağır depresif nöbet. hastalığınız ne aşama da süreç nasıl işledi. ?

Kardas gidiyom devlet hastanelerine hep ayni ilaci yazip gonderiyorlar fulsac kullaniyorum

Nur kardesim benim ayagimda filan engelim var bakalim vurcam tekrar su ulkenin karisiklik durumu bi duzelsinde

psikolojik tanıyla emekli olsanız dahi , her iki yılda bir kontrole gitmek zorundasınız ve rapor almak zorundasınız raporu alamazsanız emekli maaşı kesilir ve iş başı verilir

Bir de ilaç raporu almayana kadar teşhis e çok itibar etmemek lazım bazı ilaçları yazabilmek için bazı teshisler özellikle yaziliyor

Benim ilac raporum var kardesim garip

Ayrica bende ayakta engelim ve bitakim hastaliklar var birlestirmek istiyorum

Üst Alt